Politică

Deputatul Nica se face vecin cu prefectul Oprea si Claudiu Saftoiu

Iulia Crețu
22 iun 2011 1558 vizualizări
In an de criza economica, deputatul a investit ceva bani intr-o padure la Soveja u aici au proprietati mai multe vip-uri locale si nationale

Unora le merge bine si in ani de criza si in Opozitie parlamentara. O demonstreaza din plin deputatul PSD de Panciu, Ciprian Nica, care in 2010 si-a cumparat padure la Soveja. Suprafata masoara 1,2 ha si este detinuta impreuna cu un anumit Constantin Drimba. De altfel, statiunea Soveja este locul unde mai multe vip-uri locale si-au luat paduri si terenuri pentru case de vacanta de-a lungul anilor. Printre acestia se numara prefectul Ion Oprea, fostul consilier prezidential si sef al SIE, Claudiu Saftoiu, fostul primar de la Marasesti, Emilian Brasov, chirurgul pediatru Costica Bira sau fostul sef al Politiei, Sandel Doaga. Nici veniturile parlamentarului notar nu sint de lepadat, acesta avind, conform declaratiei de avere completate pe 14 iunie, doua apartamente in Panciu, un birou notarial in acelasi oras, trei masini si bijuterii si obiecte de arta in valoare cumulata de 10.000 euro. In 2010, Nica a vindut un apartament in Panciu pe care a luat 213.000 lei. In conturi, familia Nica are aproximativ 620.000 lei (6 miliarde lei vechi) si 130.000 euro. Si pentru ca are de unde, Ciprian Nica a dat cu imprumut in 2010 suma de 25.000 euro unei persoane fizice. Deputatul are si ceva maruntis in contul datoriilor la banci, 12.500 euro. Veniturile familiei Nica in 2010 au fost de peste 40.000 lei in contul sotiei, Margareta, si de peste 20.000 lei in contul deputatului Ciprian Nica. Cu o zi inainte de expirarea termenului limita de completare a declaratiilor de avere si-a actualizat datele si Alin Trasculescu, deputatul PDL de Marasesti. Acesta nu a strins mari averi in 2010 si a ales sa se retraga din actionariatul SC Dollar Prod, abatorul de care se ocupa tatal sau. Potrivit declaratiei sale de avere, tinarul deputat n-are nici casa, nici masina, dar nici conturi in banci. In schimb, "raporteaza" aceeasi datorie de 11.000 euro si un salariu de la Camera Deputatilor de 51.622 lei si bijuterii de 35.000 euro. Potrivit declaratiei sale de interese, pina la data de 24 martie 2011, data retragerii de la Dollar Prod, abatorul obtinuse contracte cu primariile Jaristea, Odobesti, Urechesti, Popesti sau Dumbraveni, dar si cu Penitenciarul Focsani. (I. CRETU)


Nica: Basescu invrajbeste


Deputatul PSD de Panciu crede ca Traian Basescu va nasi un partid extremist, cu aluzie la scandalul declaratiilor lui Kelemen Hunor. "Cotroceniul, prin vocea lui Traian Basescu a creat prin subiectul Tinutul Secuiesc un nou conflict, un conflict menit sa genereze reactii in rindul comunitatii maghiare, sa dea nastere unor conflicte mocnite intre comunitatile de romani si cele de maghiari, conflicte in urma carora se pot naste reactii nationaliste, reactii asemanatoare anilor 90, in urma carora poate aparea, justificat si firesc un nou partid: un partid extremist. Acesta este, de fapt, scopul nedeclarat al lui Traian Basescu, sa creeze partidul «Alba ca Zapada» de sorginte nationalista si a carui rol declarat va fi lupta cu «lupul» iredentist maghiar", a declarat Nica. (I. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.