Politică

Galerie foto | Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) s-a lansat duminică în Italia

Doina Mustățea
28 ian 2020 5126 vizualizări

Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) s-a lansat duminică în Italia, țară unde locuiește o foarte mare comunitate de români din diaspora

Evenimentul a avut loc la Roma într-o sala în apropierea Vaticanului. Români din toate regiunile Italiei s-au adunat pentru a oficializa și a prezenta fiecare filială existentă deja in „cizma”. Au fost prezenți la eveniment reprezentanți din filiale înființate în Reggio Emilia Romagna, Lazio, Lombardia, Marche, Piemont, Sicilia și Toscana. Sunt în stadiu de constituire filiale A.U.R. și în celelalte 13 regiuni ale Italiei.

Invitați de onoare au fost membrii unor filiale din Anglia. George Simion, fondatorul partidului AUR este unul din tinerii României pentru care țara înseamna totul, motiv pentru care în toți anii trecuți prin intermediul acțiunilor și campaniilor pe care le-a dezvoltat a adunat în jurul lui doar tineri cu initiațivă doritori de schimbare și cu idei constructive, români din țară și din diasporă.

Nicolae Avramescu, unul din membrii partidului declara:„Cei care ne-au condus în ultimii 30 de ani ne-au alungat peste granițe. Când am plecat din România, ne-am gândit să atingem un obiectiv material și să ne întoarcem în țara noastră. Din păcate, sistemul corupt din România ne îndepărtează de obiectivul nostru de a ne întoarce acasă. Dar prin apariția A.U.R. nutrim speranța că avem de ce să revenim acasă: să facem din nou țara noastră mare.”

Un alt membru, Ramona Lovin, declara: „Îmi leg speranțele de A.U.R pentru a-mi îndeplini un vis: acela de a vedea România Mare și pe românii de peste granițe din nou acasă. Noi suntem în exil. De 16 ani, de când sunt plecată, îmi doresc să mă pot întoarce acasă. Aici simt că mă sting zi de zi, de povara exilului. Acasă, în țară, suntem conduși de niște mediocri, șantajabili, coruptibili sau corupți, coordonați de păpușari care ne propun iluzii, nu alternative. Nu ne alegem noi conducătorii, păpușarii ne impun să alegem între oameni slabi și foarte slabi. Noi avem nevoie de alternativa, iar aceasta alternativa este A.U.R.”

George Simion, fondatorul partidului declara:„Alianța pentru Unirea Românilor” este despre dreptate. Asta vrem, vrem să facem dreptate pentru neamul nostru românesc, răspândit în cele patru zări ale lumii. A.U.R. Italia trebuie să conteze, să fie atentă la politica din România, din Republica Moldova și Italia. Nu cred că în Italia există un partid care urmărește interesele poporului român. Ne trebuie o forță care să lupte pentru interesele națiunii române care locuiește în Italia. Prin A.U.R. Italia punem încă o cărămidă la partidul diasporei, care să reprezinte milioanele de vorbitori de română aflați în exil. Să ne organizăm în toate cele 20 de regiuni ale Italiei și să candidăm la alegerile locale din această țară, unde trebuie să fim reprezentați.” In România lansarea oficială a partidului A.U.R. a fost făcută la 1 Decembrie la Alba Iulia apoi a urmat lansarea oficială a filialelor : Alba, Marea Britanie, Constanța, Spania, Cluj, Maramureș, Vrancea. În Italia a fost oficializată lansarea celor 7 filiale deja existente lucrandu-se la constituirea celorlalte. În ziua de 24 Ianuarie, ziua Micii Uniri , la Iași a avut loc congresul și a fost aleasă conducerea centrală, conducere constituită acum din 2 copreședinți George Simion și Claudiu Târziu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.