Politică

S-a dat verde la primul contract din Vrancea Curata

Mihaela Beșleagă
18 dec 2010 1058 vizualizări
Presedintele CJ a dat vina pe Directia de Finante si pe reprezentantii puterii din judet pentru intirzierea demararii proiectului u proiectul Sistemul Integrat de Management al Deseurilor în judetul Vrancea are o valoare totala de 43 milioane euro si este finantat de Uniunea Europeana

Primul contract din cadrul proiectului "Sistemul de Management Integrat al deseurilor in judetul Vrancea" a fost semnat ieri la sediul Consiliului Judetean de catre presedintele Marian Oprisan. Contractul, in valoare de 476.780 euro, este aferent serviciilor de "Asistenta tehnica pentru acordarea de sprijin in gestionarea si implementarea sistemului de management integrat al deseurilor in judetul Vrancea" si a fost atribuit societatii KPMG Romania SRL, ca urmare a licitatiei publicata in jurnalul Oficial al Uniunii Europene, in octombrie 2010. Cu ocazia semnarii contractului, Oprisan a acuzat faptul ca s-au pus piedici in demararea acestui proiect, dat exemplu negativ in urma cu citeva luni de premierul Emil Boc din cauza intirzierii licitatiei. "Acest contract a primit multe piedici din partea Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea prin reprezentantul lor la UCVAP (Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice, n. r.), probabil ca pusculita PDL avea nevoie de acest contract. Licitatiile sint licitatii, cistiga cei mai buni, noi avem nevoie de lucrari de calitate si de tehnologie de virf care pe o perioada indelungata sa rezolve problemele de mediu ale judetului Vrancea. Procedura pe care am stabilit-o impreuna cu Ministerul Mediului s-a mai folosit inca in patru judete. Culmea, celelalte patru judete, conduse toate de reprezentanti PDL. In singurul judet in care presedinte este un membru PSD aceleasi proceduri n-au mai mers, din cauza faptului ca niste tovarasi din PDL Vrancea, foarte interesati de proiect, fac ceea ce stiu: hartuire, rectificari pe minus. M-am adresat presedintelui Comisiei Europene, Manuel Durao Barroso, si comisarului pe mediu al UE, primului ministru Boc si le-am explicat care este situatia. ANRMAP-ul a inceput sa faca politica in loc de lege si proiectul a fost nominalizat de premierul Boc ca fiind o imensa nerealizare. In realitate, proiectul este un succes", a sustinut Marian Oprisan. La momentul respectiv, Agentia Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a acuzat CJ de intocmirea defectuoasa a documentatiei de atribuire, care ar fi putut conduce la atribuirea "cu dedicatie" a contractului. De la semnarea contractului au lipsit tocmai reprezentantii firmei cistigatoare, care au trebuit sa plece mai devreme din Focsani din cauza vremii nefavorabile. KPMG Romania SRL este parte a KPMG International, o corporatie elvetiana care activeaza de 16 ani in Romania si are birouri in 140 tari.


Retea de colectare a gunoaielor, pe bani europeni


Proiectul "Sistemul Integrat de Management al Deseurilor in judetul Vrancea"are o valoare totala de 43,446 milioane euro si este finantat de Uniunea Europeana pe Axa 1 - POS Mediu 2007-2013 - Dezvoltarea sistemelor integrate de management al deseurilor si extinderea infrastructurii de management al deseurilor din cadrul Programului Operational Sectorial Mediu. Contributia CJ la acest proiect este de 10 milioane euro. Proiectul consta in realizarea unor puncte de colectare a deseurilor in toate localitatile judetului, dupa care deseurile vor fi transportate la trei statii de transfer situate in municipiile Focsani si Adjud si in comuna Vidra. De aici, deseurile vor fi transportate la Centrul de Management Integrat al Deseurilor care va fi realizat la Haret, comuna Movilita, unde vor fi sortate si compostate. Proiectul mai prevede realizarea a sase centre de colectare pentru deseuri voluminoase, deseuri electrice si electrocasnice si deseuri menajere periculoase, localizate in municipiul Focsani (doua depozite) si in Marasesti, Panciu si Odobesti. Totodata, proiectul prevede si finantarea costurilor de igienizare si inchidere a 200 de gropi de gunoi rurale care sint neconforme cu normele UE. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.