Politică

Oprişan "mârâie" rezervat la Ponta ,pe tema cooptării UDMR la guvernare

Ziarul de Vrancea
16 dec 2012 3019 vizualizări
Conform wwwgandul.info: ”Nocturna” lui Ponta cu Băsescu şi negocierile cu UDMR declanşează REVOLTA ÎN PSD.

Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan au declarat pentru gândul că se opun cooptării UDMR la guvernare şi că o decizie finală nu poate fi luată fără acordul Comitetului Executiv.

"Dacă America şi Europa ne bagă pe gât UDMR măcar să ştim de ce îi acceptăm, să ni se spună că de ei depind banii care vin din afară. Dacă nu este acesta motivul cooptării, atunci nu vreau ca UDMR să vină la guvernare. În lume este vorba de bani, dacă nu mai primim fonduri europene sau alţi bani, atunci înghit să vină UDMR la guvernare", a declarat pentru gândul primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Edilul susţine că în acest moment "PSD comunică prost cu electoratul care l-a ales" deoarece nu a explicat oamenilor de ce este nevoia ca UDMR să fie la guvernare, ce se întâmplă cu taxele locale şi de ce a fost nevoia de întâlnirea nocturnă Băsescu - Ponta - Antonescu.

"Voi veni la Bucureşti să vorbesc cu Liviu Dragnea să mă informez. Partidul comunică prost. Nu sunt împotriva întâlnirilor nocturne şi eu am multe întâlniri noaptea, dar oamenilor trebuie să li se explice. O femeie m-a certat pentru că PSD ia UDMR la guvernare. Mie nu mi-a spus nimeni care sunt motivele pentru care este nevoia de prezenţa UDMR la guvernare", a subliniat Radu Mazăre.

"Cine a dat mandat conducerii USL să negocieze în secret cu UDMR? Suntem sus, la anul putem fi jos"

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, consideră cooptarea guvernamentală a UDMR drept "o mare greşeală".

"Înţelegerea iniţială a fost făcută într-un context în care USL s-a temut că nu ia 50% plus unu din voturi, dar se vede foarte prost la electoratul care a votat USL. Nu are nicio justificare", a declarat pentru gândul Constantinescu.

Şeful CJ susţine că se va opune în Comitetul Executiv al PSD, cel care va decide forma de colaborare cu UDMR, acestei cooptări la guvernare.

"Eu am aflat din presă de negocierile cu UDMR, nu ne-a spus nimeni în forurile statutare. Nu cred că Ponta şi USL au comunicat cum trebuie cu organizaţiile teritoriale. De ce este nevoie de această colaborare cu UDMR pentru că nici măcare nu a fost votată în vreun Comitet Executiv. Trebuia să existe un mandat al unor for statutar pentru a negocia cu UDMR. Negocierile au fost făcute de liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu fără ştiinţa organizaţiilor sau acordul nostru. Este evident că toată lumea din România şi Transilvania s-au săturat de aceşti udemerişti. În viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv vom ridica această problemă, cine a dat mandat conducerii USL să negocieze în secret cu USL?", a adăugat social-democratul.

Potrivit acestuia în cadrul Comitetului Executiv al PSD va fi respinsă o astfel de propunere de guvernare.

"Problema este că premierul a anunţat în seara alegerilor o colaborare cu UDMR pe baza unui protocol de care noi am aflat mai târziu. Dacă se supune la vot în forurile statutare ale PNL şi PSD nu votează nimeni intrarea UDMR la guvernare. Eu spun ceea ce gândesc chiar dacă îi deranjează pe unii sau pe alţii", a spus şeful CJ Constanţa.

El a criticat faptul că în doar o săptămână conducerea social-democraţilor nu a "reuşit să comunice cu electoratul".

"Părerea mea este că nu va fi nicio alianţă la guvernare cu UDMR, pentru că nu este nevoie, avem două treimi USL. Toată lumea cu care mă întâlnesc pe stradă îmi reproşează acest lucru. Toţi românii sunt nemulţumiţi de această decizie", susţine Nicuşor Constantinescu.

"Negocierile cu UDMR au legătură cu Uniunea Europeană"

De criticile preşedintelui CJ Constanţa nu a scăpat nici preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, spunând că întâlnirea Ponta-Antonescu-Băsescu a venit ca urmare a presiunilor externe.

"Barroso este un funcţionar public, el este un angajat ca la orice primărie, Consiliu Judeţean sau provincie, iar acest angajat se erijează în cel care stabileşte ce drepturi au românii, cine să fie prim-ministru, ce să facă justiţia", a spus Nicuşor Constantinescu.

Teoria şefului CJ Constanţa este că Barroso a cerut participarea UDMR la guvernare pentru ca şi popularii europeni să fie reprezentaţi la nivel guvernamental.

"Cooptarea UDMR la guvernare are legătură tot cu Uniunea Europeană şi Barroso. UDMR şi Barroso fac parte din PPE şi atunci poate încearcă să aducă la guvernare şi un reprezentant al Partidului Popular. Încearcă să ne impună cu forţa", şi-a prezentat teoria Constantinescu.

Eu am aflat din presă de negocierile cu UDMR, nu ne-a spus nimeni în forurile statutare. Nu cred că Ponta şi USL au comunicat cum trebuie cu organizaţiile teritoriale.

Concluzia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa:i "aşteptările sunt atât de mari încât dacă avem un Guvern care este făcut pe la colţuri şi cu compromisurile care se fac de regulă în politica românească cât de sus suntem acum ca USL, la anul o să fim în cap, în jos. Dacă pui oameni neprofesionişti la ministere, la secretari de stat, la directori şi nu ştiu să reducă birocraţia ne ducem în cap, cum acum suntem sus la anul o să fim jos".

Oprişan: Sunt împotriva cooptării UDMR la guvernare

Mai rezervat este preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

"În principiu, din punct de vedere personal, sunt împotriva cooptării UDMR la guvernare. Părerea mea personală este că UDMR ar fi trebuit să fie mai consecvent şi mai apropiat de problemele românilor, dar este o decizie internă a PSD şi a PNL, a USL, trebuie să discutăm la nivelul BPN, în Comitetul Executiv", a spus Oprişan.

Vicepreşedintele PSD povesteşte că "nu există om cu care să fi intrat în contact şi care să nu-i spună" să nu intre UDMR la guvernare.

"Când vom discuta în forurile statutare cred că lucrurile se vor lămuri definitiv şi irevocabil. Sunt solidar cu preşedintele PSD în negocierile care au existat până acum, dar am precizat că părerea mea personală este împotriva cooptării UDMR la guvernare", a afirmat Marian Oprişan.

wwwgandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
coca , acum 4147 zile, 6 ore, 26 minute, 2 secunde
@paul,am o rugăminte spune dacă participau la vot toți cei cu acest drept pe cine trebuia pusă ștampila ca să fie bine focșănenilor ? Mulțumesc !
paul, acum 4147 zile, 10 ore, 22 minute, 17 secunde
Aveti dreptate cu participarea la vot, USLEUL are doar 4 milioane de voturi, deci nici un sfert din populatia cu drept de vot, ei se considera (si dupa lege) majoritari, in realitate sunt o citeste integral
rares, acum 4147 zile, 14 ore, 28 minute, 30 secunde
ce de vaite pe net.daca ai votat usl taci ,fara comentarii,daca nu ai mers la vot vai de capul tau,esti unom care nu stii ce vrei asa ca taci,taci..........ca me enervez rau si imi creste citeste integral
relu, acum 4147 zile, 14 ore, 47 minute, 21 secunde
Ma uit la poza si-mi vine sa-i dau un scuipat.Minunati-va si voi cand o vedeti.Cei mai reprezentativi golani ai neamului romanesc au ajuns sa conduca tara ! Maimuta din Constanta si scursura vranceana citeste integral
Moș Lăbuță, acum 4147 zile, 18 ore, 22 minute, 30 secunde
Moș Crăciun ești nebun ! Și pe centura E-85 și la mica publicitate din Monitor și Ziar am întalnit prostituate care se iubesc cu peștii. Despre ce vorbim aici ?
Aurelio, acum 4147 zile, 19 ore, 46 minute, 26 secunde
Mai bine zis miauna ca de latrat si marait au avut parte miercuri la intalnirea cu Basescu atunci cand i-a chemat la ordin(fara ca ei sa anunte pe nimeni)si s-au dus ca mieluseii.
vranceanu, acum 4147 zile, 20 ore, 41 minute, 30 secunde
Romania are nevoie de conducatori care sa aiba sange in instalatie si nu suc de rosii.
neica, acum 4148 zile, 4 ore, 7 minute, 54 secunde
curvasareala mizerabila pe spinarea poporului, "partidul reguleaza patria si poporul..moare de foame"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.