Politică

De ce s-au opus liberalii construirii unei baze sportive la LPS

Ziarul de Vrancea
11 aug 2017 1210 vizualizări

Consilierii liberali au organizat o conferință de presă pentru a explica de ce s-au abținut în privința proiectului care prevedea amenajarea unei baze sportive în curtea Liceului cu Program Sportiv u explicațiile au venit la mai multe zile după ședința ordinară de consiliu local, cel mai probabil în urma multor acuzații la adresa acestora, vehiculate în social media, în special din partea celor implicați în activitatea sportivă

Unul dintre proiectele intens disputate în ședința de consiliu local de luna trecută a fost proiectul 14, respectiv delegarea administrării unor terenuri aparținând domeniului public în administrarea unităților de învățământ preuniversitar. Proiectul conținea, de fapt, o trecere în administrarea Liceului cu Program Sportiv a unui teren de aproape 12.000 mp, aflat în administrarea Colegiului Tehnic ”Edmond Nicolau” și pe care municipalitatea ar fi dorit să construiască o bază sportive, o parte în parteneriat cu Federația Română de Fotbal. Liberalii s-au abținut de la vot, proiectul nu a fost aprobat, astfel încât consilierul PSD Mihai Petruț a ieșit cu declarații într-o conferință de presă prin care liberalii au fost acuzați de împiedicarea realizării proiectelor de interes comunitar. Nici alți focșăneni implicați în viața sportivă nu au fost de acord cu decizia liberalilor de a nu vota acest proiect, fapt dovedit de numeroasele postări pe Facebook din ultima vreme. Sătui probabil de asemenea acuze, consilierii liberali Nicu Tănase, Laura Dimitriu și Ionuț Filimon au organizat o conferință de presă prin care au explicat, ca de fiecare dată, de ce s-au opus anumitor proiecte, în general, și s-au abținut de la a vota acest proiect, în special. ”Ei trebuie să scoată niște țapi ispășitori, dar lumea trebuie să înțeleagă foarte clar că în ultimii 25 de ani ei au fost la putere și puteau să facă tot ce voiau. Problema Vrancei și a Focșaniului nu sunt liberalii. Am votat bugetul Focșaniului, nu ne-au acceptat niciun amendament, au toate pârghiile să voteze orice, dar să fie clar că liberalii consilieri nu vor fi niciodată de acord cu proiectele PSD care nu sunt în beneficiul focșănenilor. De ce nu s-au făcut acele terenuri de sport până acum? Ca să facă ceva pentru România ce le trebuie? În momentul de față au toată puterea. Sunt niște mincinoși, de ani de zile nu se ocupă decât să păcălească focșănenii pentru avantajul propriilor buzunare. Au cheltuit miliarde de lei pe paranghelii și nu au reușit să facă terenuri de sport”, a spus Nicu Tănase în cadrul conferinței de presă. Liberalii au mai vorbit despre proiectele bune din trecut și nefinalizate pentru că au fost deturnate în grija Consiliului Județean Vrancea, despre singura bază sportivă din oraș, respectiv cea din cartierul Mândrești, care în acest moment este într-o stare avansată de degradare, despre cheltuielile netransparente care se fac la CSM Focșani și alte amănunte care nu au, potrivit acestora, nicio legătură cu administrația liberală. Laura Dimitriu a mai făcut referire la conținutul evaziv al proiectelor și puse la mapă fără explicații suplimentare, iar Ionuț Filimon despre soluțiile găsite de alte administrații de a atrage fonduri europene pentru investiții, cum ar fi baza modernă de agrement din Comănești.

În montajul VIDEO de mai jos puteți urmări integral desfășurarea conferinței de presă  a PNL Focșani de vineri 11.08.2017

 

Contactat telefonic, primarul Misăilă a răspuns că nu are ce comenta la aceste afirmații lipsite de fond ale unor consilieri care nu știu să citească un raport, ”pentru că liberalii nu fac decât să asculte vocea lui Ion Ștefan și să se opună proiectelor care sunt în interesul cetățenilor”.

Cel mai probabil, proiectul va fi repus pe ordinea de zi în viitoarea ședință de Consiliu Local. Liberalii au afirmat deja că nu vor vota proiectul dacă acesta nu va conține toate informațiile necesare și explicații cu privire la sumele care vor fi investite în viitoarea bază sportivă. Conferința de presă integrală poate fi urmărită pe ZdV TV. (A.TĂTARU)

Citiți și:

Replica primarului Misăilă la conferința de presă a PNL Focșani de vineri 11.08.2017


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.