Politică

Video!!!Nini s-a dus la Crin să ceară “divorţul” de PSD

Ziarul de Vrancea
18 iun 2012 11379 vizualizări
Oprişan a călcat în picioare PNL şi i-a luat funcţia de vice la CJ Vrancea

Ieri a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliul Judeţean u liberalul Săpunaru negociase cu Oprişan un loc de vice pentru Cătălin Kanty Popescu, dar baronul a trădat şi l-a pus în funcţie pe conservatorul Ionel Cel Mare, cuscrul lui Gică Duţă u Nini Săpunaru a anunţat că va cere ruperea alianţei

Liberalii vranceni au primit ieri lovitura de graţie în Vrancea, aplicată chiar de “aliatul” lor Marian Oprişan în Consiliul Judeţean. Baronul le-a luat trei primari la alegeri prin susţinerea unor candidaţi independenţi, după care i-a lăsat fără funcţia de vicepreşedinte al CJ, pe care le-o promisese. Nini Săpunaru a spus aseară că se duce la Bucureşti să ceară ruperea USL la Vrancea, întrucat Oprişan l-a minţit. E prea tarziu însă. PNL avea 17 primari înainte de alegerile locale, iar acum mai are 14. În mandatul precedent au avut şapte consilieri judeţeni, iar acum au doar cinci. Voturile pe care le-au pierdut din alianţa cu PSD s-au dus la partidul “OTV”, ai cărui consilieri judeţeni s-au aliat fără pic de jenă cu Oprişan, chiar dacă declarau înainte de alegeri că luptă împotriva ciocoilor. Cei patru PP –DD-işti s-au dovedit a fi demni de Dan Diaconescu, care una turuie în fiecare noapte despre mafie şi alta face în privat, umplandu-şi conturile cu milioane de euro. Marian Oprişan şi-a făcut în aşa fel cărţile astfel încat la Vrancea să existe USL, aşa cum a cerut centrul, deşi nu-l înghiţea pe Nini Săpunaru, dar să-i lase pe liberali în “săgeata goală”. Ceea ce s-a întamplat în CJ la şedinţa de constituire a fost de un grotesc cum rar ţi-e dat să chiar şi pe scena politică mioritică.

PNL avea şase consilieri la începutul şedinţei

Şedinţa de ieri părea a fi început bine pentru liberali, chiar dacă întarziase 40 de minute, aceştia amestecandu-se printre social – democraţi ca lupii printre oi. Eduard Lambrino părea extrem de fericit între pesediştii Ştefan Buzărnescu şi Doru Geany Bălan. Cătălin Kanty Popescu se tot legăna şi învartea pe scaunul său de consilier, abia aşteptand să-l schimbe cu unul mai mare şi mai confortabil de vice al CJ. Aici ar fi urmat să lucreze chiar cu fostul său şef de la PSD, Marian Oprişan, astfel încat în ciuda declaraţiilor belicoase pe care le mai făcuse în trecutul PNL fără USL lucrurile păreau să se aranjeze. Şedinţa de constituire a noului CJ a decurs în mod normal în prima sa parte, cand raportul de forţe era următorul: USL – 21 de consilieri (14 PSD, 6 PNL, 1 PC), APV – 7 consilieri (7 PDL şi 1 UNPR) şi PP – DD – 4 consilieri. Al 33 –lea vot îi aparţine lui Oprişan, care a fost ales uninominal preşedinte. Chiar dacă USL deţinea o majoritate confortabilă, Oprişan nu avea singur puterea, pe care a avut grijă să o obţină printr-o serie de manevre şi minciuni care i-au asigurat succesul. Mai întai, aleşii au depus jurămantul, inclusiv Nini Săpunaru, care avea la dispoziţie două săptămani să spună dacă preferă să fie deputat sau consilier.

