Politică

VIDEO!!! USL se cam oţeteşte - La Bucureşti Crin ţipa, la Vrancea Ponta degusta vin la Bachus

Sorin Tudose
4 oct 2013 3266 vizualizări
Premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea de la nivel central, împreună cu baronul Marian Oprişan de la Vrancea au făcut un periplu electoral la Mausoleele din Mărăşeşti şi Focşani, dar şi la Bachus u premierul nu a dorit să comenteze tensiunile din USL spunand că mai importantă este restaurarea monumentelor care cinstesc memoria înaintaşilor u Oprişan a făcut-o pe garda de corp a lui Ponta, îmbrancind un vrancean care i-a numit pe premier şi pe baron “nişte trădători de ţară” u ca pe vremea răposatului, circa 150 de copii au fost puşi să tremure la Mausoleu pentru a face imagine partidului

 Premierul Victor Viorel Ponta împreună cu vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea au participat, ieri, la redarea în folosinţă a Mausoleelor Mărăşeşti şi Focşani, restaurate şi reabilitate în cadrul proiectului pe bani europeni “Drumul de glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial”. În curtea Mausoleului de la Mărăşeşti, zeci de oficialităţi locale şi judeţene aşteptau înfrigurate sosirea pesediştilor în frunte cu Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea. Pe langă ei, circa 150 de elevi de la Mărăşeşti care, ce să vezi?, au terminat orele mai devreme şi aşteptau şi ei, gata să aplaude figurile politice. Ponta a fost primit cu onoruri militare, dar nu înainte ca elevii să îşi facă numărul sub directa oblăduire a Vasilicăi Zaharia, inspectoarea generală a învăţămantului vrancean. Ulterior, s-a purces la o slujbă religioasă întru pomenirea eroilor neamului romanesc, slujbă oficiată de ÎPS Ciprian Campineanu, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. La terminarea slujbei religioase, mai marii PSD-ului au intrat în Mausoleu şi au depus coroane de flori, după care au plecat spre Focşani.  “Vreau doar să mă bucur că, iată, după foarte mulţi ani, unul din simbolurile istoriei romaneşti a fost restaurat printr-un program european. Deci iată, faptul că suntem membri ai Uniunii Europene înseamnă foarte mult. A fost un efort al Consiliul Judeţean, al Ministerului Dezvoltării Regionale şi sunt foarte mandru să văd lucrările finalizate şi sper să vedem multe alte monumente care definesc istoria reabilitate. Felicitări celor care s-au ocupat de restaurarea de aici. Încă o dată, spun că mă bucur că suntem membri ai Uniunii Europene şi că ceea ce nu am putut face din banii Romaniei pentru monumentele noastre reuşim să facem prin programe europene”, a declarat Victor Ponta înainte de pleca de la Mărăşeşti. De altfel, Ponta a adunat laurii unui proiect demarat în guvernarea trecută, cea a PDL.

Armencea, dat în primire la Dragnea

Înainte de a se urca în maşini pentru a veni spre Festivalul Bachus de la Focşani, mai marii PSD de la Bucureşti au fost opriţi de oamenii simpli, care aveau probleme de semnalat. Ironic, unele chestiuni îi vizau taman pe oamenii social democraţilor. În vizorul nemulţumiţilor a intrat şi primarul Constantin Armencea, de la Adjud. Vicepremierul Liviu Dragnea a fost abordat de un adjudean, acesta plangandu-i-se de neînţelegerile pe care le are cu edilul. “Domnul primar Armencea ne dăramă casele… a ajuns Trotuşul să ne ia asfaltul. (…) Există bani pentru realizarea digului, dar nu există constructor”, i-a spus Ilie Costel vicepremierului pesedist. Dragnea i-a cerut numărul de telefon şi i-a promis că se va interesa personal de această problemă.

USL: Unde Sunt Liberalii?

Autorităţile centrale şi locale au venit şi la Focşani, unde au vizitat mai multe standuri de vin de la Festival. Prezenţi şi ei la eveniment, liberalii au stat mai retraşi, probabil din cauza conflictelor dintre liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta. De altfel, în timp ce Ponta era în vizită la Vrancea, la Bucureşti, Antonescu s-a dezlănţuit într-un atac la co-preşedintele USL, pe care l-a acuzat că se amestecă în treburile Justiţiei, Crin caracterizand atitudinea lui Ponta de a schimba procurorii ca fiind “nedemocratică”. Întrebat de presă dacă mai rezistă USL în aceste condiţii, Ponta nu a dorit să comenteze. Actorul Sorin Francu, care îl întruchipează an de an pe zeul vinului, i-a întampinat pe Oprişan şi Ponta cu cate o cană de vin, spunandu-i celui din urmă că strugurii sunt “aurul Vrancei”, bogăţie ce nu se va termina nicicand. În periplul său pe la festival, şeful PSD-ului la nivel naţional a degustat mai multe vinuri locale şi a făcut cunoştinţă şi cu deputatul PP-DD de Mărăşeşti Neagu Murgu. Avand în vedere că introducerea a fost făcută chiar de Oprişan, nu-i exclus ca Murgu să îşi facă bagajele din partidul lui Dan Diaconescu şi să şi le mute la PSD. De altfel, Murgu i-a fost mai aproape lui Ponta decat au stat deputaţii liberali Nini Săpunaru şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca, care au părut mai degrabă stingheri la evenimentul acaparat de social democraţi.

