Politică

VIDEO!!!Oprişan spune că Revelionul lui n-a fost cel mai extravagant:Artificii şi cîntări de 64.000 euro

Mihaela Beșleagă
10 ian 2012 2359 vizualizări
Preşedintele Consiliului Judeţean a prezentat ieri deconturile Revelionului din Piaţa Unirii, susţinînd că s-au cheltuit 42% din banii alocaţi iniţial u firma care a încasat banii din acest contract aparţine foştilor componenţi ai trupei K1, care au obţinut contractele şi anii trecuţi

 Deranjat de apariţiile în mass media privind suma colosală alocată pentru organizarea Revelionului din acest an în Piaţa Unirii din Focşani, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a prezentat o informare despre cît s-a cheltuit pe spectacolul din centrul municipiului. “Baronul” s-a adresat, în stilul specific, pe un ton ironic, reprezentanţilor din presă care au prezentat obiectiv suma alocată pentru organizarea Revelionului, cel mai scump din ţară, respectiv 540.000 lei (190.000 euro). “Şi pentru că vreau să mai destindem atmosfera, vreau să mă adresez în special fătucilor din presa judeţului Vrancea, pentru că chiar dacă unii din colegii din presă sînt de sex masculin, tot ca nişte fătuci s-au comportat în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea Revelionului care a avut loc în Focşani”, a spus el. Acesta a completat că nu va renunţa la organizarea spectacolului de Revelion cu niciun preţ, “pentru că cetăţenii judeţului Vrancea merită acest lucru”.  CJ a încheiat un contract pentru organizarea spectacolului cu compania SC Star Artists Alliance SRL Bucureşti, la care general manager este Daniel Alexandrescu, de la fosta trupă K1, în prezent firma K1 United Media Group, acelaşi grup care în ultimii ani a obţinut contractele pentru Revelionul din Focşani. Oprişan a prezentat un raport al cheltuielilor, specificînd că pentru tot spectacolul nu s-au cheltuit mai mult de 64.000 euro cu tot cu TVA. Drept este că cifrele i-au dat ceva bătăi de cap şefului judeţului, care s-a cam încurcat în lei, euro şi TVA, acesta fiind scăpat din bîlbîială de secretarul judeţului, Raluca Dan. “Suma care a fost cheltuită pentru organizarea şi promovarea Revelionului este de 225.806 lei (52.000 euro, n. r.). Trebuie să vă fac precizarea că doar din TVA, taxa de 24% a Guvernului Boc, s-au întors la bugetul statului 52.000 euro. Nu. Deci 225.806 lei, deci aproximativ… Da’ ia citeşte tu”, i s-a adresat Oprişan Ralucăi Dan, secretarul judeţului. Cu TVA, suma s-a ridicat la 280.000 lei, adică 64.000 euro. “Suma reprezintă 42% din suma totală alocată”, a precizat Oprişan. Iniţial s-au alocat 540.000 lei (190.000 euro).


“7.000 de cetăţeni în Piaţa Unirii la trecerea dintre ani”


Sumele plătite de CJ reprezintă contravaloarea următoarelor servicii: organizarea spectacolului de Revelion (scenă cu lumini, proiecţii, efecte speciale, turnuri de confeti, efecte pirotehnice de scenă, flăcări de scenă, camere video, cameră video macara, emisie video, proiecţie video, plasă leduri 24 mp, lumini, lasere, asistenţă tehnică), onorariile artiştilor, cheltuieli privind cazarea artiştilor şi a tehnicienilor care au deservit organizarea spectacolului. Nu în ultimul rînd, în acest buget a fost prevăzută şi promovarea Revelionului, respectiv mediatizarea în mass media locală, mai exact prin machete publicitare în ziarul de casă al PSD şi prin afişe şi flyere. Oprişan a prezentat şi date culese de pe teren de oameni “special” instruiţi, care au numărat cîţi focşăneni s-au strîns în Piaţa Unirii la trecerea dintre ani. “Din datele noastre, am folosit oameni special ca să dimensioneze acest eveniment, la ora 00.00 în Piaţa Unirii au fost prezenţi circa 7.000 de cetăţeni, au fost şi unii din judeţele limitrofe”, a completat Oprişan, după care a declarat lucrările şedinţei închise. Consilierul PDL Emilian Diaconu a solicitat să ia şi el cuvîntul la acest punct, dar nu i-a fost acordat, Oprişan spunîndu-i să realizeze o solicitare în scris. “Vă bateţi joc de banii acestui judeţ şi cînd trebuie să informaţi ce aţi făcut cu ei, închideţi şedinţa. Faceţi un abuz!”, a spus Emilian Diaconu, care ar fi vrut precizări în legătură cu ce s-a întîmplat cu diferenţa dintre suma alocată şi banii efectiv cheltuiţi. (Mihaela BEŞLEAGĂ)
Pe site-ul nostru puteţi urmări un material video cu dezbaterile din cadrul Consiliului Judeţean
   
 
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.