Săpunaru a renunţat la un consilier pentru un vice

După ce noul CJ a fost validat s-a trecut la numirea liderilor grupurilor de consilieri, Victor Roman la USL, Valerică Panciu la PDL şi Neagu Murgu la PP – DD. În timpul discuţiilor purtate pentru stabilirea membrilor, Marian Oprişan şi Nini Săpunaru au dispărut pentru discuţii, revenind după cateva minute, semn că aranjamentele fuseseră făcute. Imediat, secretarul judeţului, Raluca Dan, a anunţat că Nini Săpunaru a demisionat din funcţie. Mişcarea nu a fost întamplătoare, pentru că locul acestuia a fost luat de următorul consilier din lista USL, Cristian Dănuţ (PSD), ceea ce înseamnă un loc pierdut pentru PNL. Noul consilier a fost văzut încă de la început în sală, ceea ce înseamnă că Oprişan plănuise totul. Deşi PNL avea în minus un consilier, Săpunaru a explicat că a renunţat la solicitarea lui Oprişan, aceasta fiind o condiţie ca în funcţia de vicepreşedinte să fie ales Kanty Popescu. Ultimul punct de pe ordinea de zi a fost şi cel mai fierbinte, alegerea vicepreşedinţilor. Neagu Murgu, liderul grupului PP – DD, l-a desemnat pe conservatorul Ionel Cel Mare. Pesedistul Victor Roman i-a propus pe Dragoş Barlădeanu (PSD), Ionel Cel Mare (PC) şi liberalii Cătălin Kanty Popescu şi Eduard Lambrino. Imediat, pe atat de buimăcit pe cat de vesel era la începutul şedinţei, Lambrino a cerut să fie retras. “Înţelegerea în USL era să fie numit Kanty Popescu”, a spus liberalul.

Pe Kanty Popescu l-au votat doar ai lui

Conservatorul Cel Mare nu s-a retras însă, semn că toată operaţiunea fusese pregătită înainte, cu complictatea sa, iar prima propunere fusese făcută intenţionat de cei de la PP – DD. Ionel Cel-Mare este cuscru cu Gică Duţă, fost subsecretar de stat PSD, fiind astfel de înţeles apropierea politică. “Nu am făcut nici o înţelegere cu cei de la PP – DD, ce înţelegere să facem?”, a făcut Oprişan pe nevinovatul în timpul scurtei pauze pentru întocmerea buletinelor de vot. Imediat, afară a ieşit şi Săpunaru, probabil pentru a-i cere socoteală baronului. La scurt după realuarea lucrărilor, liderul liberal a dispărut din CJ, semn că ştia că aranjamentele fuseseră făcute. Barlădeanu a primit 32 de voturi pentru şi unul împotrivă, Cel Mare 28 de voturi şi cinci împotrivă (probabil al PNL), iar Kanty Popescu doar cinci voturi pentru şi 28 împotrivă. Un semn de întrebare ridică şi votul APV alături de USL, care nu se ştie dacă a fost făcut din răzbunare faţă de PNL sau din alte considerente ştiute de alunecosul Alin Trăşculescu. Conservatorul Ionel Cel Mare a spus că el nu putea să se retragă aşa cum a făcut-o Lambrino. “Colegii de la PP – DD m-au propus pentru că am fost militar. De la grupul USL s-au făcut patru propuneri şi nu puteam să spun că nu candidez. Sunt onorat că am primit 28 de voturi de la colegii mei, că au avut încredere în mine şi că a fost un vot democratic. Eu nu ştiu dacă liberalii pot fi supăraţi pe mine. Era normal să aibă şi PC o funcţie”, a declarat Cel – Mare, singurul conservator din CJ. Cei de la PP – DD au avut o poziţie asemănătoare, spunand că nu puteau să voteze decat cu un fost militar avand în vedere că aproape toţi oamenii lui Dan Diaconescu din Vrancea au lucrat în armată.

Urmează ruperea USL în Vrancea?

