Politică

Deputaţii decontează carca de bani pentru birourile parlamentare

Iulia Crețu
16 iul 2013 979 vizualizări
Cea mai mare “dezdrăbălare” financiară este în cel mai sărac oraş al Vrancei, la Mărăşeşti, unde un deputat liberal şi unul pepededist au cerut în luna mai cei mai mulţi bani pentru personal şi servicii

Deputaţii de Vrancea aflaţi la primul mandat în Legislativul Romaniei primesc cea mai mică îndemnizaţie lunară. Potrivit informaţiilor economice publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, pe luna mai a acestui an, deputaţii Neagu Murgu – PP-DD, Victor Roman – PSD şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca – PNL au fost remuneraţi cu cate 4.909 lei. Şi el tot la primul mandat, deputatul Opoziţiei, Florin Mihail Secară - PDL, a primit ceva mai mulţi bani la “salariu”, 4.980 lei. Social democratul Ciprian Nica, deputat de Focşani, a primit în mai o îndemnizaţie de 5.031 lei. Liberalul Nini Săpunaru, preşedinte la Comisia pentru agricultură, şi social democratul Angel Talvăr, preşedinte la Comisia pentru educaţie, au primit cate 5.364 lei în luna respectivă. Cei mai mulţi bani i-a luat Miron Mitrea, cel care este vice-preşedintele Camerei Deputaţilor, în cuantum de 5.700 lei. Politicienii au mai bifat şi decontări pentru transport, în limita a 9,5 litri la suta de kilometri. Deputaţii vorbesc şi la telefon pe banii noştri, aceştia beneficiind de abonamente cu 400 de minute, iar ceea ce depăşeşte este suportat din buzunarul deputatului. Aceste date însă nu sunt defalcate pe fiecare ales, pentru a calcula cam cată benzină şi cate minute consumă “ai noştri” prin colegiile care i-au trimis la Parlament.

Mărăşeşti- pol al sărăciei şi al mărinimiei deputaţilor

Aceştia nu sunt singurii bani care intră în buzunarele deputaţilor. De asemenea, ei decontează sume destul de consistente şi pentru funcţionarea birourilor parlamentare. Astfel, pe Colegiul 1 Focşani, unde a fost ales Ciprian Nica, s-au decontat următoarele sume: 4.838 lei pentru cheltuieli de personal şi 6.685 lei pentru cheltuieli pentru bunuri şi servicii. În Colegiul 2 Focşani – Sud, unde a fost ales social democratul Angel Talvăr, s-au decontat 4.719 lei, respectiv 5.708 lei. În Colegiul 3 Dumitreşti, liberalul Nini Săpunaru a încasat pentru personal 5.730 lei şi pentru bunuri şi servicii încă 4.824 lei. În Colegiul 4 Odobeşti, Miron Mitrea a luat 5.747 lei şi încă 4.845 lei. În Colegiul 5 Mărăşeşti, cei doi deputaţi, liberalul Laurenţiu Ţigăeru Roşca şi Neagu Murgu de la PP-DD au decontat la cheltuieli de personal 5.283 lei, respectiv 6.658 lei, iar la servicii alţi 6.374 lei şi 5.000 lei. În cel mai mare colegiu de deputaţi din Vrancea - Adjud, aleşii Victor Roman (PSD) şi Florin Mihail Secară (PDL) au decontat 5.140 lei şi 4.446 lei pentru personal şi alţi 5.315 lei şi 6.511 lei pentru bunuri şi servicii. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.