Dragnea s-a visat jurnalist la Focşani. O fi fost de la tulburel?

Dragnea o face pe angajatul lui Voiculescu. “Antena 3 e aici. Te oftici?”

Autorităţile au vizitat şi standul Camerei Agricole Judeţene Vrancea, acolo unde Oprişan şi Ponta au dialogat despre fermieri. “Aici e Camera Agricolă Judeţeană Vrancea şi eu vă spun cat se poate de clar, fără teama de a greşi, consultanţa agricolă trebuie să rămană la statul roman. «O luaţi la Consiliu?». Da. Trebuie să beneficieze de ea şi micii fermieri, şi cei mijlocii, şi cei mari, nu numai cei mari. «Eu susţin în totalitate că cel mai bine ştiţi voi, aici, pe plan local cum trebuie făcute lucrurile. Una e în Vrancea, alta-i în Timiş, alta-i în Satu Mare»”, au spus Oprişan şi Ponta în faţa presei. Tot la acest stand, vicepremierul Liviu Dragnea s-a jucat de-a reporterul, luand în mană microfonul unui jurnalist şi îndreptandu-l spre Ponta. Microfonul era al postului Antena 3 care este… “încă aici”.
 
Cetăţeanul turmentat i-a făcut trădători pe Oprişan şi Ponta



Premierul a degustat mai multe soiuri de vin, lăudand calitatea acestora

 Vizita lui Victor Ponta la Vrancea nu a fost chiar lipsită de incidente, aşa cum şi-ar fi dorit “garda sa de corp”, Marian Oprişan. Beleaua s-a petrecut chiar în faţa Consiliului Judeţean Vrancea, unde un vrancean puţin turmentat a vrut să îi vorbească lui Ponta. Cordial, premierul a încercat să îl asculte, dar Oprişan l-a îmbrancit pe om, deşi îi place să se recomande ca fiind “un umil servitor la curtea stăpanilor săi, vrancenii”. Omul nu a apucat să spună prea multe celor doi, dar de esenţă, să îi facă “trădători de patrie”, a avut timp, înainte să fie dat la o parte de sepepişti. Reacţia preşedintelui de CJ a fost cauzată, cel mai probabil, de răspunsul pe care bietul vrancean i l-a dat lui Ponta. “Vă ştie domnul preşedinte? «Nu mă interesează»”, a fost schimbul de cuvinte între cetăţeanul turmentat şi primul ministru al Romaniei. După ce a degustat vreo şapte soiuri de vinuri de Vrancea, premierul şi-a încheiat periplul la un cort instalat pe Bulevardul Unirii, unde a luat pranzul înainte de a pleca spre Prahova. (Sorin TUDOSE)



Azi în PP-DD, maine în PSD? Deputatul Neagu Murgu şi-a făcut intrarea la Ponta

 


La festivitatea de la Mausoleul de la Mărăşeşti a participat şi ÎPS Ciprian Campineanu

 

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi urmări un material video de la vizita guvernanţilor la Bachus.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
ady, acum 3855 zile, 19 ore, 24 minute, 48 secunde
Chiar e culmea ! Daca doriti sa vedeti verticalitatea vicepresedintelui CJ Celmare Ionel, priviti foto in Monitoruldevrancea si -l veti vedea aplecat cu poclon, cu adanc poclon in fata lui ponta. citeste integral
alin, acum 3856 zile, 18 ore, 18 minute, 36 secunde
Cinste celor de la PNL ca nu si-au facut loc cu coatele sa fie in fata si nici nu au luat pozitia ghiocelului, ca unii . Au aratat ca nu sunt fatarnici ca altii si nici nu lingusesc pe linga citeste integral
ghiorghe, acum 3856 zile, 16 ore, 55 minute, 34 secunde
@alinCe "scoala" pe tine:))
gigi, acum 3856 zile, 19 ore, 35 minute, 24 secunde
Cei din poza de la Marasesti sunt militari in civil sau elevi de liceu adusi cu japca ?????????
corcodel, acum 3856 zile, 20 ore, 41 minute, 21 secunde
Bine ca era si sapun...aru prin preajma ca dupa masa trebuia sa se spele oamenii pe mainii ca a fost mancarea grasa !! halal liberali -ciolanul a ramas pe la colturi !!!
stroe vasilica, acum 3856 zile, 22 ore, 3 minute, 33 secunde
MA DUC SA...BORASC!!! pana nu fac ..KK pe mine !!! ,,,si imi este o greatza!!!! PARTIDUL E_N TOATE,\ A INVATZAT ATATEA SI ATATEA DE LA PCR_istii antemerfgatori!!! ERA VREMEA LUI ADRIAN citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.