Politică

Directorii din subordinea CJ îşi prelungesc mandatele pană în 2017

Eduard Popescu
26 iul 2013 1123 vizualizări
Aleşii judeţeni se reunesc miercuri pentru o şedinţă în care vor munci cat pentru trei, şi asta pentru că nu s-au văzut la o întalnire ordinară din primăvară

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă ordinară miercuri, 31 iulie, începand cu ora 16,00, după ce în ultimele trei luni nu s-a organizat nici o şedinţă ordinară, ci doar cateva întalniri “deîndată”, Pe ordinea de zi a şedinţei s-au adunat 31 de proiecte de hotărare, toate iniţiate de preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan. Printre acestea, prelungirea contractelor de management ale directorilor Bibliotecii Judeţene – Teodora Fîntanaru, Muzeului Vrancei – Horia Dumitrescu şi Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriilor – Liviu Nedelcu, pană în anul 2017. Totodată aleşii vor abroba organigrama, numărul de funcţii şi statul de funcţii al fiecărei dintre aceste instituţii cat şi pentru Serviciul Public Judeţean “Salvamont”. Vor mai fi aprobate actualizarea monografiei economice-militare a judeţului Vrancea, un proiect la care publicul are acces limitat, cat şi Planul de analiză şi acoperire a riscurilor, actualizat pe anul 2013. De asemenea, sistemul de alimentare cu apă din Slobozia Bradului va trece din domeniul public al comunei în domeniul public al judeţului Vrancea şi administrarea Serviciului Public „Exploatarea Sistemelor Rurale de Alimentare cu Apă”. La propunerea preşedintelui CJ, aleşii judeţeni vor modifica indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Lucrări de consolidare şi restaurare la imobilul Prefectura judeţului Putna”, ceea ce înseamnă că mai sunt necesari ceva bani pentru finalizarea lucrărilor la această clădire etalon pentru Focşani, aflată în şantier din anul 2008. Cu toate că lucrările trebuiau finalizate în 2009, în termen de 13 luni, clădirea a intrat în conservare şi nu s-a tăiat panglica inaugurală nici măcar în campaniile electorale de anul trecut. Probabil că aleşii vor afla mai multe detalii în şedinţa de miercuri despre această lucrare care pare abandonată. Transportatorii vor fi şi ei direct interesaţi de această şedinţă întrucat va fi modificat programul judeţean de transport public de persoane prin curse regulate şi va fi introdusă o taxă de utilizare a drumurilor publice judeţene. În şedinţa de miercuri va fi aprobat regulamentul taxei de utilizare a drumurilor publice judeţene, precum şi a modelelor de autorizaţii de circulaţie şi de cerere pentru eliberarea autorizaţiei de circulaţie pe drumurile publice judeţene. La rubrica “Diverse” va fi prezentată aleşilor o informare cu privire la situaţia financiară şi execuţia bugetară a judeţului încheiate la data de 31.03.2013. De precizat că aleşii judeţeni nu s-au mai întrunit într-o şedinţă ordinară din data de 4 martie 2013, deşi ar trebui să se întrunească lunar în şedinţe ordinare pentru a discuta problemele judeţelui, potrivit legii care guvernează funcţionarea administraţiei publice locale. De asemenea, începand de anul trecut, de cand USL, a preluat puterea, preşedintele CJ a participat doar la jumătate din şedinţele care au avut loc. (E. POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb b, acum 3925 zile, 23 ore, 51 minute, 36 secunde
Bravo baietzi suntetzi ''tari'' ! Da' Preshadintele pe unde umbla de nu vine la shedintze ?!?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.