Politică

“Deputatul 15 case” este de-ai noştri! Un gugeştean este cel mai boier dintre deputaţii Romaniei

Iulia Crețu
29 apr 2013 4691 vizualizări
Deputatul conservator Ion Diniţă, ales la Braşov, este originar din Gugeştii Vrancei, unde are una dintre cele 15 case şi pămant moştenire de la părinţi.“Este un băiat de excepţie, ne mai întalneam de 2-3 ori pe an cand venea pe la noi”, ne-a spus primarul Vasile Vatră.Patru deputaţi cu legături cu Vrancea n-au nicio casă pe numele lor, deşi afişează o vădită prosperitate

Au intrat în atenţia jurnaliştilor pentru activitatea sau, mai bine spun, inactivitatea din Camera Deputaţilor. Li s-au numărat banii din conturi, li s-au evaluat maşinile, iahturile, colecţiile de artă, ceasurile sau bijuteriile. Într-o analiză Econtext, cei 412 deputaţi din Parlamentul Romaniei au fost analizaţi din punct de vedere imobiliar. Cel mai înstărit deputat din punct de vedere al numărului de case este conservatorul Ion Diniţă, ales în Braşov, care are nu mai puţin de 15 locuinţe. Diniţă este proprietar de apartamente, case şi case de vacanţă în Braşov, Sighişoara, Năvodari, Bucureşti, Vrancea şi Marea Britanie. La noi în judeţ, acesta are o casă moştenire la Gugeşti, asta pentru că Diniţă s-a născut în comuna din apropierea Focşaniului. Despre cel mai boier deputat al Romaniei, primarul din Gugeşti, social democratul Vasile Vatră, spune că “este un băiat de excepţie”. “Domnul Diniţă este gugeştean get-beget, de-al nostru 100%. Nu a stat prea mult pe aici, pentru că a făcut şcoala şi a plecat. Mă mai întalneam cu el de 2-3 ori pe an, cand mai venea pe la noi. Are familie aici, fratele său se ocupă de pămant”, ne-a spus Vatră. Cat despre faptul că un gugeştean a ajuns să fie cel mai înstărit deputat, din punct de vedere al numărului de case deţinute, edilul Vatră îi transmite să fie sănătos, să poată spori averea. Vasile Vatră susţine însă că Ion Diniţă trebuie să mai înveţe administraţie dacă ar dori vreodată să fie primar în comuna natală. “Trebuie să mai înveţe multe dacă vrea să fie primar. Mulţi dintre ei au ajuns direct deputaţi, fără să ştie ce să facă”, a completat Vatră, după ce s-a plans că are probleme deja în localitate din cauza căldurii, oprindu-se curentul electric şi apa. Ion Diniţă este director general la SC Gotic SA Braşov, firmă cu obiect de activitate construcţii şi lucrări de drumuri, în timp ce soţia sa este cadru didactic la două şcoli din oraşul de sub Tampa.

Săracii deputaţi fără case

Îl urmează în topul moşierilor liberala Steluţa-Gustica Cataniciu, aleasă la Cluj. Ea are 14 locuinţe. Ginerele lui Costel Negoescu, managerul Spitalului Dumbrăveni, deputatul Dan Cristian Popescu de la Forţa Civică, are nu mai puţin de opt case. Notarul Ciprian Nica, deputatul PSD de Focşani, are doar trei case, la egalitate cu “blonda lui Nini”, Raluca Surdu de la PNL Călăraşi, şi deputatul PNL de Mărăşeşti, Laurenţiu Ţigăeru Roşca. Familia Miron şi Manuela Mitrea are doar două case, din care una în Austria. Liberalul Nini Săpunaru, deputat PNL de Dumitreşti, şi social democratul Victor Roman, deputat de Adjud, au declarat cate o casă. Restul deputaţilor vranceni nu au în declaraţiile de avere trecută nicio locuinţă, casele în care locuiesc fiind pe alte nume. Nu au case Neagu Murgu, deputat PP-DD de Mărăşeşti, Florin Mihail Secară, deputat PDL de Adjud, Angel Talvăr, deputat PSD de Focşani-Sud, şi nici Alexandru Nazare, deputat PDL de Brăila şi preşedinte interimar la organizaţia portocalie de acolo. Unii dintre aceştia şi-au trecut proprietăţile pe numele firmelor la care deţin acţiuni. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.