Politică

Săpunaru şi Ţigăeru cer scutirea de impozit pentru calamităţi

Mihai Boicu
14 iul 2013 1197 vizualizări
Deputaţii liberali Nini Săpunaru şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca vor ca agricultorii ale căror culturi au fost calamitate să fie scutiţi de plata impozitului pe suprafeţele respective.

Parlamentarii au iniţiat un proiect legislativ de modificare a Codului Fiscal prin cer să fie scutiţi de aplicarea impozitului pe bază de norme de venit “persoanele fizice care nu au încheiat poliţe de asigurare cu societăţi de asigurare – reasigurare şi ale căror culturi au fost calamitate peste 50% în 2013”. Constatarea pagubelor se va face de către o comisie numită prin ordin al prefectului. Nini Săpunaru şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca spun în expunerea de motive că nu este normal ca agricultorii să plătească impozit pe venit în condiţiile în care nu au recoltat nimic. În aceste condiţii, scutirea de impozit este strict necesară pentru ca agricultorii să aibă bani pentru a înfiinţa alte culturi pentru anul următor. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
mona, acum 3937 zile, 7 ore, 44 minute, 40 secunde
Foarte buna initiativa. Felicitari!
IRL, acum 3938 zile, 17 ore, 42 minute, 14 secunde
Dupa ce le-a introdus taranilor impozitul pe norma de venit, adica ceva in stilul comunistilor, ai zece gaini- 5 le dai la stat, acum, marele combinator Sapunaru se face ca ajuta taranii si ii citeste integral
pep, acum 3938 zile, 18 ore, 19 minute, 20 secunde
buna initiativa si de remarcat cand altii au plecat deja in vacanta, Presedintele Comisiei pentru Agricultura Nini Sapunaru isi face treaba!
taranul, acum 3939 zile, 2 ore, 36 minute, 2 secunde
Ce bine ne simtim noi taranii cand ai protectia politica de la deputatii nostril.E altceva cind acolo sus stii ca cineva tine cu tine si n-o sa mai platesti impozit.Poate trece si D-nul Mitrea sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.