Politică

Schimb de terenuri pentru drumul spre staţia de epurare

Iulia Crețu
24 apr 2012 985 vizualizări
Majoritatea USL din Consiliul Local Focşani a aprobat ieri, în şedinţa ordinară, un transfer de terenuri între municipalitate şi o societate comercială pentru a se putea face accesul legal spre Staţia de Epurare de la Mîndreşti

Drumul de acces figurează în patrimoniul SC Prodincarn SA şi deserveşte, de asemenea, şi serele Direcţiei de Dezvoltare de la Mîndreşti. Pentru a face drumul respectiv, Primăria Focşani dă la schimb o parcelă valoroasă, la drumul judeţean Focşani-Răstoaca, în zona periferică a cartierului Mîndreşti, în suprafaţă de 3.000 mp, din care 2.290 mp în intravilanul municipiului Focşani şi 710 mp în extravilan. “SC Prodincarn SA cedează terenul în suprafaţă de 2.408 mp pe care este amenajat un drum de acces, situat în extravilanul municipiului Focşani. Acesta are acces la drumul judeţean Focşani – Galaţi. Valoarea de piaţă a terenului în suprafaţă totală de 2.408 mp deţinută de SC Prodincarn SA este de 121.900 lei”, se arată în proiectul adoptat de aleşii municipali. De precizat că reprezentantul PDL în Consiliul Local, Vasile Istudor, a reclamat că pentru terenul respectiv există pe rol o judecată privind servitutea. “De asemenea, evaluarea nu a fost făcută cu elemente de echitate”, a mai reclamat Istudor. SC Prodincarn SA este o fostă societate de stat din muncipiul Focşani, care a fost deţinută de Fondul Proprietăţii de Stat, care a intrat în insolvenţă în anii 2000. Societatea deţine mai multe terenuri în Focşani. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.