Politică

Sapunaru si Tilvar vor sa-i ia placuta de ministra Elenei Udrea

Iulia Crețu
12 iun 2010 620 vizualizări
Deputatii vrinceni din Opozitie afirma ca structura actuala a Guvernului este prea stufoasa si cer injumatatirea ministerelor u deputatul PSD Angel Tilvar crede ca Berceanu, Videanu si Udrea sint abonati la functia de ministru si dupa eventuala reducere a posturilor u liberalul Nini Sapunaru nu vede rostul Ministerelor Dezvoltarii si Mediului

Parlamentarii PSD si PNL de Vrancea sint pentru reducerea pina la jumatate a numarului actual de ministere din Guvernul Boc. Din cele 14 actuale, liberalul Nini Sapunaru sustine ca, prin comasare, ar putea functiona numai sapte. Aceeasi viziune o impartaseste si deputatul social democrat Angel Tilvar. "Reducerea numarului de ministere este o discutie care poate fi amorsata dupa motiunea de cenzura. Este posibil sa se ia in discutie acest lucru, chiar daca motiunea nu trece, pentru a crea o perioada de dezbatere publica, de a atrage atentia de la scaderea salariilor si a pensiilor. In perioada de contractie economica, numarul ministerelor poate fi redus cu 40-50%, dar depinde de viziune", a declarat deputatul PSD din Colegiul Focsani-Sud. Colegul sau de Opozitie de la Camera Deputatilor, liberalul Nini Sapunaru, completeaza ca anumite ministere au fost create cu dedicatie pentru oameni ai PDL, in timp ce altele pot intra in cadrul unor agentii. "Reducerea ministerelor trebuia facuta demult. Ministerul Dezvoltarii este special facut pentru madam Udrea, in timp ce Ministerul Mediului nu-si are rostul. Cind s-au creat niste ministere, acestea au atras dupa sine o serie de posturi si o pleiada de directori. Ministerul de Finante trebuie sa ramina, dar poate functiona si cu un singur secretar de stat, Varujan Vosganian asa a lucrat. La fel, Ministerul Justitie. Insa, Ministerul Mediului poate trece la Agricultura. Numarul ministerelor ar trebui sa fie 7, maxim 10", a fost de parere si Nini Sapunaru. De altfel, surse de la Bucuresti sustin ca Guvernul Boc se va comprima in curind in 8 ministere, fiind redus si numarul de secretari de stat. Pesedistii mentioneaza insa ca numele grele ale PDL vor detine in continuare portofolii strategice, si dupa aceasta posibila reducere a ministerelor. "Este putin probabil sa nu-i mai vedem la televizor pe ministrii Videanu sau Berceanu, ori pe distinsa doamna Udrea. Poate si pe Blaga, nu stiu", a apreciat Tilvar. Zvonoteca politica dimboviteana vorbeste despre doi politicieni vrinceni PDL care, dupa reducerea Guvernului, ar putea trece in fruntea unor ministere: senatorul Sorina Placinta la Ministerul Muncii si deputatul Razvan Mustea-Serban la Ministerul Educatiei. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.