Politică

Birourile politice locale ale organizațiilor PNL Panciu, Vidra și Bălești dizolvate ca urmare a deciziei BPJ Vrancea al PNL

Ziarul de Vrancea
31 dec 2023 4193 vizualizări

Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal (PNL) Vrancea a luat joi 21 decembrie 2023 decizia de a dizolva trei organizații liberale locale, respectiv cele din Panciu, Vidra și Bălești, după o analiză amănunțită a activității acestora. Măsura a fost adoptată pentru a reorganiza și reorienta partidul în perspectiva alegerilor din 2024.

 

La Panciu, tensiunile existente între organizația PNL și primarul liberal Nicolai Mărăscu au condus la dizolvarea Biroului Politic Local. Este de notorietate că înainte de a fi candidatul PNL Vrancea la postul de primar al orașului Panciu, la scrutinul din 2020, Nicolai Mărăscu a  fost membru activ al organizației locale PSD.Probabil și din acest motiv, relația lui Neculai Mărăscu și după ce ajuns primar PNL al orașului Panciu cu colegii din PNL Panciu a devenit una problematică.Tensiunile s-au reflectat și în susținerea proiectelor propuse de edil în Consiliul Local Panciu.

Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea, a subliniat că decizia de dizolvare a fost luată în scopul reorganizării și îmbunătățirii activității partidului la nivel local. În acest sens, au fost numiți președinți interimari la nivel local, care vor avea responsabilitatea de a constitui noi echipe de conducere.

Adrian Crețu, vicepreședinte PNL, consilier județean și administrator public al județului, a fost desemnat președinte interimar la Panciu. La Bălești, Valerică Zamfirescu, consilier județean și vicepreședinte PNL Vrancea, va prelua interimar conducerea organizației, în timp ce Dragoș Ciobotaru, primarul liberal din Vizantea – Livezi, va coordona interimar activitatea din organizația PNL Vidra.

Cătălin Toma a subliniat că acești președinți interimari au la dispoziție 30 de zile pentru a numi birouri interimare și a pregăti terenul pentru alegerile din 2024. Importanța acestor schimbări este evidentă în contextul necesității partidului de a fi competitiv și bine organizat în viitorul scrutin electoral.

De asemenea, președintele PNL Vrancea a menționat că, deocamdată, nu s-a luat decizia retragerii sprijinului politic pentru cei patru consilieri PNL din Panciu, aceasta însemnând înlocuirea acestora. Măsura actuală pare a viza mai degrabă o reorganizare a structurilor de conducere și a modului în care partidul își desfășoară activitatea la nivel local.

Reorganizarea din cadrul PNL Vrancea vine într-un context în care partidele politice se pregătesc pentru alegerile din 2024, iar strategiile și echipele de conducere joacă un rol crucial în determinarea succesului electoral. Este de așteptat ca deciziile luate acum să contribuie la consolidarea și eficientizarea organizațiilor locale ale PNL, pregătindu-le pentru provocările viitoare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.