Politică

Unul dintre juriştii Prefecturii va fi avansat şef serviciu

Ziarul de Vrancea
18 nov 2013 2888 vizualizări
urista Camelia Măţău nu mai vrea la Prefectura Vrancea şi se întoarce la vechiul său post de la Consiliul Judeţean

Camelia Măţău, jurista care a condus cel mai important serviciu din cadrul Prefecturii Vrancea, se întoarce la Consiliul Judeţean, de unde a fost detaşată la instituţia vecină în vara anului trecut, după ce Cătălin Kanty Popescu a preluat postul de prefect. Prin urmare, postul de conducere a Serviciului verificarea legalităţii, a aplicării actelor normative, contencios administrativ şi apostile a devenit vacant şi a fost scos la concurs de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Postul însă este cu dedicaţie pentru unul dintre cei cinci jurişti pe care îi are Prefectura Vrancea, concursul, aşa cum a fost anunţat pe site-ul ANFP, fiind de “promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de şef” al acestui serviciu. De acest serviciu s-a ocupat în ultimii ani şi Eduard Bălănescu, expert în cadrul compartimentului de profil, unde mai lucrează alături de patru colegi: Marian Chinde, Ionuţ Ionel, Mocanu Daniela şi Răduţă Bornaz-Hornea. Totuşi, postul poate fi ocupat şi de alţi jurişti din instituţie, de la alte servicii. Concursul este programat la sediul ANFP pentru data de 17 decembrie 2013, ora 10,00. Dosarele de înscriere la concurs se pot depune în termen de 20 zile de la data publicării în Monitorul Oficial, la sediul ANFP, iar candidaţii trebuie să îndeplinescă o serie de condiţii: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în ştiinţe juridice; studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice; să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I; să aibă vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice minimum 2 ani şi să nu aibă cazier. Bibliografia şi ce trebuie să conţină dosarul se pot afla de pe site-ul ANFP. Prefectura Vrancea este o intituţie de mărime medie, cu numai 32 de angajaţi, fără a-i pune la socoteală pe funcţionarii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple şi pe cei de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vrancea. În timpul guvernării Emil Boc Instituţia Prefectului a trecut printr-o reducere de personal, iar recent una dintre angajate şi-a dat demisia pentru că şefii săi doreau să o “exileze” la o primărie din mediul rural. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
stroe vasilica, acum 3811 zile, 18 ore, 22 minute, 48 secunde
...SAU,macar...SA SE FACA =SA SIMULEZE!!! CA FACE CURATENIE!!!..S_A DUS,OSUL,PE GATUL CAINELUI!!! adica, BARONIZAREA,vrancei este totala,iremediabila,ireversibila!!!
danb, acum 3811 zile, 22 ore, 13 minute, 22 secunde
Prefectura a cheltuit resurse bugetare imense, bani platiti de noi toti, pe procese inutile cu CJ-ul in timpul guvernarii PDL, procese dintre care nu a castigat nici macar unul singur. Pentru aceste citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.