Politică

UE nu mai dă lapte, ci numai miere sărmanilor din Focşani

Iulia Crețu
20 aug 2013 1868 vizualizări
7.000 de focşăneni cu o situaţie materială precară vor primi făină, paste făinoase, mălai, ulei, zahăr, dar şi roşii în suc propriu, zacuscă, miere de albine şi conserve de carne de porc de la Uniunea Europeană

Primăria municipiului Focşani anunţă ce conţine coşul cu alimente de la Uniunea Europeană destinat celor mai sărmani dintre cetăţeni. Potrivit unei informări oficiale, prin Programul European de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate, începând din această săptămână, aproape 7.000 de focşăneni cu o situaţie materială precară vor primi făină, paste făinoase, mălai, ulei, zahăr, dar şi roşii în suc propriu, zacuscă, miere de albine şi conserve de carne de porc. Beneficiază de acest ajutor de hrană următoarele categorii: beneficiari legi speciale – 49 persoane, persoane cu dizabilităţi – 3.843 persoane, şomeri – 890 persoane, pensionari cu pensii sub 400 lei – 1.712 persoane şi beneficiari venit minim garantat – 217 persoane. „Distribuţia se va face din aceeaşi locaţie, str. Ana Ipătescu - atelierul Liceului Agricol – vis-a-vis de Şcoala de şoferi Scorpion”, anunţă cei de la Primăria Focşani. La nivel naţional, în jur de 3,2 milioane persoane de cetăţeni beneficiază de ajutoare alimentare, din care peste 71.000 la nivelul judeţului Vrancea. Potrivit legii, primăriile pot distribui ajutoarele începand din momentul primirii transporturilor în ordine alfabetică şi în baza unor liste cu beneficiari întocmite în prealabil de către Consiliul Judeţean Vrancea. Beneficiarii nu au voie să vandă aceste produse, care sunt destinate doar consumului propriu. Potrivit legii, cei aflaţi în fruntea Consiliilor locale au libertatea să redistribuie alimentele rămase pe stoc, aşa că beneficiarii ar trebui să-şi revendice drepturile cat mai curand. Prezentăm în tabelul de mai jos cantităţile exacte de alimente de la Uniunea Europeană pe care categoriile enumerate trebuie să le primească la Focşani. (I. CREŢU)

Denumire  produs    Cantitate  totala  (kg)    Cantitate / persoana
(kg/pers)
Făină      105638    15,634
Paste făinoase    3946    0,584
Malai    57556    8,518
Ulei    35636    5,274
Rosii in suc propriu    6317    0,935
Zacusca     3324    0,492
Miere de  albine    1973    0,292
Conserva carne porc    2364    0,350
Zahar    18716    2,770
       


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.