Politică

Partidul Verde, împotriva tăierii copacilor din parcul Bălcescu din Focșani

Dan Butnaru
25 mai 2018 2706 vizualizări

Am observat întâmplător ca foarte mulți copaci din parcul Bălcescu din Focșani au fost marcați prin jupuire. Am întrebat lucrătorii de la Spații Verzi și dânșii mi-au spus că vor fi tăiați. Am adresat întrebări și Direcției de Dezvoltare cât și primarului Misăilă pe facebook. Domnul Misăilă nu răspunde, cei de la Dezvoltare au spus inițial că vor fi tăiați pentru lărgirea aleilor (sâc) , apoi au spus că doar vor fi toaletați, fără să-și asume însă niciun răspuns oficial.

În scop preventiv am decis să dau acest comunicat pentru a atrage atenția focșănenilor. Este ultimul parc care mai este demn de acest nume din Focșani. Și-au bătut joc de cel de la Casa de Cultură și au măcelărit mediul iî cartierul Sud cât și pe foarte multe străzi. Se pare că tăierea copacilor și distrugerea spațiului verde este singurul mod prin care înțelege PSD-ul să modernizeze orașul.


Dan Butnaru

Partidul Verde Vrancea
Președinte
 

Apel către focșăneni !

Dragi concetățeni,

Se pregătește următorul măcel al Primăriei Focșani împotriva mediului .În parcul Bălcescu zeci de copaci au fost marcați prin jupuirea scoarței pentru tăiere.Un filozof spunea

"Doar după ce ultimul copac a fost doborât, Doar după ce ultimul râu a fost otrăvit, Doar după ce ultimul peşte a fost prins, Doar atunci veţi realiza că banii nu pot fi mâncaţi”

Ultimul plămân verde al orașului Focșani este pe cale să cadă victimă lăcomiei șefilor administrației locale. În locul lor probabil vor apărea panseluțe, din care ”parandăratul” este mult mai mare. Panseluțele mor repede, trebuie înlocuite, nu le numără nimeni și banul curge deci încontinuu. Un copac însă poate absorbi până la 6 kg de CO2 anual, în plus absoarbe și praf, produce necesarul de O2 pentru trei familii, crește umiditatea aerului și contribuie la o climă echilibrata. El nu vă cere nimic, doar oferă dacă îl lăsați să trăiască și nu îl omorâți. Nu poate produce însă bani. Nu suntem roboți, nu putem trăi doar în beton și sticlă, avem nevoie de plante. Focșăneni ați votat PSD pentru venituri mai bune, dar sigur nu ați votat PSD pentru a vă îmbolnăvi de cancer, boli respiratorii sau de piele. Ați protestat pentru funcțiile unora sau altora, să cadă guverne sau să ramănă. Acum protestați pentru voi și pentru sănătatea voastră !

Fiți cu ochii pe parcul Bălcescu și copacii lui, apărați-vă sănătatea! 

Dan Butnaru

Președinte

Partidul Verde Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.