Politică

USL vrea destinaţii precize pentru Fondul de rezervă al Guvernului

Iulia Crețu
13 nov 2011 1376 vizualizări
In 2012, Romania va plăti pentru datorii aproape cît tot bugetul sănătăţii u printr-un comunicat de presă, liberalii anunţă că USL va depune amendamente la Legea bugetului de stat

Liberalii susţin că Romania stă mai rău decît în urmă cu trei ani în ceea ce priveşte deficitul de la bugetul de stat. PNL spune că o mare vulnerabilitate o reprezintă şi datoria publică şi costurile ei. Potrivit unui comunicat de presă al PNL Vrancea, cheltuielile cu dobînzile au fost: în 2008 – 3,9 miliarde lei, în 2009 – 6 miliarde lei, în 2010 – 7,3 miliarde lei, în 2011 – la şase luni 6,5 miliarde lei, preliminat pe întregul an 8,6 miliarde lei, în 2012 estimat la 11,4 miliarde lei. “Dacă Guvernul va asuma, pentru 2012, un deficit bugetar de sub 2% din PIB, el nu va ajunge nici pentru plata dobînzilor. Practic, în anul 2012, cu o ţară adîncită în sărăcie, Romania va plăti pentru datorii aproape cît tot bugetul public al sănătăţii. În cea mai mare parte, reducerea deficitului de cont curent se datorează prăbuşirii investiţiilor străine şi interne. (…) Comisia Naţională de Prognoză ne spune că rata investiţiilor (totalul investiţiilor raportat la PIB) scade dramatic an de an, de la 32% în 2008, la 26,6% în 2009 şi la doar 22% în 2010. Potrivit INS, investiţiile au scăzut în primul semestru al acestui an. Şi asta în condiţiile în care economia urmează să crească cu 1,5%”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Vrancea. USL va depune amendamente la bugetul de stat pe 2012 privind Fondul de rezervă al Guvernului care, spun liberalii, “a fost folosit în scopuri politice şi electorale”. “Drept urmare, este nevoie de modificarea legislaţiei, astfel încît acest fond să fie folosit pe criterii şi destinaţii precise. În acest snes, USL va depune un amendament la buget. De asemenea, al doilea amendament vizează elaborarea unui proiect de modificare a Legii Finanţelor publice în privinţa utilizării Fondului de rezervă. Avînd în vedere că este o lege organică, această modificare ar urma să intre în vigoare din 2013”, mai spun liberalii. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.