Politică

Cum se vede din județul Vrancea polul de dreapta ca alternativă la actuala coaliţie PSD-PNL

Ziarul de Vrancea
25 iun 2023 3444 vizualizări

Sâmbătă, 17 iunie 2023, la Congresul USR unde au participat peste 800 de delegaţi din toată ţara, s-a discutat politica de alianțe și s-a stabilit strategia pentru anul electoral 2024. La reuniune au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai opoziţiei, printre care şi liderul UDMR, Kelemen Hunor. A fost prezent și președintele PMP, Eugen Tomac, cât și cel al Forței Dreptei, Ludovic Orban. Un pol de dreapta, care să contracareze actuala coaliţie PSD-PNL. Aceasta este soluţia pe care, s-a afirmat la Congresul de sâmbătă 17 iunie 2023, și-o dorește USR pentru anul electoral 2024. În plus, se vrea să se combată măsurile actualului guvern în Parlament. USR a organizat sâmbătă, 17 iunie 2023, un Congres în care delegaţii au mandatat conducerea să înceapă negocierile cu partidele de dreapta şi alte organizaţii. Primul pas a fost făcut chiar la congres: Kelemen Hunor, Eugen Tomac şi Ludovic Orban au dat de înţeles că aceste partide n-au altă variantă decât să colaboreze. La doar câteva zile după rotativa care a îngroşat rândurile opoziţiei cu UDMR, USR a organizat un Congres pentru construirea unui pol al dreptei. Uniunea Salvaţi România a stabilit şi o platformă cu zece principii pe care să se bazeze formațiunile care vor adera. Printre ele, reconstrucţia statului, consolidarea democraţiei şi viitorul european al României. Ziarul de Vrancea le-a cerut opinia referitoare la polul de dreapta ca alternativă la actuala coaliţie PSD-PNL, șefilor organizațiilor județene din Vrancea USR, PMP și Forța Dreptei. Citiți în continuare răspunsurile primite. 

Solicitarea Ziarului de Vrancea: Vă rugăm să ne precizați opinia dvs și cum vedeți în plan local crearea unui pol de dreapta pentru 2024 USR-PMP-UDMR-Forța Dreptei, problemă care s-a discutat și convenit în principiu la Conngresul USR din 17 iunie 2023

Răspunsul lui Liviu Mălureanu, președintele USR Vrancea: ”Este un semnal de care vom ține cont pe plan local. Cu PMP avem complementaritate la nivel de consilieri, ceea ce ne ajută reciproc. Din păcate, avem consilieri județeni care fac jocurile PSD în Consiliul Județean dar sunt în același timp promovați și de Forța Dreptei. Trebuie clarificate aceste aspecte. Pentru USR Vrancea cel mai important este însă să avem o bază solidă de candidați proprii și să fim parte din deciziile locale. Doar așa putem implementa proiectele care să aducă schimbări în județ.”

Răspunsul Mirelei Bîznă, președintele PMP Vrancea: „Având in vedere ca PNL-ul nu mai reprezintă dreapta din Romania trădându-și electoratul pentru interese meschine și aducând PSD-ul la putere, partidele de dreapta trebuie să se coalizeze și să formeze o alianță, o alternativă la dezastrul creeat de USL. Pe plan local vom urma deciziile de la centru. Suntem deschiși la orice colaborare pentru a da o șansă copiilor noștri și României.”

Răspunsul lui Ion Ștefan, președintele Forța Dreptei Vrancea: „Aștept să aflu detaliile intențiilor anunțate în perioada următoare. Noi, cei de la Forța Dreptei, suntem deschiși pentru realizarea unui asemenea pol cu mențiunea însă că el nu este ușor de realizat în Vrancea. Mai ales dacă nu se renunță la aroganță și nu se face dovada implicării bazată pe bune intenții. Eu spre exemplu am fost surprins când am constatat lipsa dintre invitații la Congreul USR de sâmbătă 17 iunie 2023 a reprezentanților REPER. Ne vom lămuri însă despre ce și cum este gândit acest pol de dreapta, inclusiv în plan local, în perioada următoare. Repet, noi aveam totala deschidere și bunele intenții pregătite, pe care să le dovedim în practică. Sunt însă conștient că în Vrancea cu aceste două cerințe îndeplinite și probate doar din partea noastră nu va fi ușor”  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.