Politică

Nasul l-ar putea convinge pe Trasculescu sa-l sustina pe Blaga la sefia PDL

Iulia Crețu
8 mar 2011 2081 vizualizări
Dupa CNC al PDL au aparut primele nume interesate de sefia partiului: Boc, Blaga si Preda u in echipa buldogului s-ar afla si Liviu Negoita, primarul sectorului 3 si nasul lui Alin Trasculescu

PDL intra in febra alegerilor interne, pe 14 mai fiind anuntata Conventia nationala, cind democrat liberalii isi vor desemna noua conducere a formatiunii. La Consiliul National de Coordonare al PDL din week-end-ul trecut s-au vehiculat si primele trei motiuni care ar urma sa fie depuse la alegerile din vara. Numele anuntate ca fiind interesate de preluarea sefiei PDL sint Emil Boc, actualul premier, care desi a impus masuri economice dure devenind astfel extrem de nepopular, pare a nu fi renuntat la dorinta de a conduce partidul. Acesta ii are de partea sa pe actualul presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, Teodor Stolojan si Raluca Turcan. Cum Baconschi face parte din curentul crestin-democrat, cu siguranta o va avea ca sprijin si pe senatorul Sorina Placinta, membru fondator alaturi de ministrul de Externe al Fundatiei Crestin-Democrate. Senatorul de Vrancea ocupa functia de prim-vicepresedinte la PDL Bucuresti, fiind vazuta ca mina dreapta a Elenei Udrea. Un posibil si redutabil contracandidat pentru Emil Boc la sefia PDL se anunta si Vasile Blaga, fost ministru de Interne, care ar stringe in juru-i mai multi baroni portocalii. Acesta i-ar fi atras in echipa sa de sustinere pe Traian Radu Ungureanu, europarlamentar PPE, Gheorghe Flutur, vicepresedinte PDL si presedinte al CJ Suceava, Sorin Frunzaverde, vice PDL si baron la Caras-Severin, dar si pe Liviu Negoita, primarul PDL de la sectorul 3. Acesta din urma este nasul de cununie al lui Alin Trasculescu, liderul PDL Vrancea. Privind din aceasta perspectiva, daca taberele ramin acestea, PDL Vrancea ar putea sa-l sprijine pe Blaga tocmai datorita relatiilor de rudenie dintre Trasculescu si Negoita. Deocamdata, presedintele PDL Vrancea nu a facut nici o declaratie oficiala in privinta sustinerii pe care o va acorda candidatilor la sefia partidului, preferind sa fie rezervat, asteptind candidaturile oficiale. Cum insa Vasile Blaga are o imagine mai buna decit Emil Boc, chiar si in rindul adversarilor politici ai PDL, "buldogul", asa cum este poreclit liderul PDL, ar avea un avantaj in fata actualului premier.


Blaga, admirat si de adversarii politici ai PDL


De altfel, chiar baronul PSD de Vrancea, Marian Oprisan, a avut numai cuvinte de lauda la adresa ministrului de Interne care l-a tinut in functie in 2006, la incercarea esuata de debarcare pusa la cale de liberalii lui Nini Sapunaru. Si inca un lucru in comun intre Blaga si Oprisan: pe vremea cit a fost ministru in cabinetul Boc, Vasile Blaga i l-a "furat" lui Oprisan pe consilierul Mihai Darie. Pe 14 mai ar mai putea intra in cursa pentru partidul portocaliu si grupul reformistilor, avindu-l in frunte pe unul dintre cei mai duri critici ai PDL, europarlamentarul Cristian Preda. Acesta ii are alaturi pe colega de la Bruxelles, Monica Macovei, dar si pe parlamentarul Sever Voinescu. La prima vedere, "batalia" se va da intre primii doi posibili candidati, Emil Boc si Vasile Blaga. Cel mai important cuvint il va avea de spus insa Traian Basescu, cel care la intrunirile pe care le-a avut luna trecuta cu grupul parlamentar PDL a punctat ca partidul trebuie sa separe functia de premier de cea de presedinte de partid, accentuind faptul ca a fi seful Guvernului in acest moment aduce prejudicii de imagine partidului la guvernare. Structura de conducere a PDL va avea patru prim-vicepresedinti si 15 vicepresedinti. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 9 ore, 2 minute, 36 secunde
pe trasculescu in naivitatea l-am votat.sa vad acum cine-l mai voteaza pe acest om
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.