Politică

Deputatul de Vrancea Ion Ștefan a investit 2.990.000 de euro în titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor

Ziarul de Vrancea
21 iun 2023 4138 vizualizări

2.990.000 de euro este suma pe care deputatul Forța Dpreptei de Vrancea, Ion Ștefan  a investit-o în titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor, conform ultimei declarații de avere completată. Parlamentarul a mai împrumutat și două persoane fizice cu 155.000 de euro și a realizat dividende de aproape 3,3 milioane de lei. 

În cea mai proaspătă declarație de avere pe care a depus-o, la data de 7 iunie 2023, deputatul Forța Dreptei de Vrancea, Ion Ștefan, fost ministru al Dezvoltării în Guvernul Orban, notează că deține hârtii de valoare, constând în titluri de stat, certificate și obligațiuni emise de Ministerul Finanțelor Publice, în sumă de nu mai puțin decât 2.990.000 de euro. 

3,3 milioane de lei, profit de pe urma firmelor

Conform recentei declarații de avere deputatul Forța Dreptei de Vrancea Ion Ștefan, acesta arată că a încasat, în ultimul an fiscal, dividende în sumă totală de 3.279.330 de lei, din care 2.416.562 de lei de la SC Balcanic Prod SRL și 862.768 de lei de la Balcanic CPP SRL. Acești bani nu se regăsesc în conturi bancare, deoarece deputatul nu menționează niciun astfel de mijloc de economisire.

La capitolul imobiliar, Ion Ștefan arată că deține 10.122 de metri pătrați de teren arabil și 4.863,3 metri pătrați de teren intravilan, precum și două case în Holboca și Focșani, una de 130 de metri pătrați și a doua de 524 de metri pătrați. 

Pe lângă dividendele la care am făcut referire mai sus, Ion Ștefan a realizat, în ultimul an fiscal, un salariu de deputat de 131.412 lei pe an și chirii în cuantum de 1.200 de lei. Soția sa, Mirela Ștefan, salariată a SC Balcanic Prod SRL, a câștigat 16.956 de lei pe an.

Ion Ștefan deține părți sociale în cuantum de 60.500 de lei la Balcanic Prod SRL, Balcanic CPP SRL, Balcanic Stretch SRL și Balcanic BOOP SRL. Potrivit declarației de interese, deputatul Forța Dreptei de Vrancea, Ion Ștefan  este membru al Asociației „Frații Ștefan” Vrancea și membru fondator al partidului Forța Dreptei, formațiune condusă de Ludovic Orban.

Text informații:jurnalul.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.