Politică

PSD a sfidat alegerile conservatorilor de la Focşani

Iulia Crețu
18 sep 2011 3745 vizualizări
u de la conferinţa de alegeri au lipsit reprezentanţii PSD invitaţi alături de cei PNL, care au fost reprezentaţi de Eduard Lambrino u lipsa PSD a fost sancţionată dur de simplii membri conservatori, dar dreasă precaut de liderii PC u conducerea PC Focşani este asigurată de Lucian Vulpe, ajutat de Dan Teleanu şi Mihai Anastasiu



Sfidare în cadrul USL Vrancea, ieri, la conferinţa de alegeri a PC Filiala Focşani. Deşi invitaţi să ia parte la desemnarea conducerii partenerului din cadrul USL, reprezentanţii PSD au dat cu „flit” invitaţiei, absenţa lor fiind interpretată de unii membri conservatori ca o sfidare. Dacă scaunul rezervat lui Marian Oprişan a rămas gol,

la alegerile conservatorilor a ajuns măcar un reprezentant al PNL, prin consilierul judeţean Eduard Lambrino. Deşi pe cei mai mulţi membri PC i-a iritat gestul social democraţilor, vicepreşedintele conservator Constantin Avram a îndemnat la „echilibru”, explicînd că poate PSD Vrancea nu bagă în seamă PC-ul pentru că nu are destulă forţă politică. „Nu vreau să interpretez lipsa din sală a reprezentantului PSD, dar totuşi sîntem într-o uniune”, a spus Nicolae Pupăză, vicepreşedinte PC Vrancea. „Nu salutăm nimic spre PSD, sînt foarte mîhnit că nu ne sînt alături, dar poate din umbră le vom transmite de bine”, a fost şi declaraţia şefului conservatorilor de la Ciorăşti. Chestionat în această privinţă, preşedintele filialei judeţene, Ionel Cel-mare, a încercat să evite un răspuns tranşant. „Eu am făcut invitaţii către ambele partide. Săpunaru mi-a transmis că nu poate ajunge şi l-a desemnat pe domnul Lambrino, care a venit. De la PSD am vorbit cu Oprişan, care şi el mi-a spus că nu va ajunge, dar că va delega sigur pe cineva. Nu a ajuns însă nimeni. Nu percep gestul lor ca pe o sfidare sau că îşi arată muşchii cine e mai tare în USL la Vrancea”, a fost de părere liderul conservatorilor vrînceni.

Vicepreşedinte PC către Oprişan: „lipsa lor este o neglijenţă”

Vicepreşedintele PC la nivel naţional, liderul partidului de la Bacău, Constantin Avram, le-a dat de înţeles colegilor de la Vrancea că pentru a putea emite pretenţii trebuie să se reorganizeze şi să revină în prim-planul politicii. Şi el s-a ferit să facă referiri dure la absenţa PSD. „Să nu încadrăm lipsa PSD ca o lipsă de respect, ci ca pe o neglijenţă. În continuare mai sînt probleme de abordare a chestiunilor comune USL. Vom avea de lucru atît la nivel naţional, cît şi local pentru eliminarea asperităţilor ca nevoie imediată a consolidării acestei alianţe. Noi trebuie să avem un rol de echilibru pentru că manifestări excesive vor mai fi şi de o parte şi de cealaltă”, a spus Constantin Avram.

Lucian Vulpe, şef PC Focşani cu acte în regulă

La conferinţa de alegeri la municipala conservatoare au participat 68 de delegaţi cu drept de vot, aceştia confirmîndu-l pe funcţie pe Lucian Vulpe, cel care a deţinut preşedinţia interimar. Acesta are alături de el o echipă tînără din care fac parte ca preşedinte executiv, Dan Teleanu, şi ca prim-vicepreşedinte, Mihai Anastasiu. Printre cei care au luat parte la alegeri s-au numărat şi fostul preşedinte PC Vrancea, Vasile Gheorghe, dar şi fostul director Electrica, Dumitru Dănilă, ori medicul Vasile Ursescu, fost candidat la primăria muncipiului, dar aceştia trecînd undeva în eşalonul doi al partidului.


Pentru funcţiile de preşedinţi de organizaţii, atît la Focşani, dar şi la Tineret, Femei şi Pensionari, au fost cîte un singur candidat, cei desemnaţi neavînd emoţii. De altfel, ieri a fost şi ziua de naştere a preşedintelui PC Vrancea, Ionel Cel-mare, acesta cinstindu-şi colegii de partid la Restauntantul Hotelului Vrancea, unde ieri după amiază muzica se auzea din stradă. (Iulia CREŢU)

Funcţii de conducere PC Focşani
Preşedinte: Lucian Vulpe
Preşedinte executiv: Dan Teleanu
Prim-vicepreşedinte: Mihai Anastasiu
Secretar general: Liviu Vieru
Vicepreşedinţi: Vasile Dumitraşcu, Toader Pascu, Dan Păuna, Iulian Sera şi Vasile Pauliean Silviu
Organizaţia de Femei: Gianina Raţă
Organizaţia de Tineret: Robert Bolovan
Organizaţia de Pensionari: Vasile Sava




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.