Politică

Pasiunile parlamentarilor, între caii putere şi timpul de aur

Iulia Crețu
15 aug 2013 2744 vizualizări
Aleşilor de Vrancea le plac maşinile puternice, chiar dacă nu de fiecare dată scriu corect numele lor, şi preferă să poarte ceasuri scumpe la mană.Pasiunea parlamentarilor se îndreaptă şi spre colecţii de tablouri şi sculpturi scumpe.Bijuteriile soţiilor ridică şi ele cota deputaţilor şi senatorilor de Vrancea

Cei opt parlamentari de Vrancea au gusturi fine. Nu ne referim neapărat la mancare, parfumuri, haine de firmă sau concedii făcute prin locuri exotice pentru că, în mod sigur, le bifează şi pe acestea. Este vorba în primul rand de accesoriile cu care se afişează: maşinile, ceasurile şi bijuteriile, trecute în declaraţiile de avere ale deputaţilor şi senatorilor. Aleşii de Vrancea nu se laudă numai cu maşini scumpe sau timp de aur la mană. Unii dintre ei au birouri şi biblioteci care găzduiesc opere de artă, tablouri sau sculpturi, ale unor autori celebri, sau îşi fac vacanţele prin casele cumpărate peste hotare. Deputatul PSD de Focşani, notarul Ciprian Nica are declarate oficial patru maşini, două autohtone, Dacia Logan, şi încă două Audi. Pănceanul ales la Focşani declară că deţine în cutia de valori a familiei bijuterii de 5.000 euro şi opere de artă estimate la aceeaşi valoare. Colegul său de partid, deputatul de pe Colegiul Focşani Sud, Angel Talvăr, are o pasiune pentru pescuit şi, în consecinţă, şi-a cumpărat barcă. Acesta mai are şi două maşini VW. Nu are bijuterii, nici tablouri celebre pe pereţii casei, dar prosperă la contractele cu statul. Este vorba despre liberalul Nini Săpunaru, deputat de Dumitreşti, care declară că se plimbă cu un “Wolkswagen”, deşi varianta corectă este Volkswagen (maşină populară, în germană). Printre cei mai pasionaţi de accesorii scumpe se numără deputatul PSD de Odobeşti, Miron Mitrea, care are, împreună cu soţia sa Manuela, şi ea ales în Camera Deputaţilor, o casă în Austria, un Land Rover, un Lexus, dar şi bijuterii şi opere de artă în valoare de 317.000 lei. Singurul parlamentar care nu declară maşini, ceasuri sau picturi este Laurenţiu Ţigăeru Roşca, deputat PNL de Mărăşeşti. Acesta însă este un prosper om de afaceri, aşa că nu este exclus ca în anii viitori să vedem trecute în declaraţia sa de avere astfel de accesorii de mii de euro. Colegul său de colegiu, deputatul PP-DD Neagu Murgu are nu mai puţin de patru maşini, o Dacia, un Daewoo, o Skoda şi un Isuzu. Deputatul PSD de Adjud, Victor Roman, şi-a notat în declaraţia de avere doar un autoturism Chrysler, cumpărat în anii 90, asta cu toate că parlamentarul merge şi cu bolizi de producţie recentă. Nu are bijuterii sau ceasuri valoroase, pentru care îţi trebuie şi ceva gust pentru asta.

Florin Mihail Secară declară că deţine o colecţie de bijuterii şi ceasuri în valoare de 20.000 euro

Al doilea deputat de Adjud, democrat liberalul Florin Mihail Secară declară că deţine o colecţie de bijuterii şi ceasuri în valoare de 20.000 euro. Bolizi de lux şi obiecte din metale preţioase au şi cei doi senatori PSD de Vrancea.


Cristian Dumitrescu poate fi considerat un colecţionar de profesie

Cristian Dumitrescu poate fi considerat un colecţionar de profesie. Acesta are trei maşini: un Grand Cheroke, un BMW şi o Dacia Logan, dar şi picturi şi sculpturi de 70.000 euro sau bijuterii şi ceasuri de 30.000 euro. Colegul său de la PSD, Petru Filip, are lipici la fete tinere, în ciuda varstei, şi pentru că şofează un Range Rover. Acesta mai declară că este posesorul unui VW Golf, dar şi al unei colecţii de tablouri în valoare de 9.000 euro. Pe langă obiecte de lux, aleşii mai au case, terenuri şi multe conturi prin bancă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
JohnDoe, acum 3905 zile, 16 ore, 39 minute, 8 secunde
Victor Roman mai detine si un Mercedes S500(VN-77- RON). Oricum politica este calea succesului in viata in Romania.
vamaiotul, acum 3905 zile, 20 ore, 39 minute, 16 secunde
Acestor parlamentari ar trebui sa li se faca perchezitii domiciliare fiindca au cu siguranta valori ascunse si nedeclarate. Pai daca Sapunaru s-a ales numai cu un Volkswagen dupa ce a condus una din citeste integral
cetateanu', acum 3905 zile, 21 ore, 40 minute, 28 secunde
Nedeclararea intregii averi nu este infractiune.Omul daca are prea multe mai uita.Daca ai parinti multe dintre ele le mostenesti,cazul cu matusa Tamara.
miracle blade, acum 3906 zile, 6 ore, 47 minute, 47 secunde
Iulia Cretu, hotaraste-te, ori Tigaeru este singurul parlamentar ce nu-si declara autoturismele in declaratia de avere, ori uiti sa spui si de Secara acelasi lucru. Caci daca ne uitam la declaratia de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.