Politică

Fonduri in plus pentru proiectele europene de la CJ

Mihaela Beșleagă
27 nov 2010 775 vizualizări
Consilierii judeteni vor vota marti, 30 noiembrie, rectificarea bugetelor proprii ale judetului Vrancea si a institutiilor publice de sub autoritatea sa, pe anul 2010.

Vor fi suplimentate bugetele proiectelor cu finantare europeana, la care CJ trebuie sa participe cu o cota parte, precum "Sistemul de management al deseurilor", "Consolidare si modernizare sediu Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu" si "Drumul de Glorie al Armatei Romane in Primul Razboi Mondial". "Avind in vedere ca veniturile bugetului local pot fi suplimentate, in total, cu suma de 1.017.000 lei, iar la partea de cheltuieli pot fi efectuate economii in suma de 1.898.000 lei propunem ca suma de 2.915.000 lei sa fie alocata programului «Sistemul de management al deseurilor» ca si contributie proprie la finantarea proiectului", se arata in referatul semnat de directorul Directiei Economice, Dumitru Dita si directorul Directiei de Dezvoltare, Iulian Matache. Pentru acest proiect, bugetul rectificat a ajuns la 40.155.000 lei. De asemenea, s-a propus suplimentarea cu suma de 40.000 lei pentru inceperea lucrarilor de consolidare la Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu", aceasta constituind o parte din cota ce revine judetului Vrancea alaturi de Banca Mondiala, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Turismului. Daca alesii judeteni vor fi de acord, in cadrul rectificarii bugetare se vor retrage 700.000 lei de la obiectivul "Consolidare si restaurare imobil Prefectura Putna" si alocarea acestei sume pentru proiectul "Drumul de glorie al Armatei Romane in Primul Razboi Mondial". 30.000 lei va primi si Fundatia Pro Armonia si 72.000 lei Centrul Militar Zonal. Bugetul local local al judetului, aprobat la 13 septembrie 2010, este in suma de 240.083.000 lei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.