Relaţiile dintre PSD şi PNL par să se fi stricat iremediabil, cel puţin pentru moment, dacă ne luăm după declaraţiile deputatului Săpunaru, care a spus că va cere ruperea alianţei. “Salutăm noua alianţă PSD-PC-PP-DD şi PDL, am văzut-o azi, este foarte clar. Îmi pare rău şi văd că nu există seriozitate şi cuvant. Am fost minţit de preşedintele CJ. Voi propune ruperea alianţelor, a tuturor alianţelor din Vrancea. La CL Focşani probabil va fi la fel. Dragoş Barlădeanu a obţinut 32 de voturi şi noi, prin Kanty Popescu, am luat cinci voturi. Restul de 27 de voturi au fost pentru Cel-Mare. Suntem hotăraţi să rupem alianţa la Focşani, este inutilă. Marian Oprişan ne-a spus că totul este în regulă”, a declarat Săpunaru. Ironia sorţii este că USL a primit mai puţine voturi la CJ decat obţineau separat PNL şi PSD în urmă cu patru ani. Cele mai multe voturi au fost pierdute de la liberalii nemulţumiţi de alianţa cu pesediştii, acestea ducandu-se către PP – DD, care a luat astfel patru consilieri. După cum s-au petrecut cărţile ieri în CJ, “oastea” lui Dan Diaconescu se va încolona în spatele lui Oprişan care “cumpără” ce nu a putut obţine în alegeri. Ruperea USL l-ar lăsa în avantaj pe Marian Oprişan care are 46 de primari obţinuţi prin vot şi patru independenţi atraşi în partid, în total 50. La fel ca PDL, PNL ar putea rămane fără fonduri în primării, o ocazie numai bună pentru PSD pentru a le oferi ceva la alegerile parlamentare pentru ca aceştia să stea liniştiţi şi să nu facă campanie. După cum se pare, timpul curge în favoarea lui Oprişan, în timp ce pentru Săpunaru perioada petrecută la putere pare să fie la fel de amară precum cea din opoziţie. (M. BOICU, I. CREŢU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 21

Adaugă comentariu
braffas, acum 4334 zile, 11 ore, 52 minute, 52 secunde
Lasa, mai Nini, sa nu fii suparat!!! Asta e rasplata pentru voturile cumparate, care oricum nu ti-au ajutat la nimic!!! La mai mare!!! La toamna poate scapam de tot de tine!!!
Ulise Grosu, acum 4334 zile, 14 ore, 24 minute, 39 secunde
Pentru " anonimul fara vina", care mi-a transmis, citez : "Mai ULISE GROSU de ce il pupi asa de tare pe portofel stii cine-i portofel de buzunare sau din buzunare,cum vrei s-o citeste integral
votantu, acum 4334 zile, 16 ore, 28 minute, 22 secunde
b-ai nini cand unu din oamenii ta-i m-ai de jos ti-a suflat in ceafa sa-l lasi dracu pe popescu tu nu l-ai ascultat
, acum 4334 zile, 17 ore, 41 minute, 4 secunde
Mai ULISE GROSU de ce il pupi asa de tare pe portofel stii cine-i portofel de buzunare sau din buzunare,cum vrei s-o ei.??Astepti sa-ti dea un os sa-l sugi !
aa, acum 4334 zile, 18 ore, 43 minute, 35 secunde
bun asa...afara cu curvele de la pnl...ori e alba ori e neagra cei cu circu asta de amestecatura
Ulise Grosu, acum 4334 zile, 19 ore, 11 minute, 29 secunde
Eu am mai spus si cu alte ocazii ca in Vrancea nu exista partide politice, ci exista dl. Marian Oprisan si slugile politice ale Domniei Sale. Cand una dintre aceste slugi, isi " ia nasul la citeste integral
adi, acum 4334 zile, 21 ore, 21 minute, 29 secunde
intre cei doi presedinti de partid este o diferenta uriasa. in timp ce celmare a reusit sa faca un partid, obtinand rezultate mult mai bune in judet decat in 2008. sapunaru cu un partid mult mai mare, citeste integral
Mr. Nobody, acum 4334 zile, 22 ore, 22 secunde
Oprisan si-a umplut demult buzunarele, banii au trecut in plan secund, in prim plan este setea de putere. Intru-un PSD condus de Ponta, Marian Oprisan se simte ca un leu condus de o maimuta. Strategia citeste integral
Sapunel, acum 4334 zile, 22 ore, 2 minute, 41 secunde
Nu mai ai ce cauta in acest partid, miscarea asta au inteles-o cei ce te-au parasit anul trecut, nu ai vrut sa recunosti, ai mintit tot timpul ai inventat tot felul de scenarii ca sa poti cistiga un citeste integral
?, acum 4334 zile, 22 ore, 12 minute, 7 secunde
Pentru tiganul imputit (spunea ca se spala dar in jurul lui pute, nu stiiam de ce miroase urit in sediul nostru) de Ignat nu aveti si voi acolo o bucatica de os , sa suga si gura lui ceva maduva , are citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.