Politică

Predoiu: Guvernul anunţă măsuri aberante, care vor bloca şi mai mult economia

Ziarul de Vrancea
5 nov 2013 883 vizualizări
PDL respinge categoric măsurile "aberante" propuse de Guvernul Ponta, care vor bloca şi mai mult economia, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

Predoiu a spus că nu a fost vorba despre negocieri ale Guvernului cu FMI, ci despre o "căutare disperată a Guvernului Ponta de salvare a acestui acord".

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Din păcate, Guvernul nu se mai preocupă de relansarea economică, ci se preocupă de închiderea contabilă a bugetului, acoperirea tehnică a cheltuielilor şi a deficitelor, aşa se explică faptul că avem de-a face cu măsuri aberante, care vor bloca şi mai mult economia. E vorba de un buget care dă cu o mână şi ia cu trei, care va continua cercul vicios instalat prin suprataxare", a afirmat Predoiu.

Predoiu a spus că Guvernul face exact invers de cum ar trebui să procedeze pentru cetăţeni şi dă dovadă de o lipsă de imaginaţie şi de înţelegere a mediului de afaceri şi a economiei în general.

"Respingem categoric aceste măsuri propuse de Guvernul Ponta, de Crin Antonescu şi USL şi insistăm pe introducerea unui pachet de măsuri de relansare economică", a spus Predoiu.

El a spus că scăderea CAS promisă pentru 1 iulie "este o amăgire, o propagandă", iar "încercarea lui Crin Antonescu de a salva situaţia din punct de vedere mediatic este de-a dreptul ridicolă".

Predoiu a spus că România are nevoie azi de reducerea CAS.

Cătălin Predoiu a criticat şi introducerea noii accize la carburanţi, arătând că aceasta va conduce la un lanţ de creşteri de preţuri, la blocarea investiţiilor şi va aduce mai puţini bani la buget.

"Faptul că aceste măsuri au fost acceptate de FMI nu este o garanţie că sunt bune, ele au fost acceptate pentru că erau singurele măsuri pe care acest guvern era capabil să le ia", a mai arătat Predoiu.

El a mai spus că un buget care goleşte buzunarul cetăţenilor nu poate fi votat în Parlament şi că PDL nu poate fi părtaş la blocarea economiei.

 

www.mediafax.ro

 

 

 

Tăriceanu, ironic despre măsurile convenite cu FMI:

Excelente, nici în vis nu bănuiam aşa ceva

 

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a comentat ironic marţi, înaintea şedinţei BPN al PNL, măsurile convenite în urma negocierilor dintre Guvern şi reprezentanţii FMI, afirmând că nici în vis nu bănuia aşa ceva.

Calin Popescu Tariceanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Tăriceanu a fot întrebat cum vede măsurile convenite de reprezentanţii Guvernului cu delegaţia FMI.

"Excelente, nici în vis nu bănuiam aşa ceva", a răspuns ironic fostul premier, fără a face alte comentarii.

 

www.mediafax.ro

 

 

Senator PNL, ironic: Victor Ponta pare astăzi COPILOTUL FMI


Senatorul PNL Iulian Dumitrescu îl ia peste picior pe şeful Guvernului, Victor Ponta, despre care spune că “pare copilotul FMI la conducerea României”.

“Când un guvern încheie un acord cu FMI, asta înseamnă că acceptă să împartă conducerea țării cu fondul. Victor Ponta pare astăzi copilotul FMI la conducerea României.

România se găsește în situația de a miza în continuare pe austeritate, cartea favorită a FMI, datorită faptului că nu există o strategie națională de dezvoltare, care să definească principalele direcții de creștere economică ale țării noastre pe termen mediu și lung”, a acuzat marţi Iulian Dumitrescu.

El susţine că acordul cu FMI nu va duce la creşterea economic.

”FMI vine la noi să facă macrostabilizare economică. Dar acest proces nu are la bază o strategie națională de dezvoltare, ci indicațiile unor funcționari internaționali, care aplică aceeași grilă de evaluare și în România, Bulgaria, Chile, Argentina sau pe unde or mai merge în lume. Ei vin sa reducă deficitul, pun niște taxe, taie din cheltuieli, impun vânzarea unor societăți, nu vin să genereze creștere economică”, a concluzionat parlamentarul PNL.


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un contribuabil, acum 3825 zile, 4 ore, 34 minute, 33 secunde
aloooo, uselistilor , nu mai aveti glas? erati foarte vocali, acum ati amutit? prostirea celor care va voteaza cu ochii inchisi crezindu-va dumnezei ,ia facut si pe ei sa se mai gindeasca .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.