Politică

Deși toată campania electorală s-a dat interesat doar de administrație, Misăilă își încheie primul mandat cu o „șmecherie politică”

Ziarul de Vrancea
13 oct 2020 3892 vizualizări
Primarul Cristi Misăilă, alături de consilierul său personal, Vladimir Duşinschi.Foto:adevarul.ro
Primarul Cristi Misăilă, alături de consilierul său personal, Vladimir Duşinschi.Foto:adevarul.ro

În recent derulata campanie electorală pentru alegerile locale, primarul Municipiului Focșani - care a reușit să-și adjudece un nou mandat - a avut drept motto expresia Mai multă administrație și mai puțină politică!. La doar două săptămâni distanță, primarul Misăilă procedează cu totul altfel decât enunța, demonstrând că-i mai degrabă exemplul perfect pentru zicala „Una spune și alta face”.

Ca să rezolve o problemă de care s-a declarat interesat încă de la preluarea primului mandat în 2016, cea de înfiinţare a postului de administrator public - propunere care, nu ştim din ce motive, nu a fost concretizată în cei patru ani şi trei luni din primul mandat - primarul PSD al Municipiului Focșani s-a hotărât să recurgă la o „șmecherie politică”.

Astfel, Misăilă a convocat o şedinţă extraordinară astăzi (luni, 12 octombrie 2020), a vechiului Consiliu Local al Municipiului Focșani, deși între timp alegătorii focșăneni au ales un alt miniparlament. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi, se află un proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Focşani, iar unul dintre puncte se referă la înfiinţarea postului de administrator public aflat în subordinea primarului.

Alegerea este una care ridică multe semne de întrebare, având în vedere că noii consilieri locali rezultaţi în urma alegerilor sunt cei care ar trebui să se pronunţe cu privire la acest subiect.

Nu este însă greu de înţeles de ce face acest lucru primarul Misăilă, având în vedere că este ultima şedinţă în care are la îndemână majoritatea pentru a provoca schimbarea, mai ales că odată aprobată organigrama de către Consiliul Local, numirea în funcţie a administratorului public, confirmat ulterior printr-un concurs, se face prin dispoziţie a primarului.

„Șmecheria politică” la care recurge Misăilă pentru a-și atinge scopurile arată că motto-ul său, utlizat în în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septmebrie 2020, „Mai multă administrație și mai puțină politică!”, a fost doar un simplu ”praf administrat de primar în ochii alegătorilor” pentru a-i mai păcăli o dată. 

Conform informaţiilor publicate într-un articol din adevarul.ro, cel vizat pentru postul de administrator public al Focșaniului ar fi Vladimir Duşinschi, care ar fi fost adus încă din vară consilier personal de către Misăilă, delegându-i-se foarte multe atribuţii. Duşinschi a fost în urmă cu câțiva ani preşedinte al Tineretului Naţional Liberal-Filiala Vrancea.

Sursa:adevarul.ro

Citiți și:CONVOCAREA CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI, ÎN ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ PENTRU DATA DE 12 OCTOMBRIE 2020, ORELE 16,00

2020-10-08 16:43:50

Art. 1. Convocarea Consiliului Local al Municipiului Focşani, în şedinţă extraordinară pentru data de 12 octombrie 2020, orele 16,00 ședință desfășurată cu participarea fizică a consilierilor locali, la sediul Primăriei municipiului Focșani din bdul. Dimitrie Cantemir nr. 1 bis.

Art. 2 Proiectul ordinii de zi a ședinței extraordinare a Consiliului local al municipiului Focșani din data de 12 octombrie 2020 este prezentat în Anexa care face parte integrantă din dispoziție.

Citiți în documentul atașat în format PDF dispoziția de convocare și ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani de luni, 12 octombrie 2020.



 


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.