Politică

Lupta pentru "Verde" se da intre intre Partidul Verde si PDL

Ziarul de Vrancea
29 aug 2011 1046 vizualizări
A inceput lupta pentru culoarea "Verde".

Partidul Verde filiala Vrancea, condus mai nou de fostul activist PDL Dan Butnaru, protesteaza public impotriva utilizarii culorii verzi in recentele campanii electorale de catre PDL, dar si fata de declaratia ministrului Elena Udrea de a utiliza aceasta culoare in campaniile electorale din 2012. Ecologistii analizeaza si posibilitatea de a actiona in instanta PDL pentru ca se folosesc de insemnele electorale ce apartin unui alt partid. „Culoarea verde face parte din insemnele electorale ale Partidului Verde alaturi de simbolulul florii soarelui. Culoarea verde simbolizeaza apartenenta la miscarile de protectie a mediului si folosirea unui sistem decizional profund democratic, atit pe plan intern cit si in relatiile cu partenerii externi. Niciunul dintre aceste atribute nu caracterizeaza PDL-ul, acest partid fiind cunoscut pentru actiunile dusmanoase impotriva mediului, modul antidemocratic de luare a deciziilor si refuzul dialogului atit cu partenerii politici interni cit si cu cei externi”, se arata intr-un comunicat al Partidului Verde, filiala Vrancea, al carui presedinte interimar este Dan Catalin Butnaru. Acesta sugereaza in acelasi comunicat ca democrat-liberalii au nevoie de bani, pentru care sacrifica mediul inconjurator, acesta fiind motivul pentru care gireaza exploatarea aurifera cu cianuri de la Rosia Montana. „Rugam PDL-ul sa lase culoarea verde celor intr-adevar preocupati de mediu si democratie si sa nu foloseasca ceva ce nu le apartine. Faptul ca dinsii au murdarit prin actiunile lor culoarea portocalie, in esenta o culoare frumoasa, nu ii indreptateste sa ia acum la rind toate culorile curcubeului si mai ales culori care apartin altor partide“, mai spun cei de la Partidul Verde. (Z. V.)

Vezi Comunicat din atasament


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.