Politică

Ponta anunţă că s-a împăcat cu Antonescu

Ziarul de Vrancea
17 sep 2013 845 vizualizări
"Vrea să fie susţinut de PSD". Liderul PNL: "Nu am discutat despre prezidenţiale astăzi"

 

După un schimb de replici dure în cursul zilei de luni, premierul Victor Ponta a anunţat că a avut o discuţie marţi dimineaţă cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, în care s-au împăcat, iar liderul PNL vrea să fie susţinut de PSD la prezidenţile. Crin Antonescu susţine însă, într-o declaraţie pentru gândul că subiectul prezidenţialelor nu a fost discutat astăzi, însă nu îl contrazice pe premier.

"Domnul Antonescu a spus foarte clar că vrea să fie candidatul USL"

“Ne-am împăcat. Am vorbit cu dânsul, a trebuit să plece în Elveţia, am vorbit foarte clar, astăzi în Parlament majoritatea USL funcţionează foarte bine. În ceea ce mă priveşte, sunt convins că şi Crin va face la fel, orice dispută sau neînţelegere o păstrăm în cadru privat”, a declarat Ponta în Parlament după ce a prezentat scrisoarea de intenţie cu FMI.

Social-democratul a precizat că PSD şi-a respectat „întotdeauna acordurile” şi că nu se punea problema încălcării lui nici de această dată în interiorul USL.

Crin Antonescu a cerut ieri PSD într-un interviu acordat gândul să spună dacă îl mai susţin pentru prezidenţialele din 2014. Anterior, Victor Ponta declarat într-o emisiune televizată că nu ştie dacă Antonescu mai doreşte să fie candidatul PSD pentru prezidenţiale.

"USL trebuie să funcţioneze foarte bine. În ceea ce priveşte Guvernul ştiţi că am spus că sunt mulţumit de toţi membrii Guvernului, avem un program clar până în 2016 şi trebuie să ne ţinem de el. Crin Antonescu vrea să fie susţinut de PSD. Domnul Antonescu a spus foarte clar că vrea să fie candidatul USL, PSD face parte din USL. Din punctul meu de vedere USL trebuie să îşi ducă până la capăt mandatul", a spus Ponta.

Premierul a ţinut să sublinieze că nu l-a atacat niciodat prin interpuşi pe preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Ce spune Crin Antonescu despre împăcarea cu Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul că subiectul candidatului USL pentru prezidenţiale nu a fost atins astăzi în discuţia telefonică pe care a avut-o cu premierul Ponta, ci au vorbit doar despre agenda parlamentară.

"Nu am discutat pe acest subiect astăzi (n.r - candidatul la prezidenţiale), am discutat doar despre agenda parlamentară. Cred că lucrurile sunt reaşezate în normal după aceste declaraţii, putem să depăşim momentul şi să mergem înainte. Sunt de acord cu premierul, doar nu o să intru într-o nouă divergenţă cu premierul când spune că ne-am împăcat. Noi am formulat această poziţie că sunt candidatul USL şi nu ne întrebăm unii pe alţii înfiecare zi. Eu nu am ieşit nicio secundă din acest protocol, nu am refuzat, revenit, clarificările nu trebuiau să vină din partea mea şi trebuiau să vină din partea celor din PSD şi lucrurile sunt foarte clare", a spus pentru gândul Antonescu. Potrivit acestuia, discuţia a durat foarte puţin.

Liberalul a precizat că nu este vorba "de ceartă sau de împăcare".

"Eu consider că nu este vorba de ceartă sau de împăcare, sunt lucruri pe care le-am spus public. Astăzi am avut o discuţie telefonică înainte de a părăsi eu ţara în legătură cu deciziile de urmat în cele două Camere legată de Comisia comună privind Roşia Montană. Au fost discuţii care au decurs cum au decurs în toată această perioadă şi ne-am despărţit în condiţiile de funcţionare normală. Coaliţia merge mai departe, guvernarea merge mai departe, toate obiectivele din protocolul USL sunt în picioare şi sper că momentul confuziilor a trecut", a spus pentru gândul preşedintele PNL.

 

  www.gandul.info

 

 


 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.