Politică

Radu Mazăre a venit îmbrăcat ca un aviator american la deschiderea anului şcolar. "Ce crezi că trebuie să faci ca să fii primar? Trebuie să fii ca aviatorii, curajos şi puternic"

Ziarul de Vrancea
17 sep 2012 910 vizualizări
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a venit îmbrăcat ca un aviator american la deschiderea noului an şcolar de la Şcoala generală "Nicolae Tonitza", el spunându-le elevilor să înveţe şi să fie curajoşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Radu Mazăre a venit, luni dimineaţă, în curtea unităţii de învăţământ din municipiul Constanţa, îmbrăcat ca un aviator american, el folosind această ţinută şi la o prezentare de modă desfăşurată în această vară, în staţiunea Mamaia.

"Ştiţi în ce sunt îmbrăcat? În aviator. Ştiţi cum erau aviatorii? Curajoşi! Şi învăţau carte că dacă nu învăţau, nu ştiau să conducă avionul, mergeau cu el direct în picaj. Sunt între voi care vor să se facă aviatori? ", i-a întrebat Mazăre pe copii, primind atât răspunsuri afirmative, cât şi negative.

"Şi ce mai vreţi să vă faceţi? Tu vrei doctoriţă, tu vrei dentistă, dar ştii că şi pentru doctoriţă şi ca să te faci dentistă trebuie să înveţi, că dacă nu înveţi şi vin să-mi scoţi măseaua, mă doare, ţip după aia. Cu toţii trebuie să învăţaţi. Aşa că asta vreau de la voi, vreau să învăţaţi şi să fiţi curajoşi", le-a spus Radu Mazăre copiilor de la Şcoala generală "Nicolae Tonitza".

Unul dintre copiii aflaţi în apropierea lui Radu Mazăre i-a spus acestuia că doreşte să se facă primar atunci când va fi mare.

"Ce crezi că trebuie să faci ca să fii primar?", l-a întrebat Mazăre pe băiat, după ce îl îndemnase să se urce pe un scaun pentru a putea fi văzut de cei prezenţi.

"Să învăţ carte şi să fiu cuminte!", a răspuns copilul, iar Mazăre i-a spus: "Nu cuminte. Trebuie să fii ca aviatorii, curajos şi puternic. Ia să văd ai muşchi? Mai ai de muncit".

El i-a promis băiatului respectiv că dacă va învăţa bine în acest an, îi va face cadou casca de aviator pe care o avea pe cap: "Uite, mă primare, când termini anul, când termini şcoala şi ai note bune, îţi fac cadou casca asta de aviator".

Radu Mazăre a primit cadou un tablou din partea unităţii de învăţământ.

La festivitatea de deschidere a anului şcolar a venit o trupă de teatru, care a încercat să-i facă de pe copii să uite de emoţiile primei zi de şcoală şi i-a antrenat în diverse jocuri. Apoi, copiii au fost invitaţi să danseze pe acordurile piesei interpretate de Michel Telo. La un moment dat, Radu Mazăre a intrat în rândul copiilor şi a dansat pe acordurile melodiei respective.

Întrebat de jurnalişti de ce a venit îmbrăcat în costum de aviator, Mazăre a răspuns: "A venit toamna prea repede peste mine şi nu mai aveam haine, doar nu era să vin îmbrăcat în sultan sau în spartan şi atunci am luat ţinuta pe care o aveam de astă vară şi am venit cu ea. Lăsând gluma la o parte, le-am explicat copiilor că în viaţă trebuie să facă două lucruri: să fie curajoşi şi să înveţe".

După ce festivitatea de deschidere s-a încheiat, Radu Mazăre a mai rămas în curtea unităţii de învăţământ pentru a face fotografii cu părinţii şi elevii.

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.