Politică

VIDEO!!! ISU Vrancea combate ghinionul de marţi 13

Ziarul de Vrancea
13 aug 2013 2709 vizualizări
La sediul ISU din Focşani s-a desfăşurat ieri Ziua Porţilor Deschise u copiii au fost cei mai interesaţi de echipamentele expuse de pompieri

“Preveniţi ghinionul!” Sub acest îndemn s-a desfăşurat ieri – marţi 13 -  ediţia din acest an a Zilei Informării Preventive, organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea. Copii şi părinţi deopotrivă au mers, cu această ocazie, la sediul Pompierilor, unde li s-a prezentat modul de funcţionare a echipamentelor din dotarea instituţiei, tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. În fiecare an, în ziua de marţi 13, pompierii organizează Ziua Porţilor Deschise pentru vizitatori, tocmai pentru a atrage un semnal de alarmă privind prevenţia incidentelor care pot avea consecinţe tragice. Cei interesaţi şi care au participat la eveniment au văzut cum funcţionează aparatura folosită în mod curent de pompieri şi de scafandri şi au primit pliante informative cu sfaturi pentru evitarea incendiilor şi a exploziilor cauzate de muniţii, precum proiectile de artilerie, bombe de aviaţie, rachete sau grenade. De departe, însă, cel mai mare succes la copii l-au avut maşinile de intervenţie ale pompierilor. Cei mici s-au fotografiat cu vehiculele şi au simulat stingerea unui incendiu cu furtunele de mari dimensiuni. Lucian Trofin, plutonier major în cadrul detaşamentul de pompieri Focşani, a fost responsabilul cu prezentarea echipamentelor de scafandru.  “În principiu, costumele de scafandru sunt cele mai atractive pentru copii, însă, în ultima vreme, ne cam fură din popularitate maşinile. Sunt mai mari, au sirene, lumini. Eu le-am prezentat echipamentul de scufundare. Este complex, cu multe elemente şi le captează atenţia.”, ne-a relatat acesta.

Şase intervenţii în 2013 pentru scafandrii din Vrancea

Conform lui Lucian Trofin, anul acesta, echipa de intervenţii acvatice din Vrancea a înregistrat şase misiuni, toate – soldate, însă, cu morţi, deoarece înecul a survenit înainte ca scafandrii să scoată persoanele la suprafaţă. Echipa de scafandri este compusă din trei scafandri apţi pentru intervenţie. Evenimente au avut loc şi la sediile pompierilor din Adjud, Panciu şi Vidra. Totodată, în Focşani au fost organizate puncte de informare preventivă, în cadrul cărora au fost distribuite materiale informative ce cuprind reguli de comportare a populaţiei în diferite situaţii de urgenţă. (Alina-Elena VASILIU)

Pe pagina webtv a Ziarului de Vrancea puteţi urmări un material video despre acţiunea organizată de pompieri


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.