Politică

Fostul primar din Broşteni, condamnat la un an cu suspendare

Gabriel Sava
7 iun 2013 3291 vizualizări
Ion Bucur a rămas cu pedeapsa definitivă de un an cu suspendare pentru infracţiuni silvice u fostul primar de la Broşteni spune că va ataca soluţia în revizuire

Fostul primar de la Broşteni, Ion Bucur, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel de la Galaţi la un an de închisoare cu suspendare. Asta după ce instanţa de la Galaţi a respins ca nefondat recursul declarat de Ion Bucur în cazul soluţiei pronunţate anul trecut în iulie de Tribunalul Vrancea. “Respinge ca nefondat recursul declarat de inculpatul Bucur Ion împotriva deciziei penale nr. 6/13.07.2012 a Tribunalului Vrancea.(…) Definitivă”, se arată în soluţia Curţii de Apel de la Galaţi din 3 iunie. Tribunalul Vrancea l-a găsit vinovat pe fostul primar de la Broşteni într-un dosar în care a fost trimis în judecată din perioada cand Bucur lucra ca tehnician silvic în cadrul Ocolului Silvic Focşani. Conform sentinţei instanţei vrancene, Ion Bucur a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual, la pedeapsa de şase luni de închisoare şi pentru folosirea contrară reglementărilor specifice a ciocanului de marcat, la un an de închisoare. Pedeapsa rezultantă a fost cea de un an cu suspendare a pedepsei pe un termen de încercare de trei ani. Fostul tehnician silvic a mai fost obligat, prin sentinţa Tribunalului, şi la plata sumei de 55.165 lei drept despăgubiri către partea civilă din dosar, RNP Romsilva- Direcţia Silvică Focşani. Ion Bucur a fost trimis în judecată în 2006 şi a fost acuzat că, în perioada în care lucra în cadrul Direcţiei Silvice Focşani, respectiv între anii 2004-2005 a folosit ciocanul silvic pentru a marca ilegal şi a tăiat fără drept material lemnos în valoare estimativă de circa 60.000 lei. La instanţa de fond, Bucur a fost achitat, aceeaşi soluţie fiind confirmată şi într-un dosar din 2008. Procurorii au contestat sentinţa în apel şi, în 2011, judecătorii Tribunalului Vrancea l-au condamnat pe Bucur la un an de închisoare cu suspendare, după ce s-a operat şi o schimbare de încadrare juridică. În recurs, Curtea de Apel de la Galaţi a decis casarea sentinţei Tribunalului cu trimitere în rejudecare la instanţa de apel. Dosarul a mers din nou în rejudecare în apel, apoi la Curtea de Apel în recurs, unde s-a dat soluţia definitivă de zilele trecute. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.