Politică

Viceprimar liberal, schimbat de Alianta

Dan Chiriac
28 sep 2006 928 vizualizări
Viceprimarul comunei Cimpineanca a fost schimbat din functie ieri Edilul este acuzat ca a inchiriat un teren fara aprobarea consliului. Nini Sapunaru crede ca a fost o intelegere intre PD si PSD

Viceprimarul comunei Cimpineanca, liberalul Nicusor Stoica, a fost schimbat din functie ieri, in urma unei sedinte a Consiliului Local in care acesta a fost cel mai important punct de pe ordinea de zi. Fostul viceprimar este acuzat de sapte consilieri ai Aliantei (3 PNL, 4 PD), un pesedist si un independent ca ar fi inchiriat un teren al primariei fara a obtine aprobarea Consiliului Local. De altfel, impotriva viceprimarului Stoica, care a fost si primar al localitatii in mandatul 2000-2004, a fost inaintata si o plingere la Politie, acesta fiind cercetat pentru abuz in serviciu. Presedintele Comisiei juridice, consilierul local Stefan Lungu, a prezentat motivele pentrucare cei noua consilieri au cerut schimbarea lui Stoica. Acesta a explicat ca in luna septembrie 2002, pe cind era primar, a inchiriat suprafata de 28 de metri patrati de teren intravilan, in curtea primariei, fara aprobarea Consiliului Local. Ulterior societatea care a inchiriat suprafata a deschis un magazin care intre timp si-a incetat activitatea din cauza dificultatilor financiare. Ulterior, suprafata respectiva a fost inchiriata din nou, unei alte societati. Doi consilieri, Ion Ciobotaru (PSD) si Nicolae Ciubotaru (PC) i-au luat apararea fostului viceprimar, spunind ca ar fi suficienta o sanctiune de genul "avertisment" sau "mustrare", in conditiile in care cercetarile nu s-au terminat si impotriva acestuia nu a inceput urmarirea penala. "Mi se pare ca aici se aplica principiul «Iesi tu afara, ca sa intru eu!»", a spus in plen Ion Ciobotaru. Nici primarul comunei, pesedistul Ion Dumitriu, nu a considerat ca este nevoie de o sanctiune atit de dura data viceprimarului. In cele din urma s- a trecut la vot, majoritatea consilierilor stabilind ca acesta sa fie secret. Cu noua voturi pentru, o btinere si doua voturi impotriva, proiectul de hotarire privind eliberarea din functie a viceprimarului a fost aprobat. Reporterii nostri au incercat aseara sa consemneze si punctul de vedere al viceprimarului Nicolae Stoica, dar acesta s- a rezumat sa spuna ca "vorbim miine, astazi nu comentez nimic". In schimb, liderul PNL Vrancea, Nini Sapunaru, a avut o pozitie mai transanta, care echivaleaza cu o declaratie de razboi la adresa PD, partenerul de Alianta. "Schimbarea viceprimarului este ilegala si neprietenoasa. A votat PD si PSD, nu e prima data cind cele doua partide se aliaza impotriva noastra, a liberalilor. Aliatii nostri democrati au considerat ca sintem prea ocupati cu ce se intimpla la Consiliul Judetean si au profitat pentru a-l schimba pe viceprimarul nostru. Numai ca habar n-au sa citeasca legea", ne-a declarat deputatul Nini Sapunaru. Daca ar fi sa dam crezare liderului liberal, se pare ca la Cimpineanca vom avea un viceprimar democrat. Potrivit declaratiilor de apartenenta politica, in Consiliul Local Cimpineanca sint cinci pesedisti, patru democrati, doi liberali, un conservator si un independent.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.