Politică

Monica Macovei se simte direct vizată de Legea lustraţiei

Ziarul de Vrancea
4 mar 2012 1323 vizualizări
Ea susţine că prevederea în care se încadrează a fost făcut special pentru ea de către "colegii de la UDMR"

Europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei a afirmat, sîmbătă, că ea se numără printre cei care aplaudă adoptarea Legii lustraţiei, deşi ideal ar fi fost ca actul normativ să fie adoptat la începutul anilor '90. "Sînt printre cei care aplaudă adoptarea Legii lustraţiei. Cred că niciodată nu e prea tîrziu pentru asta. Sigur că era ideal să o facem la începutul anilor '90 şi să scăpăm de această politică şi clasă politică tulbure şi în mare parte coruptă. Dar e bine şi acum. Iar dacă preţul adoptării acestei legi sînt eu, foarte bine", a declarat Macovei, după ce a susţinut un discurs în cadrul celei de a patra conferinţe naţionale a mişcării "Noua Republică".
Monica Macovei a adăugat că Legea lustraţiei "nu este o variantă care să fi fost lucrată" pentru că a fost adoptată în viteză, iar acestea sînt singurele comentarii pe care le are de făcut.
Europarlamentarul democrat-liberal nu a dorit să comenteze despre faptul că doar procurorii sînt incriminaţi în această lege şi a adăugat că poate o să candideze la Preşedinţia României în 2014 dacă nu o să poată fi ministru.
"Să fim serioşi, sigur că a fost făcut (articolul care incriminează procurorii - n.r.) de colegii de la UDMR ca o plată pentru criticile pe care le-am adus, cum de altfel au şi spus unor colegi PDL, să mă învăţ minte că sînt într-o coaliţie şi i-am criticat pe acele proiecte de lege prin care voiau să modifice Codul Penal şi să scoată, de pildă, parlamentarii de la infracţiunea de luare de mită", a susţinut Monica Macovei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
bunicuta66, acum 4435 zile, 20 ore, 27 minute, 17 secunde
Monica Macovei a demonstrat inca odata, ca merita toata admiratia, pentru curajul de a infrunta inclusiv colegii de partid si dar din coalitie! Nu stiu cat rau a facut ea romanilor inainte de citeste integral
Daciana, acum 4435 zile, 20 ore, 34 minute, 22 secunde
Boanghinele joaca tare pentru ca partidele noastre sunt conduse de niste imbecili.In loc sa se formeze o majoritate pur romanesca, si sa ne stergem la fund cu dusmanii nostri istorici,nu se face decat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.