Politică

Video!!!Încep să vină bani europeni pentru proiectele Primăriei Focşani

Mihaela Beșleagă
31 oct 2011 2858 vizualizări
Ieri a fost semnat contractul pentru reabilitarea Şcolii “Ştefan cel Mare” Focşani, unitate care nu a cunoscut reparaţii capitale în 30 de ani de funcţionare u în cîteva săptămîni se aşteaptă undă verde pentru proiectele de la Colegiul “Unirea” şi pentru PIDU u reprezentantul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est l-a atenţionat pe Bacinschi că de la anul va avea mult de lucru pe bani europeni

  Primăria Focşani aşteaptă ca în două-trei săptămîni să semneze contractele pentru pachetul de proiecte pe bani europeni derulate prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Anunţul a fost făcut de primarul Decebal Bacinschi, care a primit asigurări de la reprezentanta Agenţiei, Luminiţa Mihailov, prezentă ieri la Focşani pentru semnarea contractului de lucrări pentru reabilitarea Şcolii “Ştefan cel Mare”. Oficialul a precizat că deja bugetul alocat a fost depăşit, proiectele peste limita de finanţare urmînd a intra pe lista de rezervă. Municipiul Focşani are mai multe proiecte pentru reabilitare şcoli şi ridicarea campusului şcolar, dar şi Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) pentru cartierele din sudul municipiului.

Ieri a fost parafat contractul pentru “Reabilitare, modernizare şi dotări – Şcoala nr. 9 – Ştefan cel Mare”, în valoare de 17,4 milioane lei. Durata proiectului este de 15 luni şi, potrivit primarului Decebal Bacinschi, lucrările ar putea începe în martie 2012. “Şcoala a analizat necesităţile interne şi a alcătuit o solicitare Primăriei Focşani structurată pe elementele pe care am dorit să le implementăm: reabilitarea spaţiilor şcolare, pentru că şcoala noastră este veche de 30 de ani şi nu a beneficiat de nici o reabilitare capitală, modernizarea şi reabilitarea laboratoarelor şi crearea unui centru multimedia şi a unei microtipografii şcolare”, a declarat Roxana Vornic, directoarea Şcolii “Ştefan cel Mare” Focşani. Bacinschi a completat că se aşteaptă undă verde şi pentru proiectele similare ale Şcolilor “Nicolae Iorga”, nr. 3, “Alexandru Vlahuţă” şi campus şcolar. Luminiţa Mihailov a adăugat că în scurt timp se va parafa contractul de 3,8 milioane lei destinat Colegiului Naţional “Unirea” Focşani.

Primăria aşteaptă banii europeni pentru PIDU


“Programul Operaţional Regional este un program într-un stadiu avansat de contractare a sumei alocate, ne apropiem de 80% din totalul bugetului alocat de UE pentru 2007-2013. S-au înregistrat proiecte care depăşesc cu mult bugetul disponibil, procedura noastră şi a Ministerului este să contractăm totul pe măsură ce se înregistrează economii în urma licitaţiilor sau a unor corecţii. Mergem în continuare pe lista de rezervă în privinţa proiectelor depuse. Am solicitat supracontractarea bugetului alocat regiunii cu Colegiul Naţional «Unirea». Sperăm ca în 2-3 săptămîni vom parcurge toate etapele de birocraţie necesare şi să avem ocazia să semnăm un contract de 3,8 milioane lei”, a precizat Luminiţa Mihailov de la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est. Prezent la semnarea contractului între Agenţie şi Primăria Focşani a fost şi Iulian Matache, directorul de Dezvoltare de la Consiliul Judeţean Vrancea. Primarul Decebal Bacinschi a completat că valoarea proiectelor de reabilitare pentru celelalte şcoli este de 107 milioane lei, în timp ce pentru campusul şcolar este nevoie de o investiţie de 65 milioane lei. Pentru PIDU se vor aloca 59 milioane lei, proiect care include reabilitare străzi şi spaţii verzi, dar şi supraveghere video în partea de sud a oraşului (cartierul Sud, Laminorul şi Mîndreşti). “În 2011 sperăm că vom contracta măcar 80% din această sumă. Focşaniul este în etapa finală, de verificări, pînă în 20 noiembrie vom avea aprobare pentru a semna acest pachet de proiecte pentru Primăria Focşani. Anul viitor va fi foarte dificil pentru că veţi avea de implementat multe proiecte în comun”, a mai spus Mihailov. Primăria Focşani a depus proiectele respective din anul 2009. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.