Politică

Oprişan sare la gatul lui Crin Antonescu, după atacul acestuia la adresa lui Ponta

Ziarul de Vrancea
4 oct 2013 2879 vizualizări
Află ce răspunde şeful PSD Vrancea la întrebarea CÂND SE RUPE USL?

Stupefacţie şi nervozitate în PSD după ieşirea publică, de vineri dimineaţa, a lui Crin Antonescu, în care preşedintele PNL l-a criticat pe Victor Ponta pentru intervenţia sa în Justiţie. „Ce urmăreşte Crin Antonescu?” a fost întrebarea care a stat pe buzele tuturor, mulţi pesedişti vorbind mai clar ca niciodată despre ipoteza ruperii USL şi a unor candidaturi separate la Preşedinţie.

Printre cei care au reacţionat la declaraţiile lui Antonescu s-au numărat Marian Oprişan, Ilie Sârbu, dar şi Liviu Dragnea. Victor Ponta, cel vizat de criticile lui Antonescu, nu a comentat. Premierul a participat la un festival al vinului, în judeţul Vrancea, dar a evitat ziariştii care îl întrebau despre declaraţiile şefului PNL. "Eu cred în USL şi fac tot ce ţine de mine pentru a păstra USL unită şi nu fac critici în public", a fost singura remarcă a premierului.

Oprişan: „Cetăţenii nu l-au mandat pe Crin Antonescu să facă scandal”

Vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, cel care s-a aflat astăzi lângă premierul Ponta când acesta primea mesajul dur din partea preşedintelui PNL, a comentat ironic declaraţiile lui Crin Antonescu, afirmând că liberalul “s-a trezit un pic buimac” şi face scandal.

„Îmi pare rău, domnia sa cred că s-a trezit totuşi un pic. buimac. Nu am promis niciodată cetăţenilor că îi vom apăra pe cei care au pus pe cetăţenii acestei ţări să jure cu Biblia pe capota maşinii pentru că au fost la vot”, a declarat pentru gândul Marian Oprişan.

Preşedintele CJ Vrancea a adăugat că Antonescu a făcut declaraţiile critice la adresa premierului Ponta “fără să se gândească”, dând astfel dovadă de “lipsă de colegialitate”. Social-democratul a precizat că Antonescu putea să-i transmită nemulţumirile sale lui Ponta la întâlnirea pe care au avut-o cu ocazia zilei Germaniei.

„Dacă avea ceva de spus, putea să spună în interiorul USL, nu publicului larg. Cetăţenii nu l-au mandat pe Crin Antonescu să facă scandal. Cred că nu a stat bine să gândească înainte să se pronunţe. Nu înţeleg ce s-a întâmplat de ieri de la ziua Germaniei, de la recepţia unde s-a întreţinut într-un cadru absolut amical şi prietenesc cu premierul până astăzi”, a spus pentru gândul vicepreşedintele PSD.

 

Totodată, Oprişan i-a reamintit lui Antonescu că, deşi “deocamdată este candidatul USL”, dacă va continua va avea probleme cu electoratul PSD.

„USL nu are niciun fel de problemă, văd că domnul Crin Antonescu se desparte de agenda USL. USL trebuie să meargă înainte şi să facă ce a promis cetăţenilor acestei ţări, nu PSD are altă agendă. Deocamdată, există deciziile celor trei Congrese. Domnia sa este candidatul USL la preşedinţie, dar dacă va continua aşa, nu ştiu ce vor crede până la urmă alegătorii noştri. Dacă va continua aşa, foarte mulţi oameni îşi vor schimba părerea despre domnul Crin Antonescu. Nu putem merge în continuare într-un asemenea cadru”, a fost avertismentul lui Oprişan pentru Antonescu.

Potrivit acestuia, atacurile împotriva pactului de coabitare reprezintă „o poveste de adormit copiii pe care nu o crede nimeni”.

„Cum să pui semnul egal între PSD şi Traian Băsescu? Asta este o aberaţie. Că era nevoie de coabitare ca România să meargă înainte, era nevoie de coabitare ca structurile şi autorităţile statului să funcţioneze normal. Sigur că era nevoie. În orice stat civilizat este nevoie de coabitare”, a fost reacţia lui Oprişan, după ce liderul PNL afirmase că acest pact de coabitare a dus ţara noastră în rândul ţărilor semi-bananieră.

Se rupe USL?

Întrebat dacă se va rupe USL în această toamnă, preşedintele CJ Vrancea a răspuns că „nu”. Întrebat dacă Uniunea se va rupe în primăvara anului viitor, răspunsul social-democratului a fost „vom vedea".

Reporter: Se va rupe USL în această toamnă?

Marian Oprişan: Nu, nu cred

Reporter: Se va rupe în primăvară?

Marian Oprişan: Vom vedea.

El a precizat că PSD nu va ataca PNL şi nici premierul nu-l va ataca pe preşedintele PNL.

„Dacă dl Crin Antonescu vrea să-l atace mereu pe premierul Ponta nu are decât să o facă. Noi avem un document scris pe care am făcut-o în văzul tuturor şi pe baza ei le-am promis românilor că le vom face o viaţă mai bună”, a spus Oprişan.

Acesta a menţionat printre obiectivele USL realizarea descentralizării, a regionalizării, modificarea Constituţiei şi crearea unor noi locuri de muncă.

Premierul Ponta a participat astăzi împreună cu vicepreşedintele Marian Oprişan şi vicepremierul Liviu Dragnea la o serie de evenimente organizate în judeţul Vrancea. Victor Ponta s-a limitat să spună că nu doreşte să alimenteze conflictul din interiorul USL.

Sârbu: Ciolanul e bun, dar când e vorba de guvern şi de şeful guvernului, atunci haideţi să-i omorăm

Primul care a ieşit la contraatac după declaraţiile lui Antonescu a fost Ilie Sârbu, unul dintre cei mai vocali adversari ai acestuia în USL. Sârbu a comentat, la câteva minute după conferinţa lui Crin Antonescu, la postul B1 TV, că în Uniune „nu mai există încredere” şi s-a întrebat ce viitor mai poate avea USL.

"Am văzut un alt Traian Băsescu, un supra-preşedinte, care a ieşit aşa, să dea lecţii tuturor. Ieşirea de astăzi nu avea nicio logică, nicio noimă, aveam luni şedinţă. Am calmat situaţia sătpămâna asta, am zis toţi că nu mai ieşim public. Deodată a simţit iarăşi că vine un val pe care l-ar putea utiliza în creşterea în sondaje şi a ieşit să critice pe toată lumea. Dânsul s-a plasat deodată deasupra tuturor, încercând să fie mediator între instituţiile statului", a declarat Ilie Sârbu.

Acesta a apreciat că afirmaţiile lui Crin Antonescu sugerau că urmează să anunţe retragerea PNL de la guvernare.

"Aveam impresia că acum încheie cu declaraţia finală: gata noi ne-am retras, rămânem cei care slujim dreptatea, justiţia până la capăt în România. E o chestie electorală, pe care o simţim toţi. Vorbele sunt frumoase, dar nu sunt credibile. Ciolanul e bun, stăm la guvernare, ne place să avem de toate, dar când e vorba de guvern şi de şeful guvernului, atunci haideţi să-i omorăm, să ne distanţăm de ei. Noi suntem altfel, noi luptăm pentru justiţie. Lucruri pe care nu le mai crede nimeni. A putut să creadă cineva tot ce a spus Crin Antonescu? Ăsta a fost cel mai dur atac de până acum", a mai spus Ilie Sârbu.

Dragnea: Antonescu vorbeşte în numele justiţiei

Vicepremierul Dragnea, aflat împreună cu premierul Ponta în judeţul Vrancea, i-a dat o replică lui Crin Antonescu, amintindu-i de cei 7,4 milioane de români care au spus "DA" la referendum.

"Deocamdată văd că domnul Crin Antonescu vorbeşte în numele Justiţiei şi eu am un singur comentariu acum: că între cei 7,4 milioane de români care au spus «DA» la Referendum, inclusiv în beneficiul domnului Antonescu, şi cei care îi hăituiau şi îi alergau pe uliţe, eu îi aleg pe oameni", a spus Dragnea.

Crin Antonescu: Este inacceptabil ce a făcut Ponta

Crin Antonescu a criticat dur declaraţiile făcute de premierul Ponta după revocarea procurorului Lucian Papici, anchetatorul dosarului lui Liviu Dragnea, de la şefia Secţiei I a DNA, unde era delegat până la finalul anului.

"Şeful executivului, dl Victor Ponta, a vorbit în numele Procurorului General, cum era băsist, cum a făcut dosare politice şi cum domniile lor, nu ştiu exact cine, nu mai ţin băsişti în funcţie. Este inacceptabil, primul-ministru prin atribuţiile constituţionale, nu poate şi nu are voie să dea explicaţii nici să dea mesaje în numele procurorului general. Sper că a fost o greşeală, doar un exces de comunicare (...) O justiţie independentă nu este împărţită pe parcele de independenţă", a susţinut Antonescu, criticând lipsa de reacţie a Procurorului General Tiberiu Niţu şi interpretarea "că parchetele, instanţele, ar fi într-un joc cu politicieni şi ar trebui să deservească oamenii politici", a spus liderul PNL.

Potrivit lui Antonescu, pactul de coabitare pe care Băsescu analizează dacă îl va denunţa "e jenant, a pus România în lumina unei ţări semibananiere" şi trebuie înlocuit cu un pact pe Justiţie al tuturor forţelor politice

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
pentru db, acum 3856 zile, 4 ore, 11 minute, 56 secunde
Butnaru Dan, alias db pe aici, tu ESTI PROST TARE. PUTE CARNEA PE TINE. Si de individie, si de ..nespalat. Cine esti tu in Vrancea ma? Tu stie cineva? Ai fost si, prin comportamentul tau, vei ramane citeste integral
Eu-gen, acum 3856 zile, 7 ore, 6 minute, 37 secunde
Bai ziaristi de 2bani, una se spune in tara si alta spuneti voi....rusine sa va fie....primiti bani..dar sunteti patati pe veci
Sfantul Gheorghe, acum 3856 zile, 8 ore, 34 minute, 23 secunde
"Ciolanul e bun, stăm la guvernare, ne place să avem de toate,..." uite asa Ilie Sarbu a grait adevarul! De altfel in Focsani e liniste si vin. Traiasca Bahus!
ceatateanu", acum 3856 zile, 12 ore, 19 minute, 58 secunde
CRIN a vorbit ca base ,ca abasadorul SUA ,deci face pasi spre presedentie..
stroe vasilica, acum 3856 zile, 19 ore, 15 minute, 30 secunde
....!!!! MI_ESTE GREATZA!!! MA DUC LA BAIRE!!! SA BORASC!!!!!!!! MA CHINUIESTE SI O DIAREE!!! MA DUC REPEDE LA BAIE!!! ALTFEL,MOR DE SCARBA!!!!!!!!!!
danb, acum 3857 zile, 2 ore, 12 minute, 3 secunde
Ce zice Oprisan despre Antonescu chiar nu are nicio importanta. Oprisan o fi fost om si barbat pena pe la vreo 14 ani, dupa aia l-a facut Securitatea carpa, se muleaza si el pe ce crede el ca e mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.