Politică

Foto | Probleme în PNL Panciu? Proiectul de buget pe 2023 n-a trecut în ședința de CL de marți. Mai mulți aleși liberali s-au abținut

Ziarul de Vrancea
2 feb 2023 2099 vizualizări

Surpriză de proporții la votul proiectului de buget pe 2023 al orașului Panciu în ședința Consiliului Local al Orașului Panciu de marți 31 ianuarie. Acesta n-a trecut la vot. Dar cel mai curios este că nu mai puțin de 4 consilieri PNL din cei 7 câți sunt membri ai Consiliului Local al Orașului Panciu nu și-au susținut primarul abținându-se la votul acestui proiect. Acest lucru este mărturisit chiar de primarul PNL, Nicolai Mărăscu, într-o postare activată pe contul său de facebook. Structura pe formațiuni poitice și număr de membri ai Consiliului Local al Orașului Panciu este următoatrea: 7-PNL; 4 -PSD; 4-USR total 15 membri. Mai trebuie menționat că înaintea votului de marți 31 ianuarie 2023 în ședința Consiliului Local al Orașului Panciu, proiectul de buget pe 2023 a fost discutat în cadrul ședinței Biroului Politic al PNL Panciu în prezența celor doi subprefecți ai partidului: Claudia-Lavinia Serafimciuc și Gheorghiță Berbece.

Citiți și postarea activată pe contul de facebook al primarului Nicolai Mărăscu după ce Proiectul de Buget pe anul 2023 a picat la vot în ședința Consiliului Local al Orașului Panciu de marți, 31 ianuarie.

Pentru prima oară în istoria orașului Panciu, Proiectul de Buget pe anul 2023 nu a fost aprobat de Consiliul Local

 În ședința ordinară din această după-amiază, care a avut ca principal punct pe ordinea de zi Bugetul anului 2023, 6 dintre cei 13 consilieri locali prezenți s-au abținut de la vot.

Este vorba despre 4 consilieri PNL: Tătaru Ion, Belibou Constantin, Văduva Nicolae, Danțiș Constantin și 2 consilieri PSD: Hurmuzache Constantin și Mocanu Ioan.

Consider că, prin atitudinea lor, consilierii menționați au făcut un mare deserviciu păncenilor și comunității, pentru că acest buget nu este nici al primarului și nici al Consiliului Local - este al orașului și al locuitorilor săi.

Țin să le mulțumesc, totodată, aleșilor locali care s-au pronunțat în favoarea proiectului de Buget pe care l-am prezentat astăzi.

Subliniez că, neaprobarea la termen a Bugetului pe anul 2023 are drept consecință blocarea întregii activități de la nivelul U.A.T. Panciu, inclusiv implementarea proiectelor cu finanțare europeană.

 Pentru detensionarea acestei situații, voi convoca în cel mai scurt timp o nouă ședință a Consiliului Local în care voi propune din nou spre aprobare proiectul de buget.

 Precizez că Proiectul de hotărâre privind Bugetul pe anul 2023 a fost supus dezbaterii publice și este în continuare afișat atât la sediul Primăriei Orașului Panciu, cât și pe site-ul instituției, www.primaria-panciu.ro.”- Primar, Nicolai Mărăscu

Citiți și postarea activată pe contul de facebook al primarului Nicolai Mărăscu de luni, 30 ianuarie 2023, după ce proiectul de buget pe 2023 a fost discutat în cadrul ședinței Biroului Politic al PNL Panciu în prezența celor doi subprefecți ai partidului Claudia-Lavinia Serafimciuc și Gheorghiță Berbece.

Ieri, 30 ianuarie, a avut loc ședința ordinară a Biroului Politic Local al PNL Panciu. Alături de doamna subprefect al județului Vrancea, Claudia-Lavinia Serafimciuc, domnul Prim vicepreședinte al PNL Vrancea, Gheorghiță Berbece, domnul Primar al orașului Panciu, Neculai Mărăscu și membrii Biroului Politic Local, am avut pe masa discuțiilor proiectul de buget al UAT Panciu, aferent anului în curs, problemele actuale ale comunității și viitoarele proiecte ce se vor desfășura sub egida Partidului National Liberal.

Viața organizației PNL poate căpăta un rol determinant în adoptarea și implementerea unor proiecte ambițioase pentru viitorul orașului.

Împreună dezvoltăm orașul nostru de suflet, Panciu!

Text informații + foto:Nicolai Mărăscu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.