Politică

Antonescu i-a trimis lui Ponta două propuneri pentru Ministerul Transporturilor

Ziarul de Vrancea
25 aug 2013 1168 vizualizări
Ponta a ales-o pe Ramona Mănescu

Deputatul Nini Săpunaru şi europarlamentarul Ramona Mănescu sunt cele două nominalizări pentru Ministerul Transporturilor pe care liberalii i le-au propus premierului Ponta, şeful guvernului alegând varianta Mănescu pe care o va înainta preşedintelui Traian Băsescu pentru numire.

"Am făcut o propunere cuprinzând două nume, Nini Săpunaru, o propunere pe care am menţinut-o deoarece atâta vreme cât nu noi, ci public nu se cunoaşte ceva care îi poate fi imputat, nu vom ceda ameninţărilor, unui şantaj mediatic. Poate fi sau nu acceptat de premier sau de preşedinte, dar e susţinut fără rezerve de PNL. Am adăugat încă o variantă, în persoana doamnei europarlamentar Ramona Mănescu", a declarat Crin Antonescu la finalul şedinţei conducerii PNL.

El a precizat că premierul Ponta va înainta, cel mai probabil astăzi, preşedintelui Traian Băsescu propunerea pentru noul ministru al Transporturilor, decizia în privinţa persoanei aparţinându-i.

Ponta o vrea pe Mănescu

Premierul Victor Ponta a declarat, pentru Mediafax,  că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor şi va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens.

Europarlamentarul  Ramona Mănescu, soţia primarului sectorului 6, Rareş Mănescu, un apropiat al lui Crin Antonescu, este favorită în cursa pentru Ministerul Transporturilor. Numele ei a apărut pe lista scurtă a liberalilor după ce Ovidiu Silaghi s-a retras, iar Nini Săpunaru nu a fost agreat de premierul Victor Ponta. De altfel, potrivit Mediafax, premierul Victor Ponta consideră că o nominalizare a Ramonei Mănescu pentru funcţia de ministru al Transporturilor reprezintă o variantă mai bună decât alte propuneri.

Şi liderul PNL Crin Antonescu a declarat înainte de şedinţa conducerii liberalilor,reuniţi la Palatul Parlamentului, că "sunt şanse" ca Ramona Mănescu să se afle pe lista de propuneri a PNL pentru Ministerul Transporturilor.

Şedinţa PNL este în desfăşurare la această oră, liberalii disvutând despre posibilitatea de a transmite premierului două propuneri: Săpunaru şi Mănescu.

Luni expiră interimatul lui Victor Ponta la Ministerul Transporturilor, premierul urmând să facă o propunere în acest sens preşedintelui Traian Băsescu.

Săpunaru: Nu am văzut asemenea linşaj mediatic

Cu toate reticenţele lui Ponta,  Nini Săpunaru  susţine că rămâne printre variantele PNL pentru ministerul Transporturilor, el precizând că nu a mai văzut un asemenea linşaj mediatic în ce îl priveşte şi că un om politic, când intră în politică, e ca "soldatul lui Napoleon".

"Eu nu am văzut asemenea linşaj mediatic şi, slavă Domnului!, am fost şi am participat la multe evenimente în ţara asta", a spus, duminică, Săpunaru, răspunzând unei întrebări privind criticile aduse candidaturii sale la preluarea funcţiei de ministru al Transporturilor.

După ce numele lui Nini Săpunaru a apărut ca variantă pentru Ministerul Transporturilor, şeful Guvernului i-a transmis lui Crin Antonescu că aşteaptă din partea PNL ca pentru Transporturi să fie propusă o persoană cu experienţă politică, imagine foarte bună şi un profesionist în domeniu. El a amintit că în acordul USL este prevăzut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvânt în cazul miniştrilor, dar că până în prezent nu a fost niciodată cazul să invoce acest drept. "Sunt convins că nu va fi cazul nici mâine(astăzi -n.r.)", a spus Ponta.

Întrebat însă dacă va accepta ca Nini Săpunaru să fie ministru al Transporturilor în cazul în care aceasta va fi propunerea PNL, premierul a explicat că nu doreşte să comenteze, deoarece s-ar grăbi degeaba, şi că aşteaptă decizia conducerii PNL, insistând asupra faptul că este convins că va fi o propunere foarte bună "sau poate chiar două".

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
saveta, acum 3897 zile, 11 ore, 21 minute, 45 secunde
Pe Sapunaru l-au lucrat bine chiar prietenii de alianta, adica oprisan si Cel Mare, care nu-l prea au la inima pe Nini. Sa nu uitam acatura de anul trecut din CJ, cand fratele mai mic, sefuletul citeste integral
danb, acum 3897 zile, 13 ore, 39 minute, 31 secunde
Deci firma Europroiect a proiectat drumuri. Pe drumuri se transporta lucruri. La firma asta Sapunaru a avut 49% din actiuni. Sapunaru a mai fost si la vama, unde se vamuieste ce se transporta din citeste integral
Ulise Grosu, acum 3897 zile, 14 ore, 7 minute, 54 secunde
Legat de acest subiect reproduc un comentariu facut in ziarul ****** ** ****** : "@" ulise grosut,"( "Piscoci, profesor I, garad I, titular al invatamantului") Iubitel, Avand citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.