Politică

Competiție în șapte la PNL Vrancea pentru desemnarea cadidatului la postul de primar al Focșaniului

Mihai Boicu
15 nov 2018 3866 vizualizări

Joi s-au finalizat înscrierile în cursa internă pentru desemnarea candidatului care în vara anului 2020 va concura din partea PNL la alegerile locale pentru funcția de primar al Focșaniului. Primul candidat înscris este omul de afaceri Liviu Macovei, proprietarul firmei Contliv. Cum conducerea centrală a PNL a decis ca perioada de depunere a candidaturilor să se încheie joi, 15 noiembrie, până la finalul zilei s-au mai înscris alți șase candidați. Cine sunt aceștia, în continuarea articolului. 

Liviu Macovei a fost primul liberal care și-a depus joi candidatura internă pentru a fi competitorul PNL Vrancea la funcția de primar al Focșaniului, însoțită de un program de guvernare locală intitulat ”Zece pentru Focșani”. Printre ideile pe care le are în vedere omul de afaceri liberal este aceea de implementare a unor proiecte pentru a face din Focșani un ”smart city”.

”Cel mai bun motiv pentru care am decis să îmi depun intenția de a candida la funcția de primar al Focșaniului este faptul că locuiesc aici și cred că este nevoie de o schimbare. La ora actuală sunt susținut de mulți dintre membrii PNL și sper că mă voi bucura în continuare de încrederea lor, pentru a putea fi desemnat candidat. Candidatura la funcția de primar al Focșaniului este o idee mai veche a mea și sper să se concretizeze acum”, a declarat Liviu Macovei.

Joi seara, în urma ședinței Biroului Politic Județean, au apărut alte șase candidaturi. După depunerea acestora, urmează o perioadă de campanie făcută de candidați, care ar trebui să dureze până în primăvara anului viitor. Atunci ar urma să fie realizat un sondaj prin care să se stabilească cine va fi candidatul PNL Vrancea pentru funcția de primar al Focșaniului.

Știre actualizată-15.11.2018 ora 21:00: La încheierea perioadei de înscrieri în cursa internă în PNL Vrancea pentru desemnarea liberalului cel mai bine clasat în vederea desemnării competitorului ce va reprezenta partidul în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Focșani la alegerile locale din 2020, se înscriseseră  șapte politicieni din formațiunea politică menționată. Aceștia sunt următorii: Ion Ștefan (49 de ani, inginer), Liviu Macovei (43 de ani, economist), Dragoș Cozma (39 de ani, medic), Constantin Gavriloiu jr. (42 de ani, medic), Corneliu Gheoca (33 de ani, jurist), Gabriela Marchitan (50 de ani, profesor),  Nicu Tănase (52 de ani, inginer).(M. B.)

Știre actualizată-15.11.2018 ora 22:00: Șapte liberali vor participa la competiția internă din PNL Vrancea, pentru stabilirea candidatului la funcția de primar al municipiului Focșani

Astăzi s-au finalizat înscrierile în cursa internă pentru stabilirea candidatului care în vara anului 2020 va concura din postura de reprezentant al PNL la alegerile locale pentru funcția de edil al urbei de pe Milcov. În ordine alfabetică, cei șapte candidați sunt următorii:

• Dragoș Cozma (39 de ani, medic), Constantin Gavriloiu jr. (42 de ani, medic), Corneliu Gheoca (33 de ani, jurist), Liviu Macovei (43 de ani, informatician), Gabriela Marchitan (50 de ani, profesor), Ion Ștefan (49 de ani, inginer), Nicu Tănase (52 de ani, inginer).

Candidații vor avea câteva luni la dispoziție pentru a-și convinge colegii că merită votul lor în cursa către Primărie, urmând a-și prezenta proiectele și acțiunile în care cred și care pot aduce Focșaniului ceea ce îi lipsește în prezent: dezvoltare economică, administrație eficientă, transparență decizională, respect față de cetățean, cheltuirea cumpătată a banului public.

De altfel, toți cei șapte candidați au demonstrat în domeniile în care activează că sunt profesioniști, reușind în afaceri sau în profesiile în care activează de mulți ani. Seriozitatea, prestanța și valoarea îi recomandă din plin în această etapă a carierei lor politice.

Președintele PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma, a precizat că le urează succes celor care s-au înscris în această cursă internă și că este convins că pe parcursul campaniei electorale colegii competitori vor oferi garanții colegilor, dar și focșănenilor, că merită să se implice într-un astfel de proiect, grație pregătirii de care dispun și ideilor pe care le au.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 15 noiembrie 2018-Sursa:PNL Focsani contul de facebook

Știre actualizată-15.11.2018 ora 22:30 :Alegerile locale din 2016 au venit într-un moment în care Partidul Național Liberal era în plin proces de fuziune. Pentru 2020 am hotărât să acordăm candidaților la funcția de primar al municipiului reședință de județ ocazia de a-și face cunoscute proiectele pe baza cărora vor cere votul cetățenilor mai devreme. Astăzi a fost ultima zi în care se putea face înscrierea în cursa internă pentru stabilirea candidatului. Cum era de așteptat, oamenii care doresc să schimbe imaginea tristă a Focșaniului sunt profesioniști recunoscuți în domeniile în care activează, oameni apreciați de comunitate. Medici, un jurist, un informatician, ingineri se luptă în competiția internă dar vor forma la final o adevărată echipă ce va încerca în frunte cu candidatul desemnat să convingă focșănenii că reprezintă cea mai bună soluție pentru 2020. Dragoş Cozma (39 de ani, medic), Constantin Gavriloiu jr. (42 de ani, medic), Corneliu Dumitru Gheoca (33 de ani, jurist), Macovei Liviu (43 de ani, informatician), Gabriela Dana Marchitan (50 de ani, profesor), Nicu Tanase (52 de ani, inginer) și Ion Ștefan (49 de ani, inginer) sunt cei șapte candidați cărora le urez succes și pe care îi voi sprijini cu experiența acumulată în administrație, pentru că Focșaniul merită mult mai mult decât are în prezent.-Catalin Toma-contul de facebook


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.