Politică

Primarii vrinceni nu cred in cele 10 case pentru specialisti

Mihaela Beșleagă
5 mar 2010 962 vizualizări
Edilii au fost sfatuiti sa atribuie terenul necesar construirii caselor, desi nu exista o hotarire de guvern care sa reglementeze acest program

Primarii din judet au fost convocati ieri de Institutia Prefectului la o intilnire cu subprefectul Vincentiu Micheci in care li s-a prezentat programul guvernamental "Renasterea satului romanesc. 10 case pentru specialisti", initiat de Elena Udrea. Desi nu a aparut inca hotarirea de guvern care sa reglementeze acest program, primarii au primit si termen din partea Prefecturii, 26 martie, pentru a aproba in consiliile locale alocarea suprafetelor necesare pentru construirea acestor case, respectiv 500 mp de locuinta, urmind ca pina la 31 martie acestea sa fie centralizate si trimise la Bucuresti. Multi dintre primari si-au exprimat nemultumirea, spunind ca sint pusi in fata emiterii unei hotariri de CL ilegala, pentru ca nu are o baza legislativa deocamdata. Cel mai vocal a fost insa reprezentantul Consiliului Judetean, Iulian Matache, fost secretar de stat. "Discutam la nivelul «hai sa ne intilnim». Avind in vedere ca programul nu e lansat, in baza carui act sa fie facuta atribuirea, din moment ce hotarirea de guvern privind acest proiect nu a fost aprobata?", a intrebat directorul Directiei de Dezvoltare din cadrul Consiliului Judetean, Iulian Matache. Alti edili au fost de parere ca sint alte prioritati la nivelul comunelor. "Acest program, din titlu imi stirneste niste nostalgii. Proiectul este frumos, facem si case, dar haideti sa facem lucrurile in ordine. In primul rind ar trebui sa facem sedii pentru specialisti, noi nu avem post de politie. Ne trebuie altele mai intii, haideti sa nu le facem pe dos", a spus primarul Ovidiu Butuc de la Biliesti, fost jurnalist. Alti edili au atras atentia ca exista deja imobile aflate in degradare, care au avut ca destinatie casa specialistului inainte de 1989 si au primit raspuns ca si acestea pot intra in reabilitare prin intermediul acestui program. "Renasterea satului romanesc" propune construirea a 10 case cu doua sau trei camere si mansarda in localitatea de resedinta a comunei, pentru locuinte de serviciu destinate cadrelor didactice, politistilor, medicilor sau referentilor agricoli. Casele sint construite cu finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale. Primaria trebuie sa puna la dispozitie cu titlu gratuit ANL-ului 500 mp de teren pentru fiecare locuinta, in loturi compacte si, acolo unde este posibil, sa asigure si utilitatile. Un alt subiect discutat ieri cu primarii a fost posibilitatea acordarii de garantii guvernamentale pentru finantarea proiectelor europene. Primarii au fost sfatuiti, de asemenea, sa promoveze in teritoriu programele "anticriza" puse la punct de guvern, precum "Prima Casa" sau "Rabla". (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.