Politică

Prefectul si-a bagat nevasta si secretara in politica

Mihai Boicu
12 dec 2005 1797 vizualizări
Mihaela Oprea, sotia prefectului, si Cornelia Avram, secretara lui Ion Oprea la Prefectura, fac parte dintre noii secretari executivi ai PD Focsani. Cosmin Mocanu, noul presedinte, care a candidat de unul singur, este un fel de clona a prefectului Ion Oprea, cu care a fost coleg la CEC La alegeri au capatat functii si candidati plecati in Italia.

Prefectul democrat Ion Oprea si-a impins sotia si secretara in politica. Mihaela Oprea si Cornelia Avram au fost alese, simbata, in functia de secretar executiv al organizatiei PD Focsani. Printre cei care le-au votat pe cele doua doamne s-a numarat si socrul prefectului Ion Oprea. Alegerile repetate simbata au fost organizate de vicepresedintele Valerica Panciu, care le-a transformat intr-o piesa de teatru cu final anuntat, iar surprizele din urna au fost excluse. Cosmin Mocanu a fost ales presedinte cu numai cinci voturi impotriva. Noul presedinte, provenit din pepiniera de democrati de la CEC, a declarat cu seninatate ca s-a inscris in partid din 2000, insa este activ abia de anul acesta. Mai multi candidati au fost votati in functie in lipsa, deoarece au fost plecati din tara sau au lipsit din alte motive. Alegerile din PD Focsani s-au repetat simbata, deoarece cele din 24 septembrie, cistigate de consilierul local Gabriel Corneanu, au fost anulate.


La PD Focsani politica se face in familie, dupa cum au aratat alegerile care au avut loc simbata la Ateneul Popular "Mr. Gheorghe Pastia". Atunci, Cosmin Mocanu a fost ales presedinte al organizatiei municipale cu numai cinci voturi impotriva. Daca unii democrati au venit numai cu nevestele dupa ei, prefectul Ion Oprea a tinut sa-i intreaca pe toti. Acesta nu a mai candidat pentru functia de presedinte executiv, asa cum a facut la alegerile declarate nestatutare din 24 septembrie. In schimb, sotia sa, Mihaela Oprea, a candidat si a obtinut functia de secretar executiv in Biroul Permanent Local. Prefectul a "impins-o" in rindul secretarilor executivi si pe secretara sa de la Prefectura, Cornelia Avram, care i-a fost buna colega si la sucursala CEC. Povestea continua, intrucit cele doua mai apropiate femei din viata prefectului aveau nevoie si de sustinatori, motiv pentru care din rindul votantilor a facut parte si socrul acestuia, Ionel Harabor. Prefectul Ion Oprea, care este vicepresedintele PD Vrancea, secretara sa si noul presedinte PD Focsani au fost colegi de serviciu la CEC, institutie care s-a transformat intr-o adevarata pepiniera de cadre pentru democrati, mai cu seama de cind acestia au ajuns la putere. Tot din PD a facut parte si directorul sucursalei CEC, Ion Dica, care a reprezentat partidul in calitate de subprefect. Un alt secretar general, Cristinel Susu, lucreaza tot la sucursala CEC, la fel ca si o parte dintre delegatii de la alegeri. Politica in familie este o moda in rindul democratilor, deoarece si alti lideri au neveste de aceiasi culoare politica cu ei, cum ar fi senatorul Jan Vraciu, presedintele PD Vrancea, a carui sotie, Doina, face parte din conducerea organizatiei de femei, sau Nicolae Moise, fostul presedinte al organizatiei municipale, a "carui" sotie Felicia este vicepresedintele organizatiei judetene. De altfel, unul dintre motivele pentru care primele alegeri din PD Focsani au fost anulate a fost tocmai prezenta "cu familia" la vot.


Teatru democrat in regia lui Lica Panciu


Repetarea alegerilor din PD Focsani a aratat ca organizatorii si-au luat de aceasta data toate masurile pentru ca sa nu mai apara nici o surpriza la final. Maestru organizator a fost vicepresedintele democrat Valerica Panciu. Delegatilor nu li s-au mai impartit ecusoane cu numele lor si se pare ca un grup important provenea de pe meleagurile fratilor Panciu. Alti democrati si-au desconspirat abia la alegeri culoarea politica. Noul presedinte al PD Focsani este "un mic Ion Oprea". Cosmin Mocanu are 30 de ani, este trezorier al organizatiei judetene a PD, si lucreaza din anul 1997 la CEC. In discursul sustinut, noul presedinte a declarat cu seninatate ca este democrat din anul 2000, insa este activ din 2005, adica de mai putin de un an. De altfel, multi dintre democratii cu vechime din partid spuneau ca nu l-au vazut pina la inceputul nului pe noul lider al democratilor focsaneni. Cosmin Mocanu s-a declarat un adept al procesului de accelerare a reformarii clasei politice "printr-o infuzie de oameni noi". Din 119 delegati care au fost convocati la alegeri au fost prezenti doar 81, ceea ce i-a determinat pe unii sa comenteze ca la alegeri au venit "candidatul cu delegatul". Culmea alegerilor, nici dintre cei care au candidat nu au fost prezenti toti. Senatorul Jan Vraciu, presedintele PD Vrancea, care declara ca alegerile se vor face la "litera statutului", a cerut ca mai multi candidati la functia de vicepresedinte si la cea de secretar general sa fie votati in lipsa, intrucit fie sint plecati din tara, fie au avut diferite probleme personale si nu au putut sa ajunga la conferinta! Astfel, Dana Oprea, care nu are insa nici o legatura cu prefectul Ion Oprea, a candidat tocmai din Italia pentru functia de secretar executiv. Primele alegeri pentru conducerea PD Focsani, care au avut loc pe 24 septembrie, au fost anulate dupa o contestatie a doctorului Dragos Stanescu, care a fost ales vicepresedinte simbata. Consilierul local Gabriel Corneanu,

cistigatorul alegerilor anulate, a renuntat sa ai candideze la inceputul saptaminii trecute si si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al organizatiei judetene.



Prefectul si subprefectul nu se abtin de la politica


Desi mai au putin peste doua saptamini pina cind vor trebui sa renunte la politica, nici prefectul, nici subprefectul nu pot sta deoparte de partid. Subprefectul Dragos Mircea a fost ales pe 26 noiembrie in functia de vicepresedinte al PNL Vrancea, functie la care va trebui sa renunte curind daca vrea sa ramina in administratie. Acesta a refuzat pina acum sa spuna clar ce prefera, insa este clar ca prefera functia politicii. Comitetul Executiv al PNL s-a pregatit deja pentru aceasta eventualitate si i-a pregatit un succesor in organizatie: Marcel Soare. In Biroul Permanent va urca dupa aceea omul de afaceri Ion Alexe. Prefectul Ion Oprea a renuntat sa mai candideze pentru vreo functie, dar nici nu a

renuntat intr-un termen decent la cele pe care le detine. Acesta a fost in calitate de vicepresedinte la alegerile democratilor focsaneni si si-a pus nevasta si secretara pe functie. Nu cu mult timp in urma, atunci cind s-a pus problema numirii unui prefect PUR, senatorul Jan Vraciu declara ca astfel se politizeaza functia de prefect. Iata insa ca in organizatia condusa de el se intimpla exact contrariul, iar prefectul, chiar daca nu se va putea implica direct, poate trage sforile prin oamenii pe care ii impune in functie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.