Politică

Foto | Conducerea PNL Focșani „și-a arătat mușchii” în fața strategiei politice adoptate de șefii partidului la București

Ziarul de Vrancea
2 dec 2021 5249 vizualizări

Marți, 30 noiembrie 2021, s-a desfășurat ședința ordinară din această lună a Biroului Politic Local al PNL Focșani. La întrunire, conform aprecierii făcută publică prin intermediul pe facebook de către președintele organizației, Nicu Tănase,  a fost „o participare numeroasă a membrilor și consilierilor municipali”.

Citiți în continuare ce s-a discutat și cum a decurs efectiv prima întrunire a conducerii PNL Focșani, după oficializarea alianței guvernamentale PNL-PSD-UDMR.  

Conform precizărilor făcute pentru Ziarul de Vrancea de către președintele PNL Focșani, secretarul de stat Nicu Tănase, principala hotărâre politică luată în ședința ordinară de marți, 30 noiembrie 2021, a Biroului Politic Local al organizației a fost aceea a menținerii coaliției cu USR în Consiliul Local.

Nicu Tănase a subliniat însă că hotărârea rămâne valabilă atâta vreme cât „colegii de la USR din Consiliul Local Focșani, continuă să rămână loiali acestei coaliții”.

Solicitat de Ziarul de Vrancea să spună cum va proceda conducerea PNL Focșani dacă i se va solicita să se conformeze noii alianțe guvernamentale, Nicu Tănase a menționat că membrii Biroului Politic Local al PNL Focșani vor lua în discuție o asemenea posibilitate, atunci când aceasta va apărea.

La fel se va întâmpla și în legătură cu relațiile pe care PNL le va avea în Focșani cu noua formațiune politică anunțată de fostul lider al PNL, Ludovic Orban, a precizat Nicu Tănase.

Președintele PNL Focșani a confirmat și faptul că la un moment dat, „spre finalul ședinței Biroului Politic Local al PNL Focșani de marți”, și-a făcut apariția la întrunire și deputatul Ion Ștefan (care și-a anunțat public, recent, demisia din PNL și alăturarea de Ludovic Orban în noua construcție politică).

„A venit aproape de finalul ședinței ca să-și ia rămas bun de la colegi. Era în trecere pe acolo să-și recupereze lucrurile care-i mai rămăseseră în sediu”, a explicat Tănase.

Referitor la relațiile viitoare dintre consilierii locali și deputatul Ion Ștefan, știindu-se că mulți dintre aceștia au fost promovați și susținuți de parlamentarul vrâncean demisionar, Nicu Tănase a comentat că „niciunul dintre colegi (n.r. consilierii locali) nu și-a exprimat intenția de a-l urma în noua construcție politică pe Ion Ștefan”.

Cine și cum a protestat față de prezența lui Ion Ștefan la ședința Biroului Politic Local al PNL Focșani de marți, 30 noiembrie 2021  

 Au existat totuși și atitudini mai rezervate față de prezența deputatului demisionar din partid, la ședința Biroului Politic Local al PNL Focșani de marți.

Una dintre acestea a fost aceea a consilierului local Liviu Macovei, prezent în această calitate (n.r nu în cea de membru al BPL, pentru că nu are o asemenea funcție poiitică).

„Știam că deputatul Ion Ștefan a demisionat din PNL, pentru că făcuse publică această hotărâre și l-am întrebat în ce calitate participă la întrunire. Acesta mi-a menționat că-mi va răspunde la final. Atunci am preferat, decât să am discuții în contradictoriu cu deputatul Ion Ștefan, să mă ridic și să părăsec eu ședința. I-am relatat cele întâmplate, la ședința Biroului Politic Local al PNL Focșani, imediat după finalizarea ei și președintelui filialei Vrancea a partidului nostru, Cătălin Toma”, a explicat pentru Ziarul de Vrancea Liviu Macovei.

După această luare de poziție a lui Liviu Macovei, din informațiile Ziarului de Vrancea, și consilierul local Costel Bîrsan a avut intervenții cu accente critice în discuțiile cu Ion Ștefan, în timpul derulării ședinței. Este, probabil, doar începutul unor divergențe, care au potențial de a se accentua în sânul conducerii PNL Focșani și chiar al PNL Vrancea, fiind de așteptat ca acestea să ajungă și la urechile actualei conduceri centrale a partidului. Pe subiectul rolului și influenței pe care deputatul demisionar Ion Ștefan le-ar putea avea și exercita, în continuare, în conducerea PNL Focșani în special și în cea PNL Vrancea în general.     


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.