Politică

PSD-ul spune nem regionalizarii UDMR

Iulia Crețu
16 mar 2010 581 vizualizări
Unul din punctele de discutie cu care au plecat ieri social democratii la negocieri la Cotroceni a fost proiectul legii dezvoltarii regionale, proiect al UDMR, adoptat tacit de Senat.

Desi nu au mai apucat sa transmita Presedintiei faptul ca nu sint de acord cu impartirea maghiarilor, social democratii au declarat ca nu doresc realizarea unei regiuni autonome maghiare, prin formarea regiunii Har-Cov-Mur. Propunerea legislativa, initiata de parlamentarii UDMR, vizeaza modificarea si completarea Legii 315/2004 privind dezvoltarea regionala in Romania. Uniunea Democrata a Maghiarilor propune ca pe terioriul Romaniei sa fie constituite 16 regiuni si cinci macroregiuni de dezvoltare, cu specificatia ca nu sint unitati administrativ teritoriale si nu au personalitate juridica. Cele 16 regiuni de dezvoltare sint Botosani - Suceava, Bacau "" Iasi "" Neamt - Vaslui, Braila "" Buzau "" Galati - Vrancea (macroregiunea I), Constanta - Tulcea, Bucuresti, Calarasi "" Ialomita - Ilfov, Giurgiu - Teleorman, Dolj "" Mehedinti - Olt (macroregiunea II), Gorj "" Vilcea, Arges - Dimbovita - Prahova (macroregiunea III), Arad "" Caras-Severin "" Timisoara, Alba - Hunedoara, Sibiu "" Brasov (macroregiunea IV) si Covasna - Harghita "" Mures, Bistrita-Nasaud - Cluj "" Maramures si Bihor "" Salaj - Satu Mare (macroregiunea V). Acesta proiect de lege i-a facut sa reactioneze si pe deputatii de Vrancea. Atit democrat-liberalul Razvan Mustea Serban, cit si social democratul Ciprian Nica s-au pronuntat impotriva proiectului de lege. De altfel, proiectul de lege primise raport negativ de la Comisia pentru administratie si a trecut de Senat in forma propusa de initiatori. Reimpartirea Romaniei urmeaza sa fie dezbatuta de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.