Politică

Alegeri fără emoţii la PNL: Săpunaru, un preşedinte cu 99% din voturiVIDEO!!!

Ziarul de Vrancea
27 oct 2013 305 vizualizări
Alegerile din PNL Vrancea au fost doar o formalitate, aşa cum de fapt sunt la toate partidele mari: Nini Săpunaru a caştigat de unul singur un nou mandat u a fost păstrată în conducerea organizaţiei mare parte din vechea gardă u prezidenţiabilul Crin Antonescu a venit să asiste la alegerea lui Săpunaru u “unde a fost “baronie” va rămane baronie”, a concluzionat liderul liberal cu privire la descentralizare u Marian Oprişan nu l-a onorat cu prezenţa pe aliatul Nini Săpunaru, însă trimisul său Angel Talvăr l-a complimentat pe liderul liberal cu privire la noua sa siluetă de ... manechin

Alegerile din organizaţia PNL Vrancea au ajuns să se deşfăşoare ca la PSD: candidat unic şi aproape unanimitate. La fel ca la PSD, unde Marian Oprişan domină autoritar, şi deputatul Nini Săpunaru a ajuns la performanţa să aducă liniştea în organizaţie după opt ani de conducere. Venit la Focşani să-şi arate susţinerea faţă de liberalii vranceni şi, mai ales, pentru Nini Săpunaru, prezidenţiabilul Crin Antonescu le-a spus liberalilor vranceni că alianţa cu PSD trebuie să reziste şi că vrea o relaţie corectă cu partenerii de guvernare. “Nu ştiu ce va face PSD la prezidenţiale”, a spus Crin Antonescu despre nominalizarea sa drept candidat. Liderul PNL a mai spus la Focşani că unde a fost “baronie” va rămane baronie, dar că acesta nu este un motiv să nu fie făcută descentralizarea. Liberalii au votat şi componenţa Biroului Politic Teritorial, în care mai mulţi membri sunt şi rude.


Nini Săpunaru a declarat că liberalii vrancenii au reuşit performanţa să reziste atunci cand nu au fost la putere!!

Deputatul Nini Săpunaru a fost reales ieri în fruntea organizaţiei judeţene a PNL, pentru un nou mandat de trei ani. Din 469 de voturi valabil exprimate, 464 au fost în favoarea acestuia. Rezultatul alegerilor nu a constituit nicio surprinză întrucat acesta a fost singurul candidat şi nu prea mai are contestatari, cel puţin pe faţă, în partid. La Conferinţa Judeţeană a PNL Vrancea, care s-a desfăşurat la Casa de Cultură din Focşani, au venit aproape 500 de delegaţi, care au avut de ales pe langă preşedinte şi membrii Biroului Politic Judeţean. Nini Săpunaru, cu noua siluetă cu care a uimit asistenţa, a caştigat alegerile în maniera în care s-a impus pană acum doar Marian Oprişan la PSD. La reînscăunarea lui Nini Săpunaru a fost prezent preşedintele partidului, Crin Antonescu, însoţit de o suită de liberali: Ionel Paler, chestorul Camerei Deputaţilor, deputatul Florin Alexe, şeful tinerilor liberali la nivel naţional, Cristian Buşoi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar şi Romeo Stavarache, primarul Bacăului, originar din Focşani. “Am reuşit să păstrăm unitatea partidului atunci cand mulţi alţii ar fi renunţat, am reuşit să performăm la guvernare”, a spus Săpunaru, amintind în treacăt şi că unii uită de responsabilităţile guvernării şi “abordează priorităţi personale şi de grup”. Deputatul a mai spus că PNL trebuie să caştige alegerile pentru Parlamentul European şi să dea viitorul preşedinte al Romaniei. Partenerii locali de guvernare au fost reprezentanţi de conservatorul Ionel Cel – Mare, vicepreşedintele Consilului Judeţean, precum şi de deputatul PSD Angel Tîlvăr. Deşi ieri se discuta despre posibilitatea ca la alegeri să vină şi liderul social-democrat Marian Oprişan, acesta nu şi-a făcut apariţia. Deputatul Angel Tîlvăr a provocat amuzamentul sălii în momentul în care a ţinut să remarce cat de mult a slăbit Nini Săpunaru. “Este adevărat că politica te consumă foarte mult şi e suficient să văd cat de mult s-a consumat Nini Săpunaru”, a spus social – democratul, care a adăugat că PSD va fi un partener corect de alianţă.
 

Antonescu a cerut corectitudine din partea PSD
 

Crin Antonescu a afirmat că “baronia rămane baronie” după procesul de descentralizare

Crin Antonescu a spus în discursul său că alianţa dintre PNL şi PSD trebuie să funcţioneze cel puţin pană în 2016 pentru a schimba “regimul Traian Băsescu”. Preşedintele PNL a insistat că, spre deosebire de PSD, liberalii se confruntă în fiecare zi cu maşina de propagandă a PDL, care îi atacă pentru că s-au aliat cu un partid de stanga. Acesta a spus că liberalii sunt corecţi în parteneriatul cu PSD şi a cerut corectitudine din partea social – democraţilor, fără însă a-i ataca. “Nu ştiu ce decizie va lua PSD la alegerile prezidenţiale. Dar ceea ce cred că ştiu este atitudinea noastră corectă. Nu putem să îi întrebăm în fiecare zi, pentru că am fi caraghioşi şi unii şi alţii”, a spus Crin Antonescu. Liderul liberal a adăugat că PNL este singurul partid de dreapta din ţară, şi i-a asemănat pe cei din PDL cu o “broască raioasă care s-a dat peste cap şi a devenit prinţ”. “Romania este într-o situaţie grea pentru că a fost lovită de criza care a lovit toată Europa şi a fost condusă în mod iresponsabil şi banditesc de clica condusă de Traian Băsescu”, a afirmat preşedintele PNL.  Acesta a susţinut că actuala guvernare lucrează în folosul oamenilor şi crede că descentralizarea “va duce decizia mai aproape de oameni”.
 

Baronii răman baroni
 

Unul dintre beneficiarii descentralizării este, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, care a avut meciuri grele cu liberalii locali, care l-au acuzat în dese randuri în trecut că se comportă în fruntea judeţului ca pe propria moşie. Referitor la această contradicţie dintre oamenii pe care liberalii îi numeau baroni în trecut, cum a fost cazul în Vrancea cu Marian Oprişan, şi “reforma” descentralizării, Crin Antonescu a spus presei că acesta nu este un motiv pentru care nu trebuie făcută descentralizarea. “Dacă era ce era, baronie, rămane baronie. Descentralizarea nu are nicio legătură cu chestiunea asta. Noi vorbim de un proces normal, european, de descentralizare, care e cerut de 20 de ani. Baronia unde a fost să fie a existat şi fără descentralizare. În această discuţie despre descentralizarea trebuie să găsim formula cea mai rezonabilă pentru ca instituţiile să fie mai eficiente şi mai aproape de cetăţean”, a declarat Crin Antonescu. Acesta a mai spus că liberalii susţin alegerile în două tururi pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene, pentru a permite o “ventilaţie” a celor care ocupă aceste funcţii.
 

Săpunaru conduce PNL din 2005 

Alegerile din PNL s-au desfăşurat într-o atmosferă relaxată, avand în vedere că nu s-au anunţat suprize, ca la alegerile trecute, care au avut loc în spatele uşilor închise, fără ca presa să aibă acces. De această dată, presa a fost invitată să asiste la toate lucrările conferinţei de alegeri. Crin Antonescu i-a făcut membri de onoare ai partidului pe Neculai Noapteş, fostul primar de la Jariştea, dar şi pe profesorul Victor Herchea, de la Vizantea-Livezi. Pe langă Angel Tîlvăr şi Ionel Cel – Mare, la realegerea lui Nini Săpunaru au mai venit social – democratul Vasile Carnariu, care coordonează APIA la nivel naţional, dar şi fostul ziarist Traian Negulescu, directorul Direcţiei de Cultură, şi omul de imagine al liderului PSD. În echipa care îl va seconda pe Nini Săpunaru în următorii ani nu sunt mari suprize, în general oamenii de încredere ai acestuia fiind cam aceiaşi: primari, consilieri judeţeni, vechi colaboratori. Printre aceştia se remarcă şi cateva legături de rudenie. Primarul din Vizantea Livezi, Fănică Ciobotaru, îl are coleg pe fiul său, Dragoş Ciobotaru, funcţionar în cadrul Fiscului. Ciprian Epure, şeful organizaţiei de tineret, este nepotul consilierul judeţean Ion Epure. Nini Săpunaru conduce PNL din anul 2005, atunci cand a reuşit să-l învingă pe fostul său şef, Corneliu Momanu în alegeri. 
 

Biroul Politic Teritorial al PNL Vrancea:
 

Vicepreşedinţi: Fănică Ciobotaru, Valerică Chitic, Georgel Constantin, Ştefan Ionuţ, Eduard Lambrino, Fevronia Stoica, Cătălin Dumitru Toma, Laurenţiu Ţigăeru Roşca, Valerică Zamfirescu.
Membri: Anişoara Aioanei, Stancu Bălescu, Gabriel Bărculescu, Cătălin Buscă, Dragoş Ciobotaru, Tiberiu Dumitru Condrea, Vasile Dobre, Ciprian Epure, Ion Epure, Maricel Lazăr, Manole Merchea, Grigore Momanu, Florin Nedelcu, Petre Niţu, Liliana Pleşa, Adrian Ponea, Fănică Popa, Romeo Seciu, Tudorel Trofin.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.