Politică

realitatea.net:DOSAR DE CANDIDAT: Victor Roman

Ziarul de Vrancea
6 dec 2012 5428 vizualizări
Bani, bani şi iarăşi bani... băieţii de la PSD sunt puşi pe făcut bani şi nimeni nu-i poate opri

VICTOR ROMAN

 Victor Roman candidează pentru deputăţie în zona Adjud Panciu, şi-a început ascensiunea în calitate de consilier judeţean în 2004 şi, după ce a început să facă afaceri grele cu firmele sale şi Consiliul Judeţean, a devenit repede omul de încredere al lui Marian Oprişan.

Roman a infiintat, alaturi de sotia fostului presedinte CJ Bacau, Neculai Lupu de la PSD, firma Sotirex SRL si  SC Roman Impex Prest SRL. Firmele au devenit în scurt timp abonate la lucrarile publice din Bacau si Vrancea: deszapeziri, asfaltari de drumuri, reparatii si constructii.

Afacerile sale s-au umflat ca apele Siretului imediat dupa inundatiile din 2005. Atunci, sub pretextul  necesitatii refacerii urgente a infrastructurii distruse de intemperii, Marian Oprisan a dispus incredintarea directa a unei mari parti din lucrarile de refacere a drumurilor catre firmele lui Victor Roman, in asociere cu SC Europroiect SRL Focsani, firma de proiectare la care detinea actiuni si liderul PNL Vrancea Nini Sapunaru.

A urmat un scandal public de proporţii şi Victor Roman s-a retras oficial din compania SOTIREX, dar a rămas asociat în alte firme care au încheiat contracte cu instituţii publice şi primării din Vrancea.

Potrivit declaratiilor de interese, omul lui Oprişan, în calitate de consilier judetean în mandatul 2008-2012, a încheiat prin firmele pe care le controlează direct, Roman Impex Prest şi Eco Rino SRL, 53 de contracte cu autoritatile publice locale, in valoare totala de, ţineţi-vă bine, peste 10 milioane de euro !

Dintre acestea, 35 de contracte sunt cu primarii din Vrancea (majoritar PSD), constand in prestarea de servicii diverse, precum: reabilitari de drumuri, deszapeziri, furnizarea de lemne pentru scoli, salubritate, etc. Mai mult decat atat, 21 din cele 53 de contracte ale firmelor lui Victor Roman sunt incheiate cu 8 din cele 14 localitati ale Colegiului Uninominal nr 6, unde vicepresedintele PSD Vrancea va candida la alegerile din 9 decembrie.

Informatiile prezentate in declaratiile de interese nu fac referire la SC Sotirex S.R.L, care an de an castiga in Vrancea asigurarea serviciului de deszapezire pe drumurile gestionate de Consiliul Judetean, de cca 2 milioane de euro.

Unul dintre contractele executate de compania lui Victor Roman la Adjud, cu finanţare europeană, s-a lăsat cu un dosar la Oficiul European de Lupta Antifrauda, dupa ce realizarea unei retele de apa s-a prelungit de la 7 luni la 2 ani...Valoarea initiala a contractului a fost depasita, termenele de finalizare au fost decalate iar valoarea lucrarilor suplimentata.

Pentru prima dată de când fac această emisine mă văd nevoit să mă declar impresionat de faptul că mega- baronul Marian Oprişan a crescut la sânul său un asemenea urmaş, pe care îl trimite acum să se şcolească la Bucureşti în Camera Deputaţilor, în arta şmecheriei politice dâmboviţene.

Bogătanul Victor Roman este un brav soldat al PSD, care va duce partidul pe culmile gloriei şi ale corupţiei absolute odată ce va sta la putere următorii 4 ani, să moară de ciudă mafiile portocalii care stau acum în opoziţie şi salivează…

www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
coco, acum 4159 zile, 15 ore, 1 minut, 42 secunde
Ce față de NELU IORDACHE în libertate are acest drumar.Sus patria ! Jos mafia !
eu, acum 4159 zile, 16 ore, 30 minute, 16 secunde
esti tampit amice...mai informeaza-te si tu inainte de a posta
?, acum 4159 zile, 16 ore, 33 minute, 47 secunde
PSD a dat Industria grea la rusi: Combinatele de prelucrare a metalelor feroase şi neferoase si Industria aluminiului. PSD a dat Petrom, cu petrolul şi gazele din subsol cu tot. PSD a dat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.