Politică

Director nou la Administrația Piețelor Focșani. Cine este proaspătul ocupant al postului

Ziarul de Vrancea
30 aug 2023 11206 vizualizări

Ceea ce se vehicula în ultimele săptămâni în mediul online local s-a confirmat vineri, 18 august 2023: consilierul județean Cristinel Bălosu (PNL) este noul director al SC Administrația Piețelor SA Focșani. Numirea lui Bălosu în funcția de director a fost făcută în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al SC Administrația Piețelor SA Focșani de vineri, 18 august 2023. Postul a devenit vacant după ce fostul director, Vladimir Dușinschi, a demisionat. Schimbările în conducerea Administrației Piețelor Focșani n-ar fi fost posibile fără o înțelegere la nivelul conducerilor locale din PNL și PSD. Cu această schimbare, SC Administrația Piețelor SA Focșani devine o firmă cu capital public local, afată sub conducere exclusiv liberală (majoritar în Consiliului de Administrație și integral în Adunarea Generală a Acționarilor-AGA- și conducerea executivă).

Cristinel Bălosu este consilier județean ales pe listele Partidului Național Liberal în mandatul 2020-2024, iar până la numirea de vineri, 18 august, a fost membru în Consiliul de Administrație (CA) al SC Administrația Piețelor Focșani SA, precum și în CA al Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani. Probabil odată cu numirea în funcția executivă, liberalul Cristinel Bălosu va fi obligat să renunțe cel puțin la locul din Consiliul de Administrație al SC Administrația Piețelor Focșani.   

Solicitare adresată de Ziarul de Vrancea noului director al S C Administrația Piețelor SA Focșani, Cristinel Bălosu :”Vă rugăm să ne precizați câteva dintre prioritățile pe care le aveți pe termen scurt și mediu imediat ce veți prelua mandatul de director al S C Administrația Piețelor SA Focșani”;

Răspunsul noului director al S C Administrația Piețelor SA Focșani, Cristinel Bălosu ​ la solicitarea adresată de Ziarul de Vrancea:”Eu cunosc activitatea Administrației Piețelor din postura de membru al Consiliului de Administrație, poziție pe care am deținut-o până în prezent. De regulă lucrurile se văd altfel din postură administrativă și de aceea îmi voi lua o perioadă de constatare a problemelor care există și a oportunităților de modernizare și eficientizare, după care voi putea determina cu acuratețe obiective realizabile și mă voi concentra pe ele. În puține cuvinte, mandatul meu ca director, indiferent de durata lui, va avea ca priorități modernizarea și eficientizarea.

Reamintim că la finalul anului 2022, s-a încheiat selecția candidaților pentru cele 5 posturi de membru în Consiliul de Administrație al SC Administrația Piețelor SA Focșani, unitate a administrației publice locale. Selecția celor 5 membri ai Consiliului de Administrație al SC Administrația Piețelor Focșani a fost realizată de un expert independent din București, care câștigase licitația pe SEAP inițiată de Primăria Focșani în acest scop. Procedura fusese propusă de CA provizoriu al Administrației Piețelor, constituit la începutul anului 2022. Nu au fost contestații după încheierea procedurii de selecție, astfel că cei aleși și-au preluat mandatul în scurt timp. 

Cei 5 noi membri începând de la finalul anului 2022 în Consiliul de Administrație al SC Administrația Piețelor SA Focșani sunt următorii:

Mandatul acestora este de 4 ani. Indemnizația lunară a unui membru CA de la Administrația Piețelor este de 1.800 de lei. 

Consiliul de Administrație provizoriu al SC Administrația Piețelor SA Focșani care a fost înlocuit de cei 5 noi membri avea următoarea componență

Citiți în documentele atașate în format PDF declarația de avere și CV-ul lui Cristinel Bălosu, preluate de pe site-ul Consiliului Județean Vrancea


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.