Politică

Juristul Eduard Bălănescu este noul secretar general al Prefecturii Vrancea

Ziarul de Vrancea
5 apr 2022 3138 vizualizări

Juristul Eduard Bălănescu va exercita temporar funcția de secretar general al Instituției Prefectului - Județul Vrancea.

Numirea a fost făcută vineri, 1 aprilie, prin actul 256 semnat de Primul Ministru Nicolae Ciucă și publicat în aceeași zi în Monitorul Oficial al României nr 0325 din 2022.

Funcția de secretar general al Instituției Prefectului a fost înființată prin introducerea ei la art 265 al Codului Administrativ actualizat.

Iată ce se precizează în aceste prevederi:

”La nivelul instituţiei prefectului se înfiinţează funcţia de secretar general al instituţiei prefectului care asigură conducerea operativă a acestei instituţii.

(12) Secretarul general al instituţiei prefectului este înalt funcţionar public, absolvent de studii superioare juridice, administrative, economice şi tehnice şi se subordonează nemijlocit prefectului.

(13) Secretarul general al instituţiei prefectului asigură stabilitatea funcţionării instituţiei prefectului, continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale între compartimentele instituţiei.

(14) Atribuţiile secretarului general al instituţiei prefectului se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.”

Din informațiile Ziarului de Vrancea, funcția de secretar general al Instituției Prefectului - Județul Vrancea este una care revine PSD în algoritmul de împărțire al posturilor între membrii coaliției guvernamentale actuale. În acest context, propunerea juristului Eduard Bălănescu în funcția de secretar general interimar al Instituției Prefectului - Județul Vrancea a fost, spun sursele noastre, făcută de prefectul Nicușor Halici.

Contactat de Ziarul de Vrancea, prefectul Niciușor Halici a precizat că propunerea numirii juristului Eduard Bălănescu în funcția de secretar general al Instituției Prefectului îi aparține și că a făcut-o strict pe criterii de competență profesională.

Halici însă a menționat că postul de secretar general al Instituției Prefectului este unul din categoria celor tehnice care ulterior va fi ocupat prin concurs, nefiind cuprins printre acelea ce intră în algoritmul de împărțire al posturilor între membrii coaliției guvernamentale actuale.  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.