Politică

Bataie politica pentru ajutoarele sinistratilor

Doina Ganea
14 iul 2010 920 vizualizări
Consilieri PDL, PNL si PSD de la Milcovul s-au batut ieri care sa-si asume stringerea de ajutoare pentru sinistrati u in timp ce pedelistii se lauda ca au adunat ajutoarele, pesedistii au trimis o masina cu insemnele partidului care sa le transporte u cum alesii locali nu au ajuns inca la nici o intelegere, zeci de tone de cereale zac acum in depozitele Primariei Milcovul u Prefectura anunta continuarea campaniei de colectare de ajutoare

In timp ce mii de oameni napastuiti de soarta din judetele Moldovei nu mai stiu din ce sa-si mai refaca vietile de inaintea inundatiilor, politicienii nu stiu cum sa-si mai faca imagine pe necazurile lor. Consilierii locali din Milcovul s-au luat ieri la harta, care sa-si asume primii meritele pentru colectarea si transportul ajutoarelor. In comuna Milcovul, consilierii locali au convenit sa adune de la localnici cereale pe care sa le doneze sinistratilor in urma inundatiilor din Moldova. S-au strins astfel 12 de tone de cereale, care ieri ar fi trebuit sa fie incarcate in camioane si transportate catre cei aflati in necaz. Numai ca, deocamdata, cerealele zac in depozitele primariei. Viceprimarul localitatii, Mihai Neata (PSD) a cerut sprijinul Consiliului Judetean pentru transportul marfii. Insa ieri dimineata, masina ajunsa la Milcovul, pe care oamenii au incarcat-o, purta insemnele social democratilor, "PSD ajuta fratii nostri". Aspect pe care oamenii l-au vazut mai tirziu si l-au catalogat drept campanie electorala pe seama nenorocirii sinistratilor moldoveni. "Noi asa ne-am gindit: apartinind de ei, am telefonat la CJ. A venit o masina cu insemnele PSD, ceea ce nu a fost in regula, pentru ca ajutoarele au fost donate de toti oamenii din comuna. E adevarat ca numai noi, consilierii din PSD si cei din PNL au participat la aceasta campanie, dar toata lumea a donat cit a putut. Porumb, griu, fasole, cam 12 tone de cereale si in valoare de 2.500 de lei s-au cumparat paturi si pilote. Sa vedem ce masina gasim acum ca sa pe putem trimite ajutoarele", ne-a spus viceprimarul Mihai Neata. Suparati, consilierii PSD, pe de-o parte, si PDL si PNL, de alta, s-au luat ieri dimineata la cearta, au descarcat cerealele si au trimis masina goala la garaj. "Pe noi ne-au anuntat ca donatia se face din partea locuitorilor comunei, nu din partea PSD! Se incearca politizarea unui eveniment groaznic pentru sinistrati. Cind am vazut masina PSD la Primarie am decis sa sistam incarcatul ajutoarelor, sa le dam jos si sa cautam sa le trimitem cu o masina personala. Nu e normal sa-si faca ei campanie electorala, oamenii vor sa trimita din partea lor, pentru ca si ei au trecut prin aceleasi clipe groaznice, cu apa navalind peste case", ne-a spus si Marian Lazar, un locuitor al comunei, nemultumit de strategia cu tenta politica de ajutorare a semenilor.


Consilier PDL: "PSD nu scapa prilejul sa-si faca imagine"


Pina cind consilierii nu vor cadea de acord, cerealele nu vor fi duse sinistratilor. "Raspunzind la apelul Prefecturii s-a luat o hotarire in Consiliul Local pentru stringerea de ajutoare pentru sinistrati. Dupa ce am vorbit cu agentii economici, cu oamenii din comuna si am strins citeva tone de ajutoare, vine masina PSD sa le duca la sinistrati. Ce treaba au ei cu aceasta actiune? Dar nu scapa nici un prilej ca sa isi promoveze imaginea. Asa s-a intimplat si la Ciorasti si la Gologanu. Nu se poate sa te folosesti asa de necazul oamenilor, sa iti faci imagine", a declarat consilierul PDL Milcovul, Neculai Barbarosie. Prefectul judetului Vrancea, Ion Oprea, le multumeste tuturor celor care si-au manifestat solidaritatea fata de semenii loviti de furia apelor si a declarat totodata ca aceste gesturi nu ar trebui politizate. "Sinistratii au nevoie in acest moment de solidaritate si nu trebuie sa se incerce obtinerea de capital electoral pe suferinta acestor oameni", a spus reprezentantul Guvernului in teritoriu. în cadrul campaniei de stringere a ajutoarelor umanitare pentru sinistratii din Moldova initiata de Institutia Prefectului in colaborare cu Crucea Rosie- filiala Focsani, au fost colectate, pina ieri, 400 kg de cereale, aproximativ 1.800 kg de imbracaminte, alimente, precum si bunuri de uz casnic. "Prefectura Vrancea va trimite un transport de ajutoare pentru sinistratii din Moldova, respectiv judetul Neamt, ce va fi preluat de reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt, urmind ca acestia sa se ocupe in continuare de distribuirea ajutoarelor catre familiile afectate de inundatii", se precizeaza intr-un comunicat al Prefecturii Vrancea. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.