Politică

S-a stabilit data alegerilor la Tulnici: 22 mai

Ziarul de Vrancea
16 apr 2011 925 vizualizări
u pe 2 mai se depun candidaturile, iar pe 7 mai incepe campania

Pe 22 mai vor avea loc alegerile partiale la Tulnici pentru desemnarea primarului, dupa trecerea in nefiinta a social-democratului Vasile Agurida. Ieri s-a publicat in Monitorul Oficial Hotarirea de Guvern 379/2011 privind stabilirea datei alegerilor locale partiale. "Se stabileste ziua de duminica, 22 mai 2011, ca data pentru organizarea si desfasurarea alegerilor locale partiale pentru primarul comunei Tulnici", se arata in hotarirea semnata de premierul Emil Boc. De asemenea, ieri s-a publicat si hotarirea pentru aprobarea programului calendaristic privind realizarea actiunilor referitoare la organizarea si desfasurarea alegerilor locale si s-a emis si un ordin de catre prefect privind numerotarea circumscriptiei electorale Tulnici. Conform aceluiasi calendar, pe 24 aprilie, in prima zi de Paste, se va desemna presedintele biroului electoral si loctiitorul acestuia, iar pe 25 aprilie se va completa biroul electoral cu reprezentantii propusi de partide. Pe 2 mai se depun candidaturile, iar pe 7 mai incepe campania electorala, care se va incheia pe 21 mai, la ora 7.00. Votarea va incepe in duminica de 22 mai, de la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00. Rezultatul alegerilor va fi cunoscut pe 23 mai. Atributiile edilului sef au fost preluate temporar de viceprimarul PSD Ion Buture, pe care multi il dau ca si viitor candidat al PSD. Vasile Agurida a decedat pe 8 martie, intr-un accident rutier la Lepsa. (Mihaela BESLEAGA)


Cui ii miroase a primar la Tulnici?


Se ascut sabiile pentru alegerile pentru Primaria Tulnici. Liberalii si social democratii vor avea candidat comun. Din declaratiile sefului PNL Vrancea, deputatul Nini Sapunaru, in sondaje ar fi intrat trei persoane: Alin Olteanu, Fanica Tirdea si viceprimarul Ion Buture. "Vom avea un singur candidat pentru Primarie", a declarat Sapunaru. De cealalta parte, desi la prima vedere n-au nici o sansa de cistig la Tulnici, unde este patria PSD, democrat liberalii spun ca au si ei candidati redutabili. Printre numele vehiculate de conducerea PDL pentru Primaria Tulnici se numara Vasile Valentin Bizna, fost administrator la tabara Galaciuc, fostul primar Fanica Foris sau chiar consilierul judetean Cornel Negru, de loc din zona. (I. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 23 ore, 56 minute, 30 secunde
bizna a inceput demult sa arunce cu bani in tulnici
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.