Politică

Proiect de lege privind prima intabulare a terenurilor

Iulia Crețu
21 nov 2013 1483 vizualizări
Deputatul de Focşani, Ciprian Nica, raportează încă o „victorie” pe campul de luptă de la Parlament. Printr-un comunicat de presă, social democratul se laudă că miercuri, Comisia Juridică de la Cameră a aprobat proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere, proiect a cărui iniţiator este şi deputatul PSD.

Potrivit lui Nica, „proiectul de lege prevede ca expertizele necesare intabulării pentru terenurile şi pădurile din mediul rural să fie plătite cu ajutorul fondurilor europene, respectiv exerciţiul financiar 2014-2020, în timp ce expertizele pentru terenurile şi pădurile de pe raza teritorială urbană să fie plătite în baza unui parteneriat public-privat, în cuantum de 400 lei/proprietate”, se arată în comunicatul de presă. „Prin acest proiect de lege care va fi supus aprobării plenului săptămâna viitoare venim în sprijinul celor care au proprietăţi. De multe ori valoarea expertizelor poate fi chiar mai mare decât valoarea proprietăţilor. Creăm facilităţi pentru proprietari şi, în acelaşi timp, responsabilizăm ministerele să deschidă noi axe de finanţare şi să facă absorbţie de fonduri europene”, a declarat deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3808 zile, 16 ore, 37 minute, 11 secunde
Legea asta vine exact la fix ca sa ajute cetatenii straini care vor cumpara terenuri agricole incepand din 2014. Domnul Nica MINTE, legea asta nu are cum sa vina in sprijinul proprietarilor pentru